عصر آذربایجان

گزارش خبر

براي فرزندانمان در اين فصل پر استرس چه کنيم

براي فرزندانمان در اين فصل پر استرس چه کنيم

1395/10/12

بدون ترديد فصل امتحانات يادآور دغدغه‌ها و نگرانيهاست. اين دغدغه‌ها و نگرانيها محدود به دانش‌آموز نمي‌شود، بلکه فضاي خانه و خانواده را نيز در بر مي‌گيرد. گويي والدين و اعضاي خانواده امتحان دارند.

گروه گزارش: بدون ترديد فصل امتحانات يادآور دغدغه‌ها و نگرانيهاست. اين دغدغه‌ها و نگرانيها محدود به دانش‌آموز نمي‌شود، بلکه فضاي خانه و خانواده را نيز در بر مي‌گيرد. گويي والدين و اعضاي خانواده امتحان دارند. دانش‌آموز براي رهايي ، گاه به مطالعه بيشتر روي مي‌آورد و گاه درس و کتاب را به کناري نهاده و در برابر آنها سر تسليم فرود مي‌آورد و گاه به هر دوي اين رفتارها مي‌پردازد. اين ايام از سال که مقارن است با ايام امتحانات  اگر درست برنامه‌ريزي و مديريت نشوند، مي‌توانند زمينه‌ساز مشکلات روحي و استرس‌هاي پيدا و پنهان در نوجوانان و دانش‌آموزان شود. خانواده بيشترين نقش را در به وجود آوردن يا از بين بردن حالات نگران‌کننده روحي دارد.بيشترين ميزان عدم توافق ها  ناراحتي ها، تيره شدن روابط، تعارضات  دورشدن و فاصله گرفتن والدين و فرزندان در زمان امتحانات است. اين نتيجه، حاصل استخراج نتايج پرسشنامه‌اي است که در آن از والدين و فرزندان آنها درخواست شده بود به اين سؤال پاسخ دهند:” چه مواقعي بيشترين اختلافات بين شما بروز مي‌کند؟ نگراني هاي مرتبط با امتحان درمدارس و مراکز آموزشي و استرس حاصل از آن يکي از چالش هاي مهم دانش آموزان و خانواده هاي آنها است. موضوعي که برخي پزشکان، آن را به شرط کنترل و هدايت و به کارگيري از روش هاي آرامش بخش ، براي کسب نتايج بهتر آموزشي مفيد مي دانند.کارشناسان آموزشي مي گويند هرچه دانش آموزان از ابتداي سال تحصيلي برنامه ريزي درستي داشته باشند و از اوقات خود به خوبي براي مطالعه و درس خواندن استفاده کنند، هنگام امتحانات پايان سال با مشکل کمتري برخورد مي کنند و استرس و نگراني کمتري دارند. همچنين اگر والدين از دوران کودکي روش صحيح مطالعه را در کنار ساير موارد زندگي به فرزندان خود آموزش دهند، آنها به تدريج روش هاي صحيح را مي آموزند و با استفاده از آن اضطراب کمتري در هنگام امتحانات دارند. بدون ترديد فصل امتحانات يادآور دغدغه‌ها و نگرانيهاست. اين دغدغه‌ها و نگرانيها محدود به دانش‌آموز نمي‌شود، بلکه فضاي خانه و خانواده را نيز در بر مي‌گيرد. گويي والدين و اعضاي خانواده امتحان دارند. دانش‌آموز براي رهايي ، گاه به مطالعه بيشتر روي مي‌آورد و گاه درس و کتاب را به کناري نهاده و در برابر آنها سر تسليم فرود مي‌آورد و گاه به هر دوي اين رفتارها مي‌پردازد.
*اضطرب و سخت گيري والدين سبب استرس دانش آموزان
يکي از مشکلاتي که دانش آموزان در کشور ما با آن مواجه هستند، اصرار والدين به گرفتن نمره بالا است يا اينکه آنها بايد حتما دکتر يا مهندس شوند. اين فشار که به فرزندان به عنوان موجودي شکننده و حساس، وارد مي شود، آنها را براي مضطرب شدن در هنگام امتحان آماده مي کند. والديني که چشم و هم چشمي دارند، خود مضطرب هستند يا در مورد تحصيل فرزندان حساسيت زيادي دارند، آنها را با مشکلات زيادي مواجه مي کنند. والدين بايد اين را بدانند که هر فرد به اندازه استعداد خود مي تواند فراگيري داشته باشد و همه دانش آموزان نمي_توانند شاگرد اول باشند بلکه تحصيل، يک عرصه رقابت است که عوامل زيادي در آن دخالت دارند که از جمله آن مي توان به هوش و توانايي افراد، عوامل محيطي و نحوه درس خواندن و مطالعه کردن اشاره کرد. بنابراين والدين به ويژه مادران مضطرب و سخت گير بايد اين فشارها را قطع کنند و واقعيت هاي موجود در مورد فرزند خود را بپذيرند.
*مصرف داروها براي افزايش تمرکز حواس، سبب روان پريشي و افسردگي
در مواردي مشاهده شده است که برخي دانش آموزان يا دانشجويان براي بيدار ماندن در شب امتحان به مصرف افراطي برخي موادغذايي مانند قهوه يا برخي داروها روي مي آورند. اين درحالي است که به گفته پزشکان، مصرف دارو به منظور افزايش تمرکز و شب بيداري در ايام امتحانات سبب بروز افسردگي و روان پريشي در طولاني مدت مي شود.برخي افراد خودسرانه يا به توصيه افرادي که صلاحيت ندارند، از داروهايي که پزشکان در درمان بيش فعالي يا اختلالات يادگيري تجويز مي کنند، استفاده مي کنند. اين اقدام نه تنها فايده اي براي آنها ندارد بلکه به سلامت ساير دستگاه هاي و سيستم ايمني بدن آسيب وارد مي کند.با مصرف اين داروها تمرکز در اين افراد نه تنها بالا نمي رود بلکه کاهش مي يابد، بي قرار و بدخواب و به شدت مضطرب مي شوند و حتي ممکن است دچار اختلالات رواني غيرقابل بازگشت مانند روان پريشي و افسردگي هايي شود که تا آخر عمر گريبانگير آنها باشد. به گزارش عصرآذربايجان به نقل ازراه دانا، براي آرامش دل فرزندان‌تان دعا کنيد و به خود آن‌ها نيز يادآوري نماييد که خداوند است که دل‌ها را آرام مي‌کند. تلاش کردن و راه رسيدن به خواسته‌ها را به آن‌ها نشان دهيد و نهايتا بگوييد که توکل کردن در زندگي از رکن‌هاي اساسي آن است تا روح انسان بتواند معناي آرامش را درک کند. تمرين اين اصول ساده زندگي از همين سن و سال براي فرزند شما بهترين کمک است تا بتواند درس‌هاي زندگي را براي آينده خود مرور کند.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

براي فرزندانمان در اين فصل پر استرس چه کنيم

براي فرزندانمان در اين فصل پر استرس چه کنيم
خروج

بدون ترديد فصل امتحانات يادآور دغدغه‌ها و نگرانيهاست. اين دغدغه‌ها و نگرانيها محدود به دانش‌آموز نمي‌شود، بلکه فضاي خانه و خانواده را نيز در بر مي‌گيرد. گويي والدين و اعضاي خانواده امتحان دارند.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها