گروه فرهنگي: مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجانغربي از راهاندازي بزرگترين خانه صنايعدستي در مدرسه هدايت اروميه خبر داد و گفت: در اين مرکز، کارگاه آموزشي، توليد، عرضه و فروش صنايعدستي در نظر گرفته شده تا فضايي مناسب براي هنرمندان استان فراهم شود.
يکي از چالشهاي اصلي حوزه صنايعدستي، نبود بازار فروش مناسب است که در اين راستا زمينه حضور هنرمندان در نمايشگاهها مهيا شده است. به گزارش عصرآذربايجان،مرتضي صفري در دومين نشست خبري همايش بينالمللي فرصتهاي سرمايهگذاري آذربايجانغربي که در خانه مطبوعات استان برگزار شد، اظهار کرد: جايگاه مردم اين استان بيش از آن چيزي است که امروز دارند و براي رسيدن به توسعه، ابتدا بايد افکار توسعهمحور در جامعه نهادينه شود؛ اگر تغيير در نگرشها اتفاق بيافتد، تغييرات ميداني نيز رخ خواهد داد.
آذربايجانغربي، بهشت سرمايهگذاري در گردشگري و صنايعدستي است
مديرکل ميراثفرهنگي گفت: آذربايجانغربي با دارا بودن ظرفيتهاي بينظير طبيعي، فرهنگي و تاريخي، به بهشت سرمايهگذاري در حوزه گردشگري و صنايعدستي تبديل شده است.
وي با تأکيد بر اينکه توسعه آذربايجانغربي در گرو حفظ آرامش و همگرايي است، افزود: تنوع قومي و فرهنگي از مهمترين ظرفيتهاي اين استان بهشمار ميرود و دامن زدن به دوقطبيها، سدي در برابر توسعه خواهد بود.
صفري با بيان اينکه گردشگري ميتواند نقش مهمي در کاهش بيکاري ايفا کند، گفت: اگر زيرساختهاي گردشگري استان بهصورت کامل فراهم شود، همين يک حوزه ميتواند مشکل اشتغال را در استان برطرف کند.
وي با اشاره به ظرفيتهاي ميراث فرهنگي استان اظهار کرد: آذربايجانغربي داراي 5 اثر ثبت جهاني است و 2 اثر ديگر از جمله مسجد جامع و روستاي حسنلوي نقده نيز در فهرست کانديداهاي ثبت جهاني قرار دارند و تا زمان بازديد بازرسان يونسکو، بايد ايرادات موجود رفع شود.
مديرکل ميراث فرهنگي استان همچنين آذربايجانغربي را از استانهاي برتر کشور در آثار ثبت ملي شده با 1849 اثر معرفي کرد و افزود: اين استان با داشتن درياچه، جنگل، آبشار، چشمه و اقليم متنوع، ظرفيتهاي زيادي براي معرفي به سرمايهگذاران را دارد.
صنايعدستي؛ از فقدان بازار فروش تا راهاندازي خانه بزرگ صنايعدستي
صفري همچنين از راهاندازي بزرگترين خانه صنايعدستي در مدرسه هدايت اروميه خبر داد و گفت: در اين مرکز، کارگاه آموزشي، توليد، عرضه و فروش صنايعدستي در نظر گرفته شده تا فضايي مناسب براي هنرمندان استان فراهم شود. يکي از چالشهاي اصلي حوزه صنايعدستي، نبود بازار فروش مناسب است که در اين راستا زمينه حضور هنرمندان در نمايشگاهها مهيا شده است. وي با اشاره به هدفگذاري تبديل آذربايجانغربي به هاب صنايعدستي منطقه، افزود: تحقق اين هدف نيازمند تأمين زيرساختهاي لازم و ايجاد فضاهاي عرضه پايدار است.
صفري با اشاره به برگزاري همايش بينالمللي فرصتهاي سرمايهگذاري در 22 خرداد، بيان کرد: در اين همايش، 750 فرصت سرمايهگذاري آماده معرفي شده که شامل 140 فرصت در حوزه گردشگري، 72 مورد در حوزه خدماتي کارگروه مربوطه اداره کل است. وي از حضور ?? مهمان قطعي از سوي ادارهکل ميراثفرهنگي استان براي همايش فرستهاي سرمايهگذاري خبر داد و گفت: کد QR فرصتهاي سرمايهگذاري براي بازديدکنندگان تهيه شده و امکان دسترسي سريع به اطلاعات فراهم خواهد بود.
مديرکل ميراث فرهنگي استان افزود: در حال حاضر، استان داراي 2918 اتاق و 6850 تخت اقامتي است. سال گذشته نيز 1300 تخت به اين ظرفيت افزوده شد و ساخت 11 هتل با درجههاي مختلف در دست اقدام است.
رونمايي از اپليکيشن موبايلي و نسخه دوم کتاب گردشگري استان
وي همچنين از رونمايي نسخه دوم کتاب »آذربايجانغربي؛ نگارخانه تاريخ و طبيعت« و اپليکيشن موبايل معرفي گردشگري استان در اين همايش خبر داد.
به گفته صفري، محوطهسازي پروژه عمارت خورشيد در پادگان ارتش و مرمت اين بنا در حال انجام است و تا زمان برگزاري همايش به اتمام خواهد رسيد. وي همچنين از آغاز توسعه واحدهاي اقامتي در بافت تاريخي استان خبر داد و گفت: در حال حاضر، 315 واحد گردشگري در استان فعال است.
چالشهاي گردشگري سلامت استان
صفري در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در حوزه گردشگري سلامت گفت: عدم همکاري کافي علوم پزشکي و ميراث فرهنگي، مانع ساماندهي اين حوزه شده و متأسفانه در حال حاضر بخش عمدهاي از گردشگري سلامت در اختيار دلالان است.
وي افزود: 20 مورد از دفاتر خدمات گردشگري استان مجوز گردشگري سلامت دريافت کردند اما هنوز به اهداف مدنظر در اين حوزه دست نيافتهايم.
آماده سازي 175 فرصت سرمايه گذاري از سوي شهرداريهاي استان
صدقي رئيس سرمايه گذاري شهرداري اروميه نيز گفت: همايش 22 خرداد فرصتي است تا مشکل عرضه فرصتهاي سرمايه گذاري را مرتفع خواهد کرد. وي با اشاره به روند رو به شتاب توسعه شهر اروميه ادامه داد: از پيوستهاي مختلف در داخل بسته هاي سرمايه گذاري شهرداري استفاده شده است. صدقي خاطر نشان کرد: عدم وجود زيرساختهاي مناسب در حوزههاي مختلف موجب رکود در بخش اقتصادي شده است که ضروري است اين زيرساختها ايجاد شود که بدون سرمايه گذاري مقدور نيست. رييس سرمايه گذاري شهرداري اروميه با بيان اينکه جذابيتهاي سرمايه گذاري براي همايش مذکور تعريف شده است، گفت: نيازمندي هاي شهر در قالب بستههاي سرمايه گذاري ارائه شده است. وي يادآور شد: 175 فرصت سرمايهگذاري در کارگروه عمران شهري شهرداري براي همايش فرصتهاي بينالمللي سرمايه گذاري استان تهيه شده است.
همکاري رسانهها در توسعه پايدار استان
عليرضا نوروزي، مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجانغربي نيز در اين نشست گفت: با برداشتن گامهاي مؤثر در مسير توسعه استان و همکاري رسانهها، ميتوانيم آذربايجانغربي را به توسعهاي پايدار برسانيم.
وي با اشاره به ظرفيتهاي فرهنگي، تاريخي و طبيعي استان، بر لزوم معرفي گستردهتر آنها از طريق رسانهها تأکيد کرد.