گروه ورزشي: بانوان ورزشکار زنجاني علاوه بر استقبال گسترده از ورزشهاي همگاني، در بُعد قهرماني نيز پيشتاز هستند به طوري که 31 بانوي اردونشين استان در سال گذشته، امسال به 43 نفر افزايش يافته است و افتخار آفرينيهاي اين قشر همچنان ادامه دارد.
ورزش و تحرک بدني همواره با سلامت جسم و روح ارتباط مستقيم دارد و اولين مزيت اين فعاليت ها نقش پيشگيرانه آن از انواع بيماريهاي جسمي و کسالت هاي روحي و رواني است تا سلامتي و توانايي جسماني به عنوان يکي از نعمت هاي بزرگ الهي حفظ شود و ارتقا يابد.
لزوم ورزش و فعاليت هاي جسمي در هر زمان و براي هر رده سني همواره توصيه مي شود اما امروزه اهميت آن به واسطه زندگي هاي مدرن و ماشيني و ورود انواع فناوري ها که انسانها را کم تحرک و پشت ميز نشين کرده، مضاعف شده و زنگ خطر بي توجهي به ورزش براي همه گروهها به خصوص کودکان و بانوان به صدا درآمده است چراکه شيوع انواع اختلالات رواني و بيماري هاي روحي نيز رهاورد بيتوجهي به جسم است که به دنبال خود بيماري هاي مزمن و پايدار را موجب ميشود.همچنين خودباوري، تقويت اراده و عزت نفس، احساس نشاط و شادابي، دوري از گوشه گيري و افزايش اميدواري و حس خوب به آينده از ديگر مزاياي رواني ورزش است که غفلت از آن عواقب زيان بار و گاه جبران ناپذيري به دنبال دارد.
در ميان همه قشرها و گروه هاي سني، بانوان از جمله افرادي هستند که به دليل ماهيت فعاليت هاي روزمره خود که بيشتر به فضاي کوچک خانه محدود مي شود، بيش از مردان نيازمند تحرک و فعاليت هاي جسمي هستند تا علاوه بر سلامت جسم با ارتقاي روحيه، فضاي دلنشين و مطلوبي را براي اعضاي خانواده خود به ارمغان بياورند.مطالعات نشان داده است که بهبود وضعيت گوارشي، کم شدن استرس و افسردگي، کاهش ابتلا به سرطان، سلامت پوست، خواب راحت، کاهش ابتلا به پوکي استخوان، تقويت حافظه، بهبود سلامت جنسي، کاهش وزن و تناسب اندام از عمدهترين مزاياي ورزش بانوان است.
30 پايگاه ورزشي در شهر و 50 پايگاه در استان زنجان فعال است
معاون توسعه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: توسعه ورزش همگاني و ايجاد شور و نشاط ميان مردم و سلامتي آنها از مهمترين اهداف اين اداره کل به خصوص براي بانوان بوده که به همين منظور ورزشهاي صبحگاهي رايگان در پارکها و پايگاههاي مختلف استان آغاز شده است.
عذرا واسعي با اشاره به اهميت ورزش همگاني براي سلامت مردم به ويژه بانوان، افزود: ورزش در اين محل ها و پايگاهها رايگان است و مربي از سوي اداره کل ورزش و جوانان استان تامين و هزينه آن با مشارکت شهرداري پرداخت مي شود.وي با بيان اينکه مربيان داراي کارت و کارآزموده در کلاس ها حاضر شده و بدون دريافت هيچ شهريه اي به ورزشکاران تمرين و آموزش مي دهند، اظهار داشت: پاي کار بودن برخي دستگاهها در اين خصوص بسيار قوت قلب براي متوليان امور است.واسعي تصريح کرد: در بسياري از پارکها استقبال بانوان به خصوص در رده هاي سني بالاي 40 سال چشمگير است و اين ورزشکاران به عنوان پيشکسوتان ورزشي هستند که با بيش از 50 و حتي 60 سال در کنار نوه و دختران خود به پايگاهها مراجعه کرده و ورزش مي کنند و براي سلامتي خود ارزش قائل هستند.
وي تاکيد کرد: اين حضور پرشور به معني جا افتادن فرهنگ ورزش بانوان در استان زنجان است درحاليکه سالهاي گذشته و حدود 20 سال قبل که در حال راه اندازي ورزش بانوان در برخي شهرها و روستا بوديم نمي توانستيم اين فرهنگ را جا بيندازيم که بانوان در پارکها با حجاب اسلامي حاضر شده و ورزش کنند اما در زمان حاضر اين امر مهم نهادينه شده است.واسعي اضافه کرد: اين حضور پررنگ و گسترده، مسوولان ورزشي را نيز به چالش مي کشد تا بيشتر به فکر توسعه ورزش در استان باشند و فضاي بيشتري را در اختيار اين ورزشکاران قرار دهند.معاون اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان با بيان اينکه پيشگيري هميشه بهتر از درمان است، گفت: براي تضمين سلامتي و جلوگيري از بيماري بايد ورزش را در اولويت قرار دهيم.
واسعي اظهار داشت: از افتخارات بانوان زنجاني اين است که اين استان پتانسيل بالايي در شهرها و روستا به خصوص مناطق کم برخوردار دارد که بايد بيشتر به آن توجه کرد.
افزايش تعداد بانوان زنجاني اردونشين
وي ادامه داد: سال گذشته 31 نفر از ميان بانوان ورزشکار استان در رشته هاي مختلف اردو نشين بودند که اين تعداد هم اکنون به 43 نفر رسيده است.
واسعي گفت: ورزشکاراني از استان در رشته هاي مختلف از جمله تکواندو، کاراته، جانبازان و توانيابان، رويينگ، بدمينتون، نابينايان و کم بينايان، ناشنوايان، بسکتبال، واليبال، وزنه برداري، کنگ فو و جودو در اردو هستند.
وي به اهميت حضور ورزشکاران در اردوهاي مختلف اشاره کرد و افزود: وقتي اين ورزشکاران از اردو باز ميگردند آورده بسياري براي استان دارند و خودشان به گونه اي هستند که انگار دوره بسيار ارزشمند مربيگري را ديده و کارآزموده شده اند و مي توانند آينده موفقي در مربيگري داشته باشند و قهرمان پروري کنند.
واسعي گفت: استان زنجان در بخش بانوان ظرفيت بسيار بالايي دارد به طوريکه با استانهاي هم رده خود مقايسه نمي شود چون بازده کاري بانوان زنجاني بسيار بالاست اما باز هم جا دارد که اقدامات زيرساختي بيشتر و مديريت بهتري داشته باشيم تا افتخارات ورزشي استان نيز افزايش يابد.وي گفت: استعداديابي ورزشي را براي قهرمان پروري از اول سال آغاز کرده ايم که اين امر در مدارس از طريق هيات هاي ورزشي انجام و افراد مستعد جذب هياتهاي ورزشي مي شوند.واسعي تاکيد کرد: ورزشکاري که استعداديابي مي شود، زمان و انرژي خود را تلف نمي کند و به صورت اصولي از پايه در مسير درست قرار مي گيرد.
بانوان ورزشکار زنجان گل سرسبد بانوان کشور هستند
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان با اشاره به اهميت ورزش همگاني بر لزوم تدوين برنامه هاي مقطعي در راستاي برنامههاي پايدار سلامت محور تاکيد کرد و گفت: بانوان زنجان در بخش فرهنگي و ورزش همگاني و قهرماني، گل سرسبد بانوان کشور هستند که بايد با توجه هرچه بيشتر زمينه توسعه روزافزون ورزش بانوان را فراهم کنيم.
اسلام محمدي پور اظهار داشت: براي ورزش همگاني بانوان بايد سهم ويژه اي در نظر داشته باشيم که در اين رابطه با تکميل طرحهاي ورزشي نيمه تمام زيرساختهاي مناسبي ايجاد خواهد شد.
وي همچنين بر لزوم توزيع عادلانه امکانات ورزشي در استان تاکيد کرد و يادآور شد: در اين راستا شهرستان هاي کم برخوردار استان و اماکن بلاتکليف بايد تعيين تکليف و فضاهاي بيشتر و بهتري در در اختيار بانوان قرار گيرد.محمدي پور اظهار داشت: با توجه به قهرمان خيز بودن ورزش استان و وجود استعدادهاي برتر ورزشي حتي در دورافتادهترين نقاط شهرستانهاي استان قطعا وضعيت زيرساخت هاي مرکز استان و ورزش شهرستان ها بايد ارتقا پيدا کند و اميدواريم بتوانيم با همراهي و همکاري هيات هاي ورزشي، خيرين و متوليان امر در اين راستا گامهاي خوبي برداريم.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا،وي به حضور بانوان توانمند و حرفه اي در رشته هاي مختلف ورزشي در منطقه اشاره و افزود: ورزش بانوان بايد بيش از پيش حمايت و تقويت و موانع توسعه ورزش در اين حوزه برطرف شود.