ARAZAZARBAIJAN

جشنواره غذا فرصتي براي معرفي فرهنگ غني آذربايجان غربي


جشنواره غذا فرصتي براي معرفي فرهنگ غني آذربايجان غربي

گروه فرهنگي: سرپرست معاونت سياسي و اجتماعي استانداري آذربايجان غربي و فرماندار اروميه، با تأکيد بر مهمان‌نوازي مردم استان گفت: مردم آذربايجان غربي همواره مردمي خونگرم، اصيل و مهمان‌نوازند که روح زندگي را در اين استان جريان مي‌دهند. استان ما، رنگين‌کمان اقوام، اديان و مذاهب است، اما به جرات مي توان گفت آذربايجان غربي، سرزمين رنگ‌ها و طعم‌ها نيز است.



به گزارش عصر آذربايجان رسول مقابلي در آيين افتتاحيه چهارمين جشنواره بين المللي غذاهاي سنتي و محلي استان که در سالن شماره 3 نمايشگاههاي استان در پارک جنگلي برگزار شد با بيان اينکه جشنواره غذاهاي محلي استان فرصتي است براي معرفي فرهنگ غني و متنوع استان،گفت: هر گوشه از اين ديار، طعم‌ها و غذاهاي نهفته‌اي دارد که حاصل نسل‌ها تجربه و ذوق زنان و مردان اين خطه است. غذاها تنها خوراک نيستند، بلکه روايتگر تاريخ، فرهنگ، هويت، سنت‌ها و سبک زندگي مردم استانند.
مقابلي با بيان اينکه سرمايه گذاري براي توليد از اولويتها و برنامه هاي محوري استان است،گفت: جشنواره ها علاوه بر تقويت همبستگي فرهنگي ميان اقوام و شهرهاي مختلف، مي‌تواند در رونق اقتصادي، گردشگري و ايجاد اشتغال نقش مهمي ايفا کند. وي با اشاره به ديپلماسي فرهنگي گفت: امروز دنيا به اهميت ديپلماسي فرهنگي پي برده است. همان‌طور که کشورها از طريق توليدات فرهنگي و هنري، آيين‌ها و سنت‌هاي خود را در قالب قدرت نرم معرفي مي‌کنند، ما نيز بايد از ظرفيت‌هاي خود براي معرفي هويت ايراني و اسلامي بهره ببريم.
مقابلي تأکيد کرد: آذربايجان غربي با تنوع فرهنگي و قوميتي خود، جلوه‌اي زيبا از وحدت در عين تنوع را به نمايش مي‌گذارد. کردها، ترک‌ها، آشوري‌ها، ارمني‌ها و ساير اقوام استان، هر يک با فرهنگ و سنت خود، تابلويي رنگارنگ از همزيستي و دوستي را رقم زده‌اند.
وي ادامه داد: جشنواره‌هايي مانند اين رويداد، نه تنها طعم‌ها را به نمايش مي‌گذارند، بلکه مهرباني، هم‌افزايي فرهنگي و همدلي مردم استان را نيز نشان مي‌دهند و سرمايه‌اي ارزشمند براي توسعه اجتماعي و فرهنگي استان محسوب مي‌شوند.
آذربايجان غربي يکي از استان‌هاي فعال کشور در برگزاري رويدادهاي فرهنگي است
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي در آيين افتتاح چهارمين جشنواره و نمايشگاه بين المللي غذاهاي سنتي و محلي استان با بيان اينکه يکي از سهل الوصول و مهم‌ترين روش‌هاي جذب گردشگر، برگزاري رويدادهاي فرهنگي و جشنواره‌هاست،افزود: آذربايجان غربي با داشتن 6 اثر ثبت جهاني و 1852 اثر ثبت ملي، از استان‌هاي برخوردار کشور از نظر ميراث هويتي و فرهنگي محسوب مي‌شود و لازم است بيش از پيش در معرفي اين ظرفيت‌هاي خدادادي تلاش کنيم.
مرتض صفري ادامه داد: طي دو ماه گذشته، جشنواره‌هاي متعددي از جمله جشنواره بادام نقده، جشنواره انگور اروميه، جشنواره موسيقي شمس و مولانا، جشنواره انگور سياه سردشت، جشنواره ميزاباد و جشنواره گيلاس اشنويه برگزار شده است. در صورتي که اين رويدادها در سطح ملي معرفي و شناسانده شوند، مي‌توانند گردشگران بسياري را به استان جذب کرده و موجب رونق اقتصادي منطقه شوند.
وي تصريح کرد: در کنار توسعه زيرساخت‌ها، توجه به نشاط اجتماعي نيز ضروري است و آذربايجان غربي يکي از استان‌هاي فعال کشور در برگزاري رويدادهاي فرهنگي و ورزشي به شمار مي‌آيد.
مديرکل ميراث فرهنگي استان با بيان اينکه در حال حاضر 55 پروژه گردشگري با مشارکت بخش خصوصي و با سرمايه‌گذاري بيش از 10 هزار ميليارد تومان در حال اجراست، اظهار کرد: از سوي ديگر، دولت نيز با تمرکز بر توسعه زيرساخت‌ها و مرمت آثار تاريخي، گام‌هاي موثري در مسير احياي ميراث فرهنگي استان برداشته است که با ادامه اين روند، مي‌توان به شکوفايي گردشگري آذربايجان غربي در دو سال آينده اميدوار بود. غذاهاي سنتي آذربايجان غربي روايتگر تاريخ و فرهنگ مردمندامام جمعه اهل سنت اروميه نيز در افتتاحيه جشنواره بين‌المللي غذاهاي سنتي ومحلي آذربايجان غربي با اشاره به تنوع فرهنگي استان گفت: آذربايجان غربي، شهر رنگين‌کمان اقوام و اديان است و امروز آمده‌ايم تا نه تنها با طعم‌ها، بلکه با روح اين سرزمين کهن آشنا شويم. ماموستا کلشي‌نژاد با بيان اينکه در اين جشنواره، غذاهاي سنتي استان تنها تامين‌کننده خوراک نيستند، بلکه يک گنجينه فرهنگي و تاريخي‌اند، افزود: هر غذا داستاني را روايت مي‌کند؛ داستان شهادت مردمان مرزهاي اين سرزمين، داستان حوصله و ذوق زنان روستايي کنار اجاق و تنور، داستان مهمان‌نوازي که در خون مردم اين خطه جاري است و داستان فصل‌ها که بر سفره‌هاي مردم نقش مي‌بندد.وي به ويژگي‌هاي منحصر به فرد غذاهاي سنتي آذربايجان غربي اشاره کرد و گفت: استفاده استادانه از سبزيجات معطر محلي، هنر خميرگيري، تهيه انواع نان‌هاي محلي مانند لواش و زاج و همچنين خميرهاي نازک براي کوفته‌ها و غذاهاي ديگر، از مهارت‌هاي حيرت‌انگيز زنان و هنرمندان اين خطه است.کلشي‌نژاد، غذاهاي سنتي آذربايجان غربي، را ميراث ناملموس و ماندگار اين استان دانست وافزود: غذاهاي محلي استان ترکيبي از مواد اوليه ساده نيستند، بلکه حکايتگر زندگي، تاريخ و عشق مردم اين سرزمين است.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/08/04 10:29 ق.ظ | دفعات بازدید: 1867 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot