عصر آذربایجان

گزارش خبر

چرا بچه‌هايي که با خاک و گِل بازي مي‌کنند سالم‌تر و قوي‌ترند

1398/05/15

گروه گزارش: همه‌ي ما مي‌توانيم روزهاي کودکي را به ياد بياوريم که با خاک و گل بازي مي‌کرديم و چقدر خلاقيت داشتيم.

افرادي هم هم‌سن و سال ما هستند که به ياد دارند در دوران کودکي‌شان هرگز پدر و مادرشان اجازه‌ي گل بازي به آن‌ها نمي‌دادند و خاطره‌اي از بازي‌هاي آزادانه در طبيعت ندارند.
اين طبيعي است که والدين، نگران سلامتي و بهداشت فرزندان خود باشند. برخي از پدر و مادرها ترجيح مي‌دهند بچه‌ها فقط در فضاهاي بسته و کاملاً بهداشتي بازي کنند تا در فضاي آزاد و کمي آلوده. 
بچه‌هاي امروز بيشتر با تکنولوژي سرگرم‌اند و با طبيعت قطع ارتباط کرده‌اند. در ادامه به مواردي اشاره مي‌کنيم که نشان مي‌دهد بهتر است بگذاريم کودکانمان وقت بيشتري را در طبيعت سپري کنند.
کمي آلودگي به کسي آسيبي نمي‌زند
تقريباً همه‌ي پزشکان و کارشناسان عقيده دارند بچه‌ها بايد با ميکروارگانيسم‌هايي که در خاک و چمن وجود دارند تماس داشته باشند تا سيستم ايمني‌شان به خوبي تقويت و تکميل شود.
شايد تميز کردن لباس‌ها و دست و پاهاي گِلي و کثيف کمي سخت باشد اما اگر کمي به فوايد گِل بازي فکر کنيد شايد ديدتان عوض شود. البته هميشه بايد حد اعتدال را رعايت کنيد. به هر حال فراموش نکنيد که انواعي از بازي‌هاي غيربهداشتي براي بچه‌ها لازم‌اند!
تماس داشتن بچه‌ها با باکتري‌هايي که به تکامل سيستم ايمني‌شان کمک مي‌کنند باعث مي‌شود قدرت دفاعي بچه‌ها در برابر بيماري‌ها و آلرژي‌ها بالا برود. ضمناً فعاليت‌هاي فضاي باز براي کاهش استرس و افسردگي مفيد بوده و به رشد ادراکي بچه‌ها نيز کمک مي‌کند.
سيستم ايمني چگونه کار مي‌کند؟
سيستم ايمني يک سيستم دفاعي در بدن است که از ما در برابر مهاجمان بيروني مانند ميکروب‌ها و باکتري‌هايي که مي‌توانند سلامت ما را به خطر بيندازند محافظت مي‌کند. 
سيستم ايمني کار دفاعي خود را با شناسايي پاتوژن‌هايي که بيماري توليد مي‌کنند و عفونت‌هايي که در بدن ايجاد مي‌شوند و سپس مبارزه با آن‌ها، انجام مي‌دهد؛ اما براي اينکه حمله‌ي سيستم ايمني موفقيت آميز باشد، اين سيستم بايد با ميکروارگانيسم‌هاي بيرون سازگاري پيدا کرده باشد. 
با رشد بچه‌ها، آن‌ها نسبت به انواع خاصي از ميکروب‌ها مقاوم مي‌شوند و اين اتفاق به اين دليل روي مي‌دهد که در معرض چنين ميکروب‌هايي قرار گرفته‌اند و سيستم ايمني‌شان در حال حاضر مي‌داند با چه مهاجماني روبروست و چگونه بايد به آن‌ها حمله کند.
فوايد طبيعت براي سلامت جسم و روح کودک
طبيعتي که ما در تلويزيون مي‌بينيم با دنياي واقعي بسيار تفاوت دارد. 
بنابراين تنها راه تجربه‌ي طبيعت اين است که از خانه بيرون بزنيد و به دل طبيعت برويد. 
پرنده‌هايي که آواز مي‌خوانند، زنبورهايي که ويز ويز مي‌کنند، طعم بي‌نظير تمشک‌هاي وحشي، غروب زيباي خورشيد و تمام معجزه‌هاي باصدا و بي‌صداي طبيعت، بهانه‌هايي هستند که شما را سر جايتان ميخکوب کنند تا لذت طبيعت را بچشيد و از آن آرامش بگيريد. 
چطور ممکن است بخواهيد کودکتان را از اين لذت‌ها محروم کنيد؟!
تماس مستقيم با طبيعت، جسم و جان کودکتان را تغذيه مي‌کند. بچه‌هايي که مدام با طبيعت در تماس هستند، مهارت‌هاي حرکتي و انعطاف‌پذيري‌شان تقويت مي‌شود و حس بينايي و لامسه‌شان قوي‌تر شده و از التهاب در بدنشان کاسته مي‌شود. 
ضمناً تماس با طبيعت به کودک شما کمک مي‌کند در تحصيل آکادميک خود نيز از عملکرد و تمرکز خوبي برخوردار باشد.
طبق مطالعات علمي، بچه‌هايي که در مزرعه بزرگ مي‌شوند و از همان سنين پايين با حيوانات اهلي يا انواع و اقسام حشرات و کرم‌ها در تماس هستند، احتمال ابتلا به آلرژي‌شان کاهش مي‌يابد. 
اين بچه‌ها مدام در معرض اندوتوکسين‌هايي هستند که نوعي باکتري موجود در خاک بوده و به تقويت سيستم ايمني کمک مي‌کند.
تقويت اعتماد به نفس در کودکان
اعتماد به نفس واقعي با برنده شدن در يک بازي ويديويي به دست نمي‌آيد. از طريق جنگ لفظي با همسالان نيز اعتماد به نفس کودکتان تقويت نمي‌شود؛ اما شما مي‌توانيد با فراهم کردن امکان تماس با طبيعت براي کودکتان، اعتماد به نفس او را بالا ببريد، چون طبيعت جايي است که کودک شما با دنياي واقعي روبرو مي‌شود. طبيعت مي‌تواند ابزار التيام‌بخش بسيار مؤثري براي بچه‌هايي باشد که اعتماد به نفس ضعيفي دارند. کودکاني که با طبيعت تعامل دارند، خودکنترلي را به معناي واقعي تجربه مي‌کنند، نظم و احتياط را ياد مي‌گيرند و مي‌فهمند آرامش واقعي يعني چه. 
مجهز بودن کودک شما به چنين سلاح‌هايي مطمئناً اعتماد به نفس او را افزايش مي‌دهد و زمينه را براي فراگيري مهارت‌هاي لازم فراهم مي‌کند.
پيامدهاي دور نگه داشتن بچه‌ها از فضاي باز
بدون تماس با ميکروارگانيسم‌ها، سيستم ايمني نسبت به موادي که لزوماً بيماري‌زا نيستند، مانند گرده‌ها يا موي حيوانات، حساس‌تر و آسيب‌پذيرتر شده و باعث مي‌شود بچه‌ها دچار آلرژي شوند. 
منع کودک از تعامل با طبيعت، رشد و خلاقيت او را محدود مي‌کند. 
بچه‌هايي که با محيط پيرامون خود تماس ندارند، فعاليت بدني‌شان کم است و چيز جديدي را تجربه نمي‌کنند که به رشدشان کمک کند.
فعاليت بدني که بچه‌ها در فضاي باز انجام مي‌دهند، مشغوليتي سالم است که جلوي چاقي آن‌ها را مي‌گيرد. چاقي، مشکل درصد زيادي از کودکان در تمام دنياست و علت آن هم چيزي جز بي‌تحرکي و مدام در فضاي بسته ماندن نيست. 
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از سلامت نيوز، بنابراين بهتر است باور کنيد که نداشتن فعاليت بدني در فضاي باز و طبيعت، خطري براي سلامت روحي و جسمي کودکتان محسوب مي‌شود.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها