گروه ورزشي: ورزشگاه سه هزار نفري ابهر که سالها به عنوان يکي از پروژههاي مهم ورزشي استان زنجان بر سر زبانها است، همچنان با اما و اگرهاي فراواني روبهرو است و نبود تخصيص کافي اعتبارات، اين طرح را در ايستگاههاي مياني متوقف کرده است.
پروژه ورزشگاه سه هزار نفري ابهر که قرار بود با هدف توسعه زيرساختهاي ورزشي شهرستان و فراهمکردن فضايي مناسب براي جوانان و ورزشکاران ابهر احداث شود، تاکنون به بهرهبرداري نرسيده و با گذشت سالها از آغاز عمليات اجرايي، همچنان در مرحله نيمهکاره باقي مانده است.
مطابق گزارشهاي غيررسمي، بخشي از زيرساختهاي فني اين مجموعه ورزشي اجرا شده، اما به دليل تأخير در تخصيص اعتبارات ملي و استاني و نبود برنامهريزي منسجم، پروژه در بلاتکليفي به سر ميبرد.
شهروندان ابهر، بهويژه جوانان و ورزشکاران، بارها خواستار تسريع در تکميل اين پروژه شدهاند و معتقدند نبود يک ورزشگاه استاندارد در شهرستان، نهتنها موجب مهاجرت استعدادهاي ورزشي به ديگر شهرها شده بلکه فرصت ميزباني رقابتهاي استاني و منطقهاي را از ابهر سلب کرده است.
يکي از نکاتي که اين پروژه را به چشم ميآورد، ديد مستقيم آن از اتوبان است. نماي ناتمام و سازه نيمهکاره ورزشگاه، منظرهاي نامناسب ايجاد کرده که نه تنها نشان از پيشرفت ندارد، بلکه به نوعي القاکننده رهاشدگي و بيتوجهي به مطالبات مردمي است. مردم هر روز هنگام عبور از اتوبان، با چشمان خود شاهد اين پروژه ناتمام هستند و اين موضوع احساس نااميدي و بياعتمادي به وعدهها را در دل آنها بيشتر کرده است.در سالهاي گذشته، افراد و مسئولان مختلفي از اين پروژه بازديد کردهاند. در هر بار بازديد، وعدههايي براي تکميل پروژه داده شده اما متأسفانه هيچيک به مرحله عمل نرسيدهاند. بازديدها تنها در حد حرف باقي مانده و پروژه همچنان بدون تغيير چشمگير رها شده است.تکميل اين ورزشگاه از مطالبات جدي و بهحق مردم منطقه است، زيرا نبود زيرساختهاي مناسب ورزشي نه تنها مانعي براي رشد و شکوفايي استعدادهاي جوانان شده، بلکه حس بيتوجهي به نيازهاي اساسي مردم را نيز تشديد کرده است.
امروزه توسعه فضاهاي ورزشي نهفقط به عنوان عاملي براي تقويت جسم و سلامت فيزيکي، بلکه بهعنوان يکي از مؤثرترين راهکارها براي ارتقاء نشاط اجتماعي، تقويت همبستگي جمعي، و کاهش آسيبهاي اجتماعي مورد توجه نهادهاي اجتماعي و فرهنگي قرار گرفته است.
تحقيقات متعدد در حوزه علوم اجتماعي، روانشناسي و برنامهريزي شهري نشان داده است که ميان سرانه فضاهاي ورزشي و ميزان بروز آسيبهايي همچون اعتياد، بزهکاري، پرخاشگري و افسردگي، ارتباطي معکوس وجود دارد؛ به اين معنا که هرچه دسترسي به فضاهاي ورزشي آسانتر و کيفيت اين فضاها مطلوبتر باشد، احتمال گرايش افراد به رفتارهاي پرخطر کاهش مييابد.
با توجه به اهميت ورزش در ارتقاي سلامت جسمي و روحي جامعه، و نقش آن در پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي، محروم ماندن يک منطقه از امکانات ورزشي مناسب، بهويژه زماني که پروژهاي مانند ورزشگاه ابهر در دست ساخت بوده، جاي تأمل فراوان دارد. اين ورزشگاه ميتوانست پايگاهي باشد براي پرورش استعدادهاي ورزشي، برگزاري رقابتهاي محلي و منطقهاي، و ايجاد شور و نشاط در ميان جوانان و خانوادهها.با اين حال، آنچه امروز مشاهده ميشود، اسکلت ناتمامي است که سالهاست نه به مرحله بهرهبرداري رسيده و نه چشمانداز روشني براي آينده آن ترسيم شده است. ساکنان منطقه ميگويند بارها شاهد حضور مسئولان، بازديدهاي ميداني، و وعدههاي رسانهاي بودهاند، اما خروجي عملياتي خاصي به چشم نميخورد. پروژهاي که قرار بود مايه افتخار باشد، اکنون به نمادي از بيتوجهي و فراموشي تبديل شده است.از سوي ديگر، عدم تکميل اين پروژه، پيامدهاي مالي و اقتصادي نيز بهدنبال دارد. هزينههاي اوليهاي که براي زيرساخت و مراحل اوليه ساخت آن صرف شده، با افتتاح نشدن پروژه، عملاً به هدر ميرود و سازههايي که طي سالهاي گوناگون احداث شده اند نيازمند تعمير باشندمردم ابهر و مناطق اطراف همچنان اميدوارند که اين پروژه از رکود خارج شده و بالاخره پس از سالها انتظار، صداي شادي و تشويق در سکوهاي ورزشگاه طنينانداز شود. انتظار دارند وعدهها جاي خود را به عمل بدهد و ورزشگاه سه هزا نفري ابهر به سرانجام برسد؛ نه فقط به عنوان يک سازه، بلکه به عنوان نمادي از توجه به خواستههاي مردمي، و ارادهاي براي پايان دادن به پروژههاي نيمهتمام.
درخواست شهروندان ابهري براي تسريع در تکميل ورزشگاه سههزارنفري
در همين رابطه يکي از شهروندان ابهري ، با ابراز اميدواري نسبت به تکميل هرچه سريعتر ورزشگاه سههزارنفري اين شهر اظهار کرد: تکميل اين پروژه ميتواند نقش بسزايي در توسعه ورزش و معرفي ظرفيتهاي فرهنگي و اجتماعي ابهر ايفا کند. با افتتاح اين ورزشگاه، امکان ميزباني مسابقات بينشهري فراهم ميشود و تيمهاي ورزشي از ساير مناطق کشور ميتوانند به ابهر سفر کنند. علي محمدي توضيح ميدهد: اين موضوع نه تنها موجب شناخت بيشتر اين شهرستان خواهد شد، بلکه به رونق اقتصادي، ايجاد انگيزه ميان ورزشکاران بومي و ارتقاي جايگاه ورزشي منطقه نيز کمک شاياني ميکند.
جمعي از ساکنان محلات اطراف پروژه ورزشگاه سههزار نفري ابهر نيز با اشاره به طولاني شدن روند ساخت اين مجموعه ورزشي، نسبت به تبعات ناشي از نيمهتمام ماندن آن ابراز نگراني کردند.علي پيرمحمدي يکي از اهالي ساکن در مجاورت پروژه، عنوان ميکند: ساخت اين ورزشگاه سالها پيش آغاز شد، اما به دليل توقفهاي مکرر، اکنون به محلي رها شده و بلااستفاده تبديل شده است. فضاي اطراف آن در ساعات شبانه تاريک و ناايمن است و تجمع افراد غيربومي يا بيهدف در اطراف آن، موجب احساس ناامني براي خانوادهها شده است.سعيد عباسي يکي ديگر از ساکنان ادامه ميدهد: وجود سازههاي نيمهکاره و مصالح رها شده در محوطه، علاوه بر ايجاد چهرهاي نامناسب براي محله، براي کودکان و نوجواناني که در اطراف آن بازي ميکنند نيز خطرساز است. همچنين گرد و خاک ناشي از توقف عمليات عمراني در فصلهاي گرم، موجب نارضايتي اهالي شده است.ساکنان اين پروژه خواستار تعيين تکليف هرچه سريعتر اين پروژه هستند و از مسئولان ميخواهند با تخصيص اعتبار و پيگيري جدي، روند ساخت ورزشگاه را به سرانجام برسانند تا اين فضا به جاي منبع نگراني، به مکاني مفيد و قابل استفاده براي جوانان و خانوادهها تبديل شود.
فاصله 100 ميليارد توماني ورزشگاه سه هزار نفري ابهر تا تکميل شدن
در رابطه با آخرين وضعيت اين ورزشگاه سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان با بيان اينکه پروژه ورزشگاه 3 هزار نفري ابهر به عنوان يکي از پروژههاي ملي، از سال 1386 آغاز به کارکرده است، اظهار ميکند: اين پروژه تاکنون 42 درصد پيشرفت فيزيکي داشته است. اسلام محمديپور با توضيح اينکه براي اين پروژه براي سال 1403 مبلغ 14 ميليارد تومان اعتبار پيشبيني شده بود که 5 ميليارد و 800 ميليون تومان آن تخصيصيافته است، تاکيد ميکند: مبلغ 5 ميليارد و 800 ميليون توماني که تخصيصيافته صرفاً براي مقاومسازي هزينه ميشود و در واقع به پرداخت بدهي پيمانکار اختصاص مييابد، لذا براي ادامه پروژه همچنان هيچ اعتباري در دست نيست و نيازمند حمايت جديتر هستيم.
وي خاطرنشان ميکند: طبق پيشبينيها، براي تکميل و بهرهبرداري نهايي اين پروژه حداقل 10 ميليارد تومان اعتبار موردنياز است.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايسنا،در نهايت بايد گفت توسعه زيرساختها و فرهنگسازي براي ورزش، نهفقط هزينه نيست، بلکه سرمايهگذاري بلندمدتي براي سلامت جسم و جان جامعه، پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي، و ساختن نسلي شاد و توانمند است.