عصر آذربایجان

گزارش خبر

زنگ خطر الگوپذيري کودکان از بازي هاي رايانه اي

زنگ خطر الگوپذيري کودکان از بازي هاي رايانه اي

1396/04/18

گروه روانشناسي: برخي از کودکان و نوجوانان در عصر حاضر در دنياي گيم /بازي هاي رايانه اي/ غوطه ور هستند و تفنگ اين بازي ها سيبل الگوپذيري آنان را در بازي سرنوشت نشانه رفته است.

در زمان حاضر کودکان رابطه عميقي با تکنولوژي دارند و اگر تا ديروز طوقه بازي يک سرگرمي پرتحرک براي پدران و مادرانشان به شمار مي رفت، امروزه گيم نت ها آنان را در چهار ديواري شخصيت هاي خشن و غير اخلاقي زنداني کرده است. رشد فزاينده تکنولوژي روزانه صدها بازي رايانه اي را روي ميز سرگرمي کودکان و نوجوانان قرار مي دهد و در اين ميان بحران هويت، سستي و تند مزاجي تنها بخشي از آثار گيم ها بر روي انديشه و رفتار کابران به شمار مي رود؛ کاربراني که لوح سفيد فطرت آنان با بازي هايي چون ' Grand Theft Auto / جي تي آ ' سياه مي شود. اما اين سياه نمايي تنها اثر منفي گيم بر روي کاربران نيست و سازماندهي شخصيت هاي واقعي با قهرمان نماهاي گيم هاي آنلاين به تقويت همزاد پنداري کودکان و نوجوانان منجر مي شود.
کاربر بازي هاي رايانه اي در اروميه که روزانه بيش از سه ساعت از وقت خودش را به گيم اختصاص مي دهد، گفت: برخي از بازي هاي ايراني و مجاز، سرگرم کننده و اخلاقي است اما برخي ديگر با ارزش هاي ايراني – اسلامي فاصله زيادي دارد. مسعود جلالت که يکي از مراجعه کنندگان به مجتمع فرهنگي ديجتالي شهيد باکري ارويمه است، افزود: فضاسازي اين مجتمع با استفاده از عکس شخصيت هاي بازي رايانه اي مجاز از اصلي ترين دلايل مراجعه من به اين مجتمع است. وي ادامه داد: فضاي گيم نت هاي داخل شهر در بيشتر موارد بازي هاي خشن را تبليغ مي کند و تاثير منفي بر ذهن و فکر ما مي_گذارد و اين يکي از معضلات اصلي جامعه امروز ماست. امين بلندهمت' که به بازي هاي رايانه اي عادت دارد نيز علت مراجعه خود به اين مجتمع فرهنگي را محيط سالم آن عنوان کرد و گفت:در حالي که برخي از بازي هاي آنلاين با هيجان بيش از حد و خستگي رواني همراه بوده، بازي هاي رايانه اي مجاز با احساس خوشايندي توام است. امير علي چرخياري جوان ديگري است که روزانه يک تا 2 ساعت از وقت خود را در مجتمع فرهنگي اروميه مي گذارند و معتقد است که بازي هاي رايانه اي در اين مجتمع فضاي دوستي را فراهم مي کند ولي در گيم نت_هاي داخل شهر رسيدگي مناسبي وجود ندارد و يک جو سنگين بر محيط حاکم است. احسان شاهي نيز گفت: اين مجتمع براي رعايت اخلاق و تشويق نوجوانان اقدام به ارائه طرح هاي تشويقي از جمله ارائه بازي رايگان مي کند تا افراد مراجعه کننده بدانند که رعايت اخلاق اجتماعي اولين شرط براي بازي در اين مکان است. اشکان عبادي اظهار کرد: خانواده از رفتن من به گيم نت ممانعت مي کردند چون فضاي برخي گيم نت_هاي داخل شهر غير قابل تحمل است و شئونات اخلاقي در آنها رعايت نمي_شود. وي ادامه داد: از وقتي اين محيط فراهم شده، ديگر خانواده ام براي حضور من در اين مکان مشکلي ندارند و مدت 2 سال است که به مجتمع فرهنگي مراجعه مي کنم. کارشناس مسئول رسانه_هاي ديجيتال اداره کل ارشاد آذربايجان غربي نيز با اشاره به اينکه 112 گيم نت در اين استان فعاليت مي کند، افزود: از مشکلات اصلي ما نبود اتحاديه مشخص و جداگانه براي نظارت و رسيدگي به فعالان اين بخش است. مصطفي محمودي ادامه داد: در حال حاضر گيم نت ها زير نظر اتحاديه برق و الکترونيک، بازي هاي رايانه اي زير نظر اتحاديه خدمات کامپيوتري و محصولات فرهنگي زير نظر اتحاديه کتاب فروشان فعاليت مي کنند. وي اضافه کرد: اداره کل ارشاد آذربايجان غربي در نظر دارد براي اولين بار در کشور يک اتحاديه جداگانه با زير بخش‌هاي گيم نت، بازي رايانه اي و محصولات فرهنگي را در تابستان سال جاري افتتاح کند تا بخشي از مشکلات اين حوزه رفع شود. نماينده بنياد ملي بازي هاي رايانه اي در اداره کل ارشاد آذربايجان غربي نيز اظهار کرد: بازي ها رايانه اي هنر هشتم محصولات فرهنگي بوده و به نوعي جزو جدايي ناپذير دنياي امروز فرزندانمان است. به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا، سواد رسانه اي پاشنه آشيل غوطه ور شدن کاربران بازي هاي رايانه اي در دنياي بداخلاقي، خشونت و بي بند و باري برخي از گيم ها به شمار مي رود.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

زنگ خطر الگوپذيري کودکان از بازي هاي رايانه اي

زنگ خطر الگوپذيري کودکان از بازي هاي رايانه اي
خروج

گروه روانشناسي: برخي از کودکان و نوجوانان در عصر حاضر در دنياي گيم /بازي هاي رايانه اي/ غوطه ور هستند و تفنگ اين بازي ها سيبل الگوپذيري آنان را در بازي سرنوشت نشانه رفته است.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها