چرا بچههايي که با خاک و گِل بازي ميکنند سالمتر و قويترند
1398/05/15
گروه گزارش: همهي ما ميتوانيم روزهاي کودکي را به ياد بياوريم که با خاک و گل بازي ميکرديم و چقدر خلاقيت داشتيم.
افرادي هم همسن و سال ما هستند که به ياد دارند در دوران کودکيشان هرگز پدر و مادرشان اجازهي گل بازي به آنها نميدادند و خاطرهاي از بازيهاي آزادانه در طبيعت ندارند.
اين طبيعي است که والدين، نگران سلامتي و بهداشت فرزندان خود باشند. برخي از پدر و مادرها ترجيح ميدهند بچهها فقط در فضاهاي بسته و کاملاً بهداشتي بازي کنند تا در فضاي آزاد و کمي آلوده.
بچههاي امروز بيشتر با تکنولوژي سرگرماند و با طبيعت قطع ارتباط کردهاند. در ادامه به مواردي اشاره ميکنيم که نشان ميدهد بهتر است بگذاريم کودکانمان وقت بيشتري را در طبيعت سپري کنند.
کمي آلودگي به کسي آسيبي نميزند
تقريباً همهي پزشکان و کارشناسان عقيده دارند بچهها بايد با ميکروارگانيسمهايي که در خاک و چمن وجود دارند تماس داشته باشند تا سيستم ايمنيشان به خوبي تقويت و تکميل شود.
شايد تميز کردن لباسها و دست و پاهاي گِلي و کثيف کمي سخت باشد اما اگر کمي به فوايد گِل بازي فکر کنيد شايد ديدتان عوض شود. البته هميشه بايد حد اعتدال را رعايت کنيد. به هر حال فراموش نکنيد که انواعي از بازيهاي غيربهداشتي براي بچهها لازماند!
تماس داشتن بچهها با باکتريهايي که به تکامل سيستم ايمنيشان کمک ميکنند باعث ميشود قدرت دفاعي بچهها در برابر بيماريها و آلرژيها بالا برود. ضمناً فعاليتهاي فضاي باز براي کاهش استرس و افسردگي مفيد بوده و به رشد ادراکي بچهها نيز کمک ميکند.
سيستم ايمني چگونه کار ميکند؟
سيستم ايمني يک سيستم دفاعي در بدن است که از ما در برابر مهاجمان بيروني مانند ميکروبها و باکتريهايي که ميتوانند سلامت ما را به خطر بيندازند محافظت ميکند.
سيستم ايمني کار دفاعي خود را با شناسايي پاتوژنهايي که بيماري توليد ميکنند و عفونتهايي که در بدن ايجاد ميشوند و سپس مبارزه با آنها، انجام ميدهد؛ اما براي اينکه حملهي سيستم ايمني موفقيت آميز باشد، اين سيستم بايد با ميکروارگانيسمهاي بيرون سازگاري پيدا کرده باشد.
با رشد بچهها، آنها نسبت به انواع خاصي از ميکروبها مقاوم ميشوند و اين اتفاق به اين دليل روي ميدهد که در معرض چنين ميکروبهايي قرار گرفتهاند و سيستم ايمنيشان در حال حاضر ميداند با چه مهاجماني روبروست و چگونه بايد به آنها حمله کند.
فوايد طبيعت براي سلامت جسم و روح کودک
طبيعتي که ما در تلويزيون ميبينيم با دنياي واقعي بسيار تفاوت دارد.
بنابراين تنها راه تجربهي طبيعت اين است که از خانه بيرون بزنيد و به دل طبيعت برويد.
پرندههايي که آواز ميخوانند، زنبورهايي که ويز ويز ميکنند، طعم بينظير تمشکهاي وحشي، غروب زيباي خورشيد و تمام معجزههاي باصدا و بيصداي طبيعت، بهانههايي هستند که شما را سر جايتان ميخکوب کنند تا لذت طبيعت را بچشيد و از آن آرامش بگيريد.
چطور ممکن است بخواهيد کودکتان را از اين لذتها محروم کنيد؟!
تماس مستقيم با طبيعت، جسم و جان کودکتان را تغذيه ميکند. بچههايي که مدام با طبيعت در تماس هستند، مهارتهاي حرکتي و انعطافپذيريشان تقويت ميشود و حس بينايي و لامسهشان قويتر شده و از التهاب در بدنشان کاسته ميشود.
ضمناً تماس با طبيعت به کودک شما کمک ميکند در تحصيل آکادميک خود نيز از عملکرد و تمرکز خوبي برخوردار باشد.
طبق مطالعات علمي، بچههايي که در مزرعه بزرگ ميشوند و از همان سنين پايين با حيوانات اهلي يا انواع و اقسام حشرات و کرمها در تماس هستند، احتمال ابتلا به آلرژيشان کاهش مييابد.
اين بچهها مدام در معرض اندوتوکسينهايي هستند که نوعي باکتري موجود در خاک بوده و به تقويت سيستم ايمني کمک ميکند.
تقويت اعتماد به نفس در کودکان
اعتماد به نفس واقعي با برنده شدن در يک بازي ويديويي به دست نميآيد. از طريق جنگ لفظي با همسالان نيز اعتماد به نفس کودکتان تقويت نميشود؛ اما شما ميتوانيد با فراهم کردن امکان تماس با طبيعت براي کودکتان، اعتماد به نفس او را بالا ببريد، چون طبيعت جايي است که کودک شما با دنياي واقعي روبرو ميشود. طبيعت ميتواند ابزار التيامبخش بسيار مؤثري براي بچههايي باشد که اعتماد به نفس ضعيفي دارند. کودکاني که با طبيعت تعامل دارند، خودکنترلي را به معناي واقعي تجربه ميکنند، نظم و احتياط را ياد ميگيرند و ميفهمند آرامش واقعي يعني چه.
مجهز بودن کودک شما به چنين سلاحهايي مطمئناً اعتماد به نفس او را افزايش ميدهد و زمينه را براي فراگيري مهارتهاي لازم فراهم ميکند.
پيامدهاي دور نگه داشتن بچهها از فضاي باز
بدون تماس با ميکروارگانيسمها، سيستم ايمني نسبت به موادي که لزوماً بيماريزا نيستند، مانند گردهها يا موي حيوانات، حساستر و آسيبپذيرتر شده و باعث ميشود بچهها دچار آلرژي شوند.
منع کودک از تعامل با طبيعت، رشد و خلاقيت او را محدود ميکند.
بچههايي که با محيط پيرامون خود تماس ندارند، فعاليت بدنيشان کم است و چيز جديدي را تجربه نميکنند که به رشدشان کمک کند.
فعاليت بدني که بچهها در فضاي باز انجام ميدهند، مشغوليتي سالم است که جلوي چاقي آنها را ميگيرد. چاقي، مشکل درصد زيادي از کودکان در تمام دنياست و علت آن هم چيزي جز بيتحرکي و مدام در فضاي بسته ماندن نيست.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از سلامت نيوز، بنابراين بهتر است باور کنيد که نداشتن فعاليت بدني در فضاي باز و طبيعت، خطري براي سلامت روحي و جسمي کودکتان محسوب ميشود.
منبع :