گروه گزارش: چند روز پيش کاميونداران سراسر کشور از جمله زنجان در اعتراض به بحرانهايي چون تغيير قيمت گازوييل، ناکافي بودن سهميه سوخت، نبود قطعات، بالا بودن هزينه بيمه دست از کار کشيده و ماشينهايشان را خاموش کردند، يکي از تبعات اين اعتصاب افزايش چند برابري قيمت ميوه در اوج عرضه بود البته رئيس اتحاديه ميوه و تره بار زنجان با اشاره به پايان يافتن اين اعتراض و عادي شدن وضعيت، از کاهش تدريجي قيمت ميوه طي هفته جاري خبر ميدهد.
ليلا محمدي
در هفته اخير، افزايش چشمگير قيمت ميوه در ميادين تره بار و مغازهها به يکي از دغدغههاي اصلي خانوارها تبديل شده است.
بررسيهاي ميداني نشان ميدهد که قيمت بسياري از ميوهها و صيفي جات پرطرفدار نسبت به يک هفته گذشته رشد قابل توجهي داشته است. اين افزايش قيمت براساس اعلام رئيس اتحاديه ميوه و سبزي 2 تا 3 برابر و حتي بيشتر است که همين امر متوسط قيمت ميوه در بازار را به 100 هزار تومان و بالاتر هم رسانده است.
بارفروشان ميگويند؛ در حال حاضر بارفروشان ميوه را با قيمتي متعادل به بازار عرضه ميکنند. بنابراين افزايش قيمت اين محصولات ارتباطي به بارفروشان ندارد.
با توجه به اينکه در حال حاضر در پيک توليد ميوه و سبزي در کشور قرار داريم و هندوستان ايران يعني شهرستان طارم درست بيخ گوش زنجانيها قرار دارد انتظار ميرود که قيمت اغلب ميوهها آنقدر بالا نباشد.
فعالان حوزه ميوه و تره بار به برخي مشکلات در حمل و جابهجايي ميوه و سبزي اشاره ميکنند که با توجه به پيگيريهاي صنفي کاميونداران در روزهاي گذشته به اوج خود رسيده است.
علت افزايش قيمت ميوه را از بارفروشان جويا شويد
يکي از فروشندههاي ميدان ميوه و تره بار ميگويد: اتحاديه ما و اعضاي آن همانند مردم مصرف کننده هستند و تنها تفاوت آنها با مردم در حجم خريد است. به طوري که ما چند تُن ميوه براي مغازههاي خود خريداري ميکنيم ولي مردم چند کيلو ميوه ميخرند.
بنابراين در اين افزايش قيمتها نقشي نداريم. از همين رو علت افزايش قيمت ميوه را بايد از بارفروشان پرسيد زيرا ما در جريان آن نيستيم.«
به اعتقاد اين فعال؛ »کيفيت محصولاتي که در ميادين تره بار ارائه ميشود از کيفيت محصولاتي که مغازه داران عرضه ميکنند کمتر است.
زيرا تره بارها هميشه بارهايي با کيفيت پايين را خريداري ميکنند تا قيمت مناسبتري داشته باشد و قيمت محصولات آنها دستوري تعيين ميشود.
به طور مثال به آنها اعلام ميکنند امروز بايد خيار را کيلويي 50 هزار تومان به فروش برسانند. بنابراين بايد محصولي را تهيه کنند که با فروش آن خود نيز سودي کسب کنند.
اين مراکز تحت نظر اتحاديهها نيستند و زير نظر شهرداري فعاليت ميکنند که البته براساس مصوبه مجلس توزيع ميوه و سبزي با اتحاديه مربوطه است؛ بنابراين فعاليت ميادين تره بار تهران غير قانوني است. اين مراکز، بار ارزان با کيفيت پايين عرضه ميکنند و بر کيفيت محصولات آنها نظارتي وجود ندارد.«
افزايش قيمت ميوه ارتباطي به بارفروشان ندارد
فعالان حوزه ميوه و تره بار عنوان ميکنند که؛ »قيمت ميوه جهشي نداشته و کمي در صيفي جات افزايش قيمت داشتهايم که علت آن هم عدم فعاليت برخي راننده کاميونها براي بارگيري محصول کشاورزان بوده است.
بررسيها در حال حاضر برخي محصولات در مرحله نوبرانه قرار دارند؛ به همين دليل قيمت آنها کمي بالا است و بعد از گذر از اين زمان قيمتها متعادل خواهد شد.
از سوي ديگر با توجه به اينکه ميوهها با نيسان و خاور به ميادين عرضه ميشوند، بنابراين عدم فعاليت برخي کاميونداران تأثيري بر قيمت آنها نداشته است و تنها برخي ميوهها مثل خربزه، ملون، هندوانه و... که براي اطراف تهران نيستند با کاميونها وارد ميادين ميشوند.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از صداي زنجان،درباره علت گراني ميوه بايد اعلام کنيم که اين افزايش قيمت از ميدان مرکزي نشأت ميگيرد که علت اصلي آن همانطور که همه ميدانند مشکلاتي است که در حملونقل محصولات کشاورزي به وجود آمده است.
البته دانيال شب خيز رئيس اتحاديه ميوه و تره بار زنجان با اشاره به پايان يافتن اين اعتراض و عادي شدن وضعيت، از کاهش تدريجي قيمت ميوه طي هفته جاري خبر ميدهد.