عصر آذربایجان

گزارش خبر

احساسات منفي و تاثير وحشتناک آن بر بدن

1398/04/25

گروه گزارش: وقتي نتوانيم احساسات منفي خود را تخليه کنيم، اين مسأله به صورت مشکلات جسمي بروز پيدا مي‌کند. بدن ما روش‌هاي خودش را براي صحبت با ما دارد و گاهي مشکلات و بيماري‌هاي جسمي ما با احساسات ما مرتبط هستند.

بدن ما روش‌هاي خودش را براي صحبت با ما دارد و گاهي مشکلات و بيماري‌هاي جسمي ما با احساسات ما مرتبط هستند. وقتي نتوانيم احساسات منفي خود را تخليه کنيم، اين مسأله به صورت مشکلات جسمي بروز پيدا مي‌کند. در حقيقت، هر چه بيشتر احساسات خود را ابراز کنيم، کمتر بيمار مي‌شويم. در ادامه به علل رواني بعضي از رايج‌ترين بيماري‌هاي جسمي مي‌پردازيم و مي‌خواهيم ببينيم چطور مي‌توانيم به خودمان کمک کنيم و جلوي بروز اين مشکلات را بگيريم.
1- ترس مي‌تواند باعث بروز آلرژي و درماتيت شود
بعضي محققان مي‌گويند بروز بعضي از آلرژي‌ها مي‌تواند به وضعيت روان ما مرتبط باشد. اگزما، تب بالا و آسم مي‌توانند در اثر بيماري‌هاي روحي به وجود بيايند. اگر سال‌ها است آلرژي‌اي داريد که علت آن هنوز نامشخص است، ممکن است اين ترس‌هاي دروني شما باشند که باعث اين مشکل شده اند.
علاوه بر اين، کاهش عوامل رواني-اجتماعي مي‌تواند باعث بهبود يا حتي درمان نشانه‌هاي آسم و درماتيت شود.
2- وسواس فکري مي‌تواند منجر به بروز انواع مشکلات در رابطه با وزن شود
وسواس فکري يا اشتغال ذهني درمورد يک نقص ظاهري جزئي يا غير واقعي‌اي که اصلاً وجود ندارد و تنها زاييده‌ي تخيل شما است، مي‌تواند عامل اصلي يا محرک در ايجاد انواع مشکلات در رابطه با وزن باشد. براي مثال، ممکن است بيش از حد نگران چين و چروک هايتان، لاغري اندام يا ظاهر ديگر بخش‌هاي بدن تان باشيد.
مراقبت از بدن خود و توجه به آن مسأله‌ي بسيار مهمي است و البته شکي هم نيست که نبايد از بدن خود غافل شويم، اما افراط در اين مسأله مي‌تواند نتايج ناخواسته يا خطرناکي داشته باشد.
3- ترس و وسواس فکري مي‌تواند به طور همزمان علائم بيماري‌هاي زياد و مختلفي را در ما به وجود آورد
ممکن است ابتدا نگران شويد که به بيماري جدي‌اي مبتلا شده ايد، گرچه هيچ دليلي براي ابتلا به اين بيماري در شما وجود ندارد. بعد از آن، فکر اين بيماري تمام ذهن شما را به خود مشغول مي‌کند و به تدريج واقعاً علائم بيماري را در خود مي‌بينيد. وسواس فکري يا تمرکز ذهني مي‌تواند باعث بروز اين مشکل شود.
ما گاهي مشکلات مان را بيش از حد براي خودمان بزرگ مي‌کنيم. تمرکز روي احساسات منفي فقط وضعيت را وخيم‌تر و بيماري را واقعي‌تر مي‌کند.
4- کشمکش احساسي و اضطراب مي‌تواند به مشکلات گوارشي دامن بزند
معده‌ي ما توسط سيستم پيچيده‌اي کنترل مي‌شود. اضطراب‌هاي زندگي مي‌توانند باعث تغيير تکانه‌هاي عصبي و در نتيجه، بروز واکنش‌هاي ناخواسته‌اي درون معده شوند.
وجود يک کشمکش در گستره‌ي احساسات شما ممکن است عامل التهاب معده يا گاستريت شما باشد. اين کشمکش احساسي مي‌تواند ناتواني در قبول مسئوليت، بالغ شدن و پيدا کردن راه برون رفت از کشمکش‌هاي دشوار زندگي و مسائلي از اين دست باشد. وقتي وجود چنين کشمکش‌هايي را در درون خود ناديده بگيريم، اين مسأله به صورت فيزيکي بروز پيدا مي‌کند تا توجه مغز را به خود جلب کند.
5- خود انتقادي و ترس مي‌توانند باعث سردرد و ميگرن شوند
خود انتقادي، کمبود اعتماد به نفس و ترس‌هاي دروني همگي باعث مي‌شوند دائماً احساس نگراني کنيد و مضطرب باشيد.
ممکن است احساس حقارت کنيد و به نوعي خودتان را دست کم بگيريد، بنابراين بيشتر و بيشتر کار مي‌کنيد تا براي لحظاتي هم که شده خودتان را ببخشيد. اما شما با اين کار ذهن خود را از اطلاعات اشباع مي‌کنيد.
ما گاهي بيش از حد از خودمان انتظار داريم و اين مسأله مي‌تواند باعث بروز مشکلات جسمي در ما شود.
6- افسردگي و تشويش مي‌تواند به بيماري‌هاي عروقي دامن بزند
افسردگي برگشتي و تشويش با افزايش ريسک بيماري سرخرگ کرونري مرتبط هستند. اختلالات افسرده ساز همچنين مي‌توانند مشکلات عروقي خطرناکي به بار بياورند.
ممکن است هر روزي که مي‌گذرد اضطراب و تشويش بيشتري در خود احساس کنيد و در عين حال دچار تپش قلب هم شويد. اين مسأله مي‌تواند بروز مشکلات عروقي را در پي داشته باشد.
چطور جلوي اين مشکلات را بگيريم؟
اول آنکه به خاطر داشته باشيد همانطور که براي مشکلات جسمي خود به پزشک مراجعه مي‌کنيم، براي پيدا کردن علت ريشه‌اي مشکلات روحي خود هم بايد به روانشناس مراجعه کنيم و تحت درمان مناسب قرار بگيريم.
دوم آنکه، مديتيشن و تمرين ذهن آگاهي يا حضور در لحظه، روش‌هاي مناسبي براي کاهش اضطراب هستند.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از سلامت نيوز، به گفته‌ي کارشناسان، ذهن آگاهي يا حضور در لحظه به ما کمک مي‌کند ياد بگيريم چطور از نو تمرکز کنيم. شما نبايد خودتان و ديگران را قضاوت کنيد و گاهي هم ذهن تان را به نوعي خاموش کنيد.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

احساسات منفي و تاثير وحشتناک آن بر بدن

خروج

گروه گزارش: وقتي نتوانيم احساسات منفي خود را تخليه کنيم، اين مسأله به صورت مشکلات جسمي بروز پيدا مي‌کند. بدن ما روش‌هاي خودش را براي صحبت با ما دارد و گاهي مشکلات و بيماري‌هاي جسمي ما با احساسات ما مرتبط هستند.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها