گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيهها غذاي نذري ميدهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديكتر ميشويم، هياتهاي بيشتري به خيل عزاداران و نذريدهندگان ميپيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده ميشود. با بالارفتن شمار درخواستكنندگان تهيه و طبخ غذا در حجم زياد ممكن است رعايت موازين بهداشتي از سوي تهيه و توزيعكنندگان غذا كمتر شود.در شهرهاي پرجمعيتي كه اطلاعرساني در مورد رعايت بهداشت در تهيه و توزيع غذاهاي نذري بيشتر است، كمتر شاهد نارساييهاي بهداشتي هستيم، اما در مناطق دورافتاده يا برخي از مكانها به دليل نبود آگاهي، اصول بهداشتي كمتر رعايت ميشود و اين خود عاملي است كه ميتواند تهديدكننده سلامت عزاداران باشد. *ظروف نذري را خوب بشوييد در برخي مجالس عزاداري بخصوص در روستاها و البته برخي مناطق شهري براي نذري چاي، شربت، شير و غذا بهجاي ظروف يكبار مصرف از ظروف دائم استفاده ميشود كه شستوشوي نامناسب آن ميتواند موجب انتقال انواع آلودگيهاي انگلي، عفوني يا ويروسي به عزاداران حسيني شود.متاسفانه در اين مجالس بسيار ديده ميشود كه استكانهاي چاي را داخل ظروفي بزرگ قرار داده و با?ريختن مقداري آب روي آن به محض پاكشدن رنگ چاي بدون آبكشي از آن استفاده ميشود.بر سطح بيشتر قاشق و چنگالها نيز لكههايي از چربي يا باقيمانده غذا وجود دارد و بشقابها اغلب ملامينهاي بيرنگ و لعاب و تركخورده است. پارچهاي آب نيز پلاستيكي بوده و اغلب آثاري از آلودگي بر سطح آنها ديده ميشود.اما به توصيه كارشناسان بهداشت، ظروفي كه به صورت عمومي استفاده ميشود لزوما بايد با آب، مواد شوينده و ضدعفونيكننده شسته و در نهايت خشك شود.ظروف بايد از جنس استيل باشد تا علاوه بر قابليت پاكشوندگي در اثر قرارگيري روي هم يا در تماس با ضربه دچار تركخوردگي نشود. بهتر است عزاداران قاشق، چنگال و ليوان شخصي بههمراه داشته باشند تا از خطرات احتمالي آلودگيها درامان بمانند. *مخازني با يخهاي آلوده در برخي تكايا كه لولهكشي مستقيم آب آشاميدني وجود?ندارد، آب در ظروف بزرگي ريخته و براي برداشت آن از پارچ، ملاقه يا كاسههاي فلزي مشتركي كه به بدنه اين مخزنها متصل است و بهداشت چنداني ندارد، استفاده ميشود.براي خنككردن آب اين مخازن نيز از قالبهاي يخي كه مدتي با زمين آلوده در تماس بوده است استفاده ميشود كه بهگفته كارشناسان مصرف اين آشاميدني ميتواند موجب ايجاد اختلالات گوارشي بخصوص اسهالهاي حاد خوني در مصرفكننده شود. *داخل سفره نشويد در بيشتر مجالس براي پذيرايي از عزاداران از سفرههاي باريكي استفاده ميشود تا راه براي عبور و مرور توزيعكنندگان غذا در هر دو طرف سفره باز باشد.يكي از اتفاقهاي غيربهداشتي در زمان پخش غذا، ورود افراد توزيعكننده با جوراب و حتي پاي برهنه به داخل سفره است. با چنين كاري تعداد زيادي ميكروب و آلودگي وارد سفره غذا ميشود و در تماس با نان يا سبزيخوردني كه مستقيم روي سفره گذاشته ميشود به بدن انتقاليافته و موجب بيماري ميشود.
گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيهها غذاي نذري ميدهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديكتر ميشويم، هياتهاي بيشتري به خيل عزاداران و نذريدهندگان ميپيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده ميشود.