عصر آذربایجان

گزارش خبر

حمايت از 351 کودک مبتلا به سرطان استان در سال 95

حمايت از 351 کودک مبتلا به سرطان استان در سال 95

1396/09/05

گروه اجتماعي: روزانه 6 کودک در سراسر ايران به کودکان تحت حمايت محک اضافه مي‌شود. اين خبر را مدير خدمات حمايتي مؤسسه خيريه محک در حاشيه دومين کنگره بين‌المللي نقش خدمات حمايتي (زيستي رواني، اجتماعي و معنوي) در درمان چند‌تخصصي سرطان کودک که يکم و دوم آذر ماه در بيمارستان فوق تخصصي محک برگزار شد، اعلام کرد و گفت: »ميانگين تعداد پذيرش کودکان در سال‌هاي 94 و 95 نشان مي‌دهد که روزانه 6 کودک در سراسر ايران به کودکان تحت حمايت محک اضافه مي‌شود.

تا پايان سال 95 و در استان آذربايجان غربي، 351 کودک مبتلا به سرطان تحت حمايت محک بوده‌اند و اين سازمان مردم‌نهاد، خدمات رفاهي و درماني خود را به آن‌ها ارائه کرده است. اين در حالي است که تا پايان سال 95 جمعأ 27 هزار کودک تحت حمايت محک قرار گرفته‌اند.«
به گزارش عصرآذربايجان، پرفسور اريک بوفه (رئيس انجمن بين‌المللي آنکولوژيستان کودک) که به خاطر حضور در کنگره خدمات حمايتي محک به ايران سفر کرده‌ است، با اشاره به اهميت درمان چندتخصصي سرطان و استانداردهاي نوين جوامع بين المللي پزشکي در درمان سرطان، گفت: "درمان بيماري‌هايي چون سرطان کودک تنها توسط پزشکان آنکولوژيست محقق نمي‌شود. در واقع نقش پزشکان و هسته داخلي تيم آنها بسيار مهم است اما به تنهايي قادر به ارائه درمان نخواهند بود و بايد تخصص‌هاي ديگري چون راديوتراپيست، پاتولوژيست، جراح  پرستار، مددکار اجتماعي، روان‌شناس  روان‌پزشک و غيره نيز دست به دست هم دهند تا درمان مؤثر و کارآمد اتفاق بيافتد انجام اين‌ها مثل يک تيم فوتبال است. اگر روحيه حاکم بر تيم  روحيه شکست‌خورده‌اي باشد تيم موفق نخواهد بود؛ پس اگر قافيه را ببازيد شکست مي‌خوريد." بوفه در ادامه افزود: "تنها در صورت داشتن مديريتي جامع‌ و يکپارچه است که کامل‌ترين معالجه براي بيمار محقق مي‌شود. بايد سعي کنيم کودک را نه فقطه به عنوان يک بيمار مبتلا به سرطان بلکه به عنوان يک فرد معالجه کنيم. هيچ تدبيري نبايد کم اهميت نگاشته شود و جا بماند."
*عوامل محيطي 40 درصد از علل بروز سرطان
دکتر علي‌اکبر حق‌دوست، معاون برنامه‌ريزي راهبردي و هماهنگي وزارت بهداشت در اين کنگره از همکاري محک با وزارت بهداشت در راستاي شناسايي خلأها و همراهي با ظرفيت‌هاي اجتماعي کشور تشکر کرد و گفت: »سرطان حاصل 3 عامل ژنتيکي، محيطي و تداخل ژنتيک و محيط است. عوامل محيطي حدود 40 درصد از علل بروز سرطان است اما آيا مي‌توان سهم ديگر ابتلا به سرطان را به عوامل ژنتيکي اختصاص داد. پاسخ منفي است چرا که تداخل اين دو عامل نقش بسيار مهمي دارند و در بسياري موارد افراد با وجود زندگي در شرايط يکسان از مشي نامتفاوتي بهره مي‌برند.«
حق‌دوست محک را به عنوان يک مجموعه هدفمند و منطبق با برنامه استراتژيک دانست و ادامه داد: »براساس توضيحاتي که ارائه دادم پيشنهاد مي‌کنم تا اين سازمان بر اساس تحقيقات پيشگيرانه نيز حرکت کند تا در يابيم ميزان بروز سرطان در کدام نقطه ايران بيشتر از ساير نقاط است تا با مداخله اجتماعي و محيطي و رفع عوامل خطر به پيشگيري بپردازيم.«
*استقرار يک خيريه در بيمارستان‌هاي سراسر کشور
در بخشي ديگر از کنگره، دکتر محمد نصيري  مدير کل خيرين و مؤسسات خيريه سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي،گفت: »همانطور که نقش تيم درماني که شامل پزشک  پرستار، مددکار اجتماعي و روان‌شناس در بحث درماني مهم است، تأمين‌کننده مالي که خيريه‌ها در کشور هستند نيز نقش بسيار مهمي دارند. براي آنکه اين مهم رو به جلو حرکت کند ضمن آنکه مددکاران و روان‌شناسان را بايد وارد تيم درماني کنيم، خيريه‌ها نيز بايد به عنوان يک بازوي مهم نقش‌آفريني نمايند.«
وي افزود: »به همين خاطر برنامه گسترده‌اي داريم که تا پايان سال در همه بيمارستان‌هاي کشور که بالغ بر 580 بيمارستان مي‌شود، يک خيريه مستقر نماييم که محوريت مددکاري را بر عهده دارند.«
*درمان چندتخصصي از واجبات درمان سرطان کودک است
دکتر عظيم مهرور، رئيس بيمارستان فوق‌تخصصي سرطان کودک محک گفت: »درمان چندتخصصي يکي از واجبات درماني مورد نياز کودکان مبتلا به سرطان است که امنيت بيمار و پزشک از طريق آن حفظ مي‌شود و اگر بخواهيم برخلاف آن عمل کنيم پروتکل درماني را زير سؤال برده‌ايم.«
اين فوق‌تخصص خون و آنکولوژي کودک با تأکيد بر اينکه آنکولوژيست به تنهايي قادر به درمان کودک مبتلا به سرطان نيست ادامه داد: »تيمي قوي و قدرتمند نياز است تا مشکلات را مديريت کرده و نحوه برخورد با آن را مورد بررسي قرار دهند. بايد يک تيم براي يک بيمار کار مي‌کنند و از او حمايت مي‌کنند تا بهترين درمان را دريافت نمايد.«
*بيمارستان‌‌هاي آذربايجان غربي همکار با محک
مدير خدمات حمايتي محک در حاشيه اين کنگره درباره وضعيت فعلي خدمات اين سازمان در کشور تصريح کرد: »داوطلبان مددکاري محک در کليه بيمارستان‌هاي دولتي و دانشگاهي داراي بخش خون و آنکولوژي کودک سراسر کشور  حضور دارند و پرونده حمايت از کودکان مبتلا به سرطان را تشکيل مي‌دهند.
در واقع پرداخت هزينه درماني فرزندانمان بخشي از مأموريت محک است تا هيچ کودکي به خاطر فقر، درمان خود را نيمه‌کاره رها نکند و همه امکانات پزشکي مورد نياز را دريافت نمايد.« وي در پايان درباره مراکز بيمارستاني داراي بخش خون و آنکولوژي کودک در آذربايجان غربي اظهار کرد: »در استان آذربايجان_غربي، محک با بيمارستان امير و خيريه اميد در حال همکاري است و خانواده‌هاي کودکان مبتلا به سرطان اين استان مي توانند با مراجعه به خيريه اميد تحت حمايت محک قرار گيرند.«
لازم به ذکر است دومين کنگره بين‌المللي نقش خدمات حمايتي (زيستي، رواني، اجتماعي و معنوي) در درمان چند‌تخصصي سرطان کودک، يکم و دوم آذر ماه با سخنراني پروفسور ايزارنگ ناچپرايون (استاد دانشگاه چولالانکورن تايلند و مدير مؤسسه wishing well)  پروفسور اريک بوفه (رئيس جامعه بين‌المللي آنکولوژيستان کودک و مؤسسه Sick Kids کانادا)، چارلز ام. بوگوآ (نماينده فدراسيون بين‌المللي مددکاري در سازمان ملل)، دکتر شيوا دولت‌آبادي (رئيس هيأت مديره انجمن روان‌شناسي ايران و رئيس هيأت مديره و مديرعامل انجمن حمايت از حقوق کودکان) و ديگر اساتيد دانشگاه‌هاي علوم پزشکي ايران ‌ علامه طباطبايي، شهيد بهشتي و... در سالن آمفي تئاتر بيمارستان فوق تخصصي محک برگزار شده است.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

حمايت از 351 کودک مبتلا به سرطان استان در سال 95

حمايت از 351 کودک مبتلا به سرطان استان در سال 95
خروج

گروه اجتماعي: روزانه 6 کودک در سراسر ايران به کودکان تحت حمايت محک اضافه مي‌شود. اين خبر را مدير خدمات حمايتي مؤسسه خيريه محک در حاشيه دومين کنگره بين‌المللي نقش خدمات حمايتي (زيستي رواني، اجتماعي و معنوي) در درمان چند‌تخصصي سرطان کودک که يکم و دوم آذر ماه در بيمارستان فوق تخصصي محک برگزار شد، اعلام کرد و گفت: »ميانگين تعداد پذيرش کودکان در سال‌هاي 94 و 95 نشان مي‌دهد که روزانه 6 کودک در سراسر ايران به کودکان تحت حمايت محک اضافه مي‌شود.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها