گروه خبر: سرپرست سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي با اشاره به کاهش بارندگي و کمبود منابع آبي در حوضه آبريز درياچه اروميه، بر ضرورت مديريت مصرف آب بخش کشاورزي استان تاکيد کرد.
به گزارش عصرآذربايجان، علي ديانتي در جلسه وبيناري کارگروه ملي سازگاري با کمآبي که با حضور صفدر نيازي، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزي به منظور بررسي ناترازي منابع و مصارف حوضه درياچه اروميه برگزار شد، اظهار کرد: به دليل کاهش بارندگي در حوضه آبريز درياچه اروميه، به ويژه در جنوب استان، با مشکل اساسي عدم پراکنش مناسب بارندگي مواجه هستيم.
وي با اشاره به کاهش بارندگي در استان گفت: متوسط بارندگي امسال تا اين تاريخ 224 ميليمتر هست که نسبت به بلندمدت 22 درصد و نسبت به سال گذشته 18 درصد کاهش نشان ميدهد.
ديانتي افزود: پشت سدهاي بوکان و مهاباد با کمبود آب مواجه هستيم. بر اساس گزارش شرکت آب منطقهاي استان، امسال براي مديريت اراضي پاياب سدها مشکلات زيادي داريم و نياز به مشارکت بهره برداران جهت مديريت کم آبي وجود دارد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي با اشاره به وسعت اراضي کشاورزي در پاياب سدهاي بوکان و مهاباد تصريح کرد: در پاياب سد بوکان 46 هزار هکتار و در پاياب سد مهاباد 12 هزار هکتار اراضي آبي باغي و زراعي وجود دارد. که حدود 30 هزار هکتار از اراضي پاياب سدها به شعاع 15 کيلومتري درياچه اروميه به دليل شوري امکان استفاده از آبهاي زيرزميني را ندارند.
ديانتي بر ضرورت برنامهريزي براي جبران خسارت کشاورزان و کاهش فشار اقتصادي بر آنان تاکيد کرد و خواستار استفاده از ظرفيت و امکانات دولتي و ساير منابع براي تأمين بودجه و مديريت منابع آبي موجود در جهت پايداري توليد محصولات کشاورزي تاکيد کرد.
وي با اشاره به کاهش حجم مخزن سد شهيد کاظمي بوکان به 308 ميليون مترمکعب (کاهش بيش از 50 درصدي)، بر لزوم برنامهريزي صحيح براي مصرف منابع آب در بخش شرب و کشاورزي تاکيد کرد و افزود: در حال حاضر ورودي آب به مخزن سد شهيد کاظمي بوکان 17.5 مترمکعب است، در حالي که اين ميزان در سال گذشته در همين زمان 131 مترمکعب بوده است.