ARAZAZARBAIJAN

آثار قبل از ميلاد مسيح در موزه آذربايجان


آثار قبل از ميلاد مسيح  در موزه آذربايجان

گروه سيري در استانها: موزه آذربايجان در سال 1336 شمسي افتتاح شده و پس از موزه تهران قديمي ترين موزه ايران است، اين ويژگي هاي منحصر موجب شده همه ساله گردشگران بسياري از اين موزه بازديد کنند طوري که امسال نيز اين جاذبه تاريخي پس از موزه هاي عمارت شهرداري تبريز و کليساي سنت استپانوس در رتبه سوم پربازديدترين موزه هاي آذربايجان شرقي قرار دارد.



به گزارش عصرآذربايجان، اين موزه داراي سه سالن 800 متري است که بعدها در طبقه اول، سالن جديدي براي نمايش سکه و مهرهاي قديمي ايران به آنها افزوده شد.
در سالن همکف موزه آذربايجان، بازديدکنندگان و گردشگران مي توانند شاهد يادگاري هايي از دوران پيش از تاريخ و حکومت هاي پيش از اسلام در ايران باشند.
کهن ترين آثار موجود در اين بخش متعلق به مجموعه کوچکي از سفال هاي تپه اسماعيل آباد مربوط به هزاره پنجم قبل از ميلاد است.
از ديگر آثار شاخص دوران پيش از تاريخ موزه آذربايجان، سنگ هاي منقش به تصاوير حيوانات و گل و گياه مربوط به هزاره سوم قبل از ميلاد است.
اين سنگ ها از جنس سرپانتين، نوعي سنگ معدني است که در چند سال اخير با توجه به کشف مجموعه وسيعي از آنها در جيرفت کرمان، به نظر مي رسد محصول تمدني پيشرفته و قابل ذکر در اين نقطه از کشورمان در دوران پيش از تاريخ بوده است.
مجسمه الهه زن متعلق به هزاره اول قبل از ميلاد که در منطقه رستم آباد در شمال ايران کشف شده، يکي ديگر از آثار برجسته اين بخش به شمار مي رود که نشانه وجود ارزش و مقام زن در کسوت الهه زمين و منبع باروري در نزد ايرانيان بوده است.
از ديگر آثار جالب توجه اين بخش مي توان به ريتون ها اشاره کرد که آثار ممتاز هزاره اول قبل از ميلاد و آغاز اولين سال هاي ميلادي است.
دوره اوج ساخت ريتون در ايران همزمان با دوران هخامنشي است و تا دوره حکومت اشکانيان ادامه مي يابد.
يادگارهاي به جا مانده از دوره حکومت هاي پيش از اسلام ايران در موزه آذربايجان ، متشکل از سلسله هاي هخامنشيان، اشکانيان و ساسانيان از تنوع قابل توجهي برخوردار است.
2 يادگار برجسته و شاخص در اين بخش، ويترين طراحي شده اي براي نمايش اجساد يک زن و مرد تدفين شده مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد مي باشد.اين اجساد که در کاوش هاي علمي 1378 در محوطه مسجد کبود کشف شده اند، بخشي از بقاياي يک گورستان تاريخي سه هزار ساله محسوب مي شود که به دليل شکل جنيني تدفين آنها به موزه آذربايجان منتقل و به نمايش گذاشته شده اند.
براي ارايه تصوير روشني از کاوش هاي باستان شناسي محوطه باستاني مسجد کبود ، لايه هاي کشف شده در جريان حفر به صورت مجازي بازسازي شده تا سير تاريخي شکل گيري و گسترش تاريخي شهر تبريز نمايان شود.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/28 01:25 ب.ظ | دفعات بازدید: 1934 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot