گروه خبر: معاون اول رئيسجمهور در جلسه کارگروه ملي نجات درياچه اروميه تاکيد کرد : واگذاري مسئوليت دبيرخانه به استاندار آذربايجان غربي، از ساير استانهاي مجاور درياچه و همچنين نهادها و دستگاههاي ذيربط سلب مسئوليت نميکند و همه بايد به اين استان در اجراي برنامهها کمک کنند و با توجه به شرايط نسبتا بحراني اين درياچه جلسات به طور منظم و جديتر برگزار شود.
به گزارش عصرآذربايجان، محمدرضا عارف در جلسه کارگروه ملي نجات درياچه اروميه که رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، استانداران کردستان، آذربايجان غربي و مسئولان دستگاههاي امر حضور داشتند، با بيان اينکه نجات درياچه اروميه به موضوعي قديمي و آرماني تبديل شده است، خاطرنشان کرد: خشک شدن درياچه اروميه نه تنها چندين استان حاصلخيز کشور را درگير خواهد کرد، بلکه ميتواند منطقه را نيز تحت تأثير قرار دهد.
معاون اول رئيسجمهور با اشاره به اينکه مصوبات و تلاشهاي پيشين کارگروه ملي نجات درياچه اروميه نشان ميدهد که احياي اين درياچه دغدغه همه دولتها بوده است که بايد با همدلي و هم افزايي کل کشور سطح تراز آب درياچه افزايش يابد، گفت: شرايط اقليمي و بارندگي نسبت به متوسط درازمدت با وخامت روبرو بود که با وجود سرمايهگذاري بالا، وضعيت سطح آب افزايش نيافت. البته بايد درنظر داشت اگر همين تلاشهاي کارگروه ملي نجات درياچه اروميه انجام نميشد، مشخص نبود وضعيت سطح درياچه در چه مرحله اي قرار داشت و با اقدامات همه دولتهاي گذشته وضعيت درياچه حفظ شد. عارف تاکيد کرد: نبايد تنها به تجربه، امکانات و علم خود محدود شويم بلکه بايد از تجارب ساير کشورها، دانشمندان و صاحب نظران خارج از کشور در کنار بهرهگيري از نظرات فني کارشناسان و مراکز پژوهشي و دانشگاهي استفاده کرد.
وي اهميت حضور و نقش مردم و همچنين سازمانهاي مردم نهاد براي پيشبرد برنامههاي نجات درياچه اروميه را خاطرنشان ساخت و تاکيد کرد: در هر اقدامي که از مردم کمک خواستيم به ميدان آمده اند و بايد مسائل و مشکلات را براي آنان تبيين و توجيه کرد. ما مسائل و مشکلات را فرهنگسازي نميکنيم و تصميمات دولتي پيوست مردمي ندارد تا جايي که مردم استانهاي مجاور اين درياچه از اقدامات انجام شده براي نجات اين درياچه مطلع نيستند و درخواستهاي دولت براي پيشبرد برنامههاي نجات درياچه اروميه را نميدانند.
عارف تصريح کرد: باور داريم اگر مردم از اقدامات دولت آگاه باشند و يا امور به آنها سپرده شود، از دولتها بهتر عمل ميکنند و نبايد مردم در اجراي برنامههاي نجات درياچه اروميه احساس کنند که قرار است تامين آب مورد نياز آنان دچار مشکل شود.وي همچنين با اشاره به مباحث مطرح شده در ساليان گذشته در خصوص دبيرخانه کارگروه ملي نجات درياچه اروميه و با بيان اينکه بخشينگري براي موضوعات ملي مانند احياي درياچه اروميه باعث اصطکاک در فرايند فعاليتها ميشود، ادامه داد: واگذاري مسئوليت دبيرخانه به استاندار آذربايجان غربي، از ساير استانهاي مجاور درياچه و همچنين نهادها و دستگاههاي ذيربط سلب مسئوليت نميکند و همه بايد به اين استان در اجراي برنامهها کمک کنند و با توجه به شرايط نسبتا بحراني اين درياچه جلسات به طور منظم و جديتر برگزار شود.