ARAZAZARBAIJAN

زنبورداري، نقش کليدي در توسعه اقتصادي دارد


زنبورداري، نقش کليدي در توسعه اقتصادي دارد گروه گزارش: زنبورداري در آذربايجان‌غربي نه تنها به عنوان يک فعاليت اقتصادي مهم، بلکه به عنوان يک عامل اساسي در حفظ تنوع زيستي و بهبود شرايط زيست‌محيطي منطقه، نقشي کليدي در توسعه پايدار و اقتصاد ايفا مي‌کند.

آذربايجان غربي با توجه به موقعيت جغرافيايي، تنوع آب و هوايي و پوشش گياهي غني، يکي از مهم‌ترين استان‌هاي ايران در زمينه پرورش زنبور عسل و توليد عسل محسوب مي‌شود.اين استان با دارا بودن ظرفيت‌هاي طبيعي مناسب، شرايط مطلوبي براي فعاليت‌هاي زنبورداري فراهم آورده است که منجر به توليد عسل با کيفيت و تنوع بالاي محصولات شده است.
اين استان با داشتن بيش از يک ميليون کندوي زنبور عسل و اشتغال بيش از 15 هزار زنبوردار، يکي از قطب‌هاي مهم زنبورداري در کشور به شمار مي‌رود، توليد عسل در اين استان به دليل تنوع گياهي و وجود مراتع سرسبز و کوهستاني، بسيار با کيفيت و خوش‌طعم است و زنبورداران اين منطقه با بهره‌گيري از تکنيک‌هاي مدرن زنبورداري و استفاده از تجارب سنتي، به توليد عسل طبيعي و ارگانيک مشغول هستند.
گونه‌هاي مختلف عسل توليدي
ذربايجان غربي به دليل تنوع بالاي گياهي، انواع مختلفي از عسل از جمله عسل گون، عسل آويشن، عسل چند گياه را توليد مي‌کند، عسل گون که از گياهان گون کوهي به دست مي‌آيد و داراي خواص دارويي بسياري بوده و عسل آويشن که از گل‌هاي آويشن کوهي تهيه مي‌شود و به دليل طعم خاص و خواص ضد باکتريايي مشهور است و عسل چندگياه نيز از گرده‌افشاني زنبورها بر روي انواع گل‌ها و گياهان مختلف به دست مي‌آيد و داراي ترکيبي از خواص دارويي گياهان مختلف است.
نقش زنبورداري در توسعه اقتصادي و محيط زيست
سعيد مجيدي کارشناس حوزه کشاورزي اظهار کرد: زنبورداري علاوه بر تأثيرات مثبت اقتصادي، نقش مهمي در حفظ تنوع زيستي و اکوسيستم‌هاي طبيعي دارد.وي تصريح کرد: زنبورها با گرده‌افشاني گياهان مختلف، به افزايش توليد محصولات کشاورزي و حفظ گونه‌هاي گياهي کمک مي‌کنند، اين امر به حفظ تعادل اکوسيستم‌هاي طبيعي و افزايش پايداري زيست‌محيطي منجر مي‌شود.
اين کارشناس افزود: صنعت زنبورداري در آذربايجان غربي با بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي طبيعي و حمايت‌هاي دولتي، به عنوان يکي از محورهاي اصلي توسعه اقتصادي و محيط زيستي استان، نقش مهمي در تأمين نيازهاي غذايي و حفظ منابع طبيعي ايفا مي‌کندو با توجه به اين ظرفيت‌ها و پتانسيل‌ها، انتظار مي‌رود که اين صنعت در آينده نيز با رشد و توسعه بيشتري مواجه شود.
پرويز امجدي مدير جهاد کشاورزي شهرستان اروميه گفت: اين شهرستان با يک هزار و 500 نفر بهره‌بردار به‌طور مستقيم در صنعت زنبورداري فعاليت مي‌کنند، به‌عنوان قطب اصلي زنبورداري در استان شناخته مي‌شود.
وي در بازديدي که از زنبورستان‌هاي واقع در بخش‌هاي مرگور، سيلوانا، سرو، انزل و بالانج داشت گفت: با توجه به بارندگي‌هاي مطلوب و رضايت زنبورداران از پوشش گياهي غني ييلاقات شهرستان اروميه، پيش‌بيني مي‌شود که در سال جاري 300 مجوز استقرار در مناطق ييلاقي اين شهرستان صادر شود.
وي تاکيد کرد: ييلاقات شهرستان اروميه به لحاظ تنوع و نوع پوشش گياهي يکي از کم‌نظيرترين مناطق در کشور محسوب مي‌شود، اين منطقه هر ساله با شروع فصل گرما زنبورداران اين شهرستان و استان‌هاي همجوار را به سوي اين مناطق بکر و بي‌نظير جذب مي‌کند، وجود گونه‌هاي گياهي متنوع و گل‌هاي وحشي در اين ييلاقات باعث توليد عسل با کيفيت و طعم بي‌نظير مي‌شود که در بازارهاي داخلي و خارجي تقاضاي زيادي دارد.
حمايت از زنبورداران باغت توسعه پايدار مي‌شود
وي عنوان کرد: اين شهرستان با داشتن 273 هزار و 433 کندوي زنبور عسل و توليد بيش از چهار هزار و 500 تن عسل، رتبه دوم توليد عسل در استان را به خود اختصاص داده است که اين موفقيت ناشي از ترکيب عوامل طبيعي و تلاش‌هاي زنبورداران محلي است که با دانش و تجربه خود توانسته‌اند توليدات با کيفيتي را ارائه دهند.مدير جهاد کشاورزي اروميه به برنامه‌هاي توسعه‌اي اشاره کرد و گفت: براي افزايش توليد و بهره‌وري در صنعت زنبورداري در نظر گرفته شده است و اين برنامه‌ها شامل ارائه تسهيلات مالي، آموزش‌هاي تخصصي به زنبورداران و ترويج استفاده از فناوري‌هاي نوين در فرآيند توليد عسل است.
وي همچنين به اهميت بازاريابي و بسته‌بندي مناسب عسل اشاره کرد و افزود: اين اقدامات مي‌تواند به افزايش صادرات عسل و درآمد زنبورداران کمک شاياني کند.امجدي همچنين بر اهميت تحقيقات و نوآوري در صنعت زنبورداري تاکيد کرد و گفت: همکاري با مراکز تحقيقاتي و دانشگاه‌ها مي‌تواند به بهبود روش‌هاي زنبورداري و افزايش توليد عسل کمک کند.
وي بيان کرد: برنامه‌هايي براي توسعه پرورش ملکه زنبور عسل و بهبود نژادهاي موجود در دست اقدام است که مي‌تواند منجر به افزايش مقاومت زنبورها در برابر بيماري‌ها و افزايش بهره‌وري شود.
امجدي به نقش مهم زنبورداري در حفظ تنوع زيستي و محيط زيست اشاره کرد و افزود: زنبورها نه تنها به توليد عسل مي‌پردازند بلکه با گرده‌افشاني به افزايش محصولات کشاورزي و حفظ اکوسيستم‌هاي طبيعي کمک مي‌کنند از همه شهروندان درخواست مي‌شود تا با حمايت از زنبورداران و مصرف عسل محلي، به توسعه اين صنعت پايدار کمک کنند.
برنامه‌هاي حمايتي و توسعه‌اي سازمان جهاد کشاورزي از زنبورداران
رئيس جهاد کشاورزي استان آذربايجان‌غربي در مصاحبه‌اي با خبرنگاران گفته بود، با همکاري نهادهاي مختلف، برنامه‌هاي گسترده‌اي براي حمايت و توسعه صنعت زنبورداري در اين استان اجرا مي‌کند، اين برنامه‌ها شامل ارائه تسهيلات بود که براي خريد تجهيزات مدرن زنبورداري و بهبود شرايط نگهداري کندوها پرداخت شده است.
به گزارش امانت به نقل از حرف رک،وي بيان کرد: همچنين به زنبورداران در زمينه‌هاي مختلف از جمله پرورش ملکه زنبور عسل، بهبود کيفيت عسل و مديريت بهينه زنبورستان‌ها و براي افزايش فروش و معرفي عسل توليدي به بازارهاي داخلي و خارجي آموزش‌هاي لازم ارائه شده است و همکاري با مراکز تحقيقاتي و دانشگاه‌ها براي بهبود روش‌هاي زنبورداري و افزايش بهره‌وري صورت گرفته است.


برچسب ها:

تاریخ: 1403/04/11 06:54 ب.ظ | دفعات بازدید: 99 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور