فرود عسگري در جلسه بررسي و رفع مشکلات گمرکي فعالان اقتصادي منطقه آزاد تجاري صنعتي ماکو با بيان اينکه فرآيند الکترونيکي شدن امور گمرکي در کشور از چهار سال پيش شروع شده و در حال حاضر مراحل تکميلي را سپري مي کند، اظهار کرد: ارتباط همه نهادهاي دخيل در ترخيص کالا با پياده سازي پنجره واحد تجاري، الکترونيکي شده که اين امر تسريع در روند اجرايي اين اقدامات را در پي داشته است.
اين مسوول اقدامات زيرساختي انجام شده در منطقه آزاد ماکو را خوب ارزيابي کرد و يادآور شد: مشکلات مربوط به مرز بازرگان به ويژه بازارچه مرزي ساري سو، ورود ماشين آلات سنگين و کاميون به منطقه و مسائل مربوط به ثبت سفارش در اين مرز با جديت مورد بررسي قرار مي گيرد تا زمينه حل آنها فراهم شود.
وي از توافق براي ثبت سفارش گمرکي توسط دبيرخانه مناطق آزاد کشور براي فعالان اقتصادي اين مناطق خبر داد و اضافه کرد: براي پياده سازي اين روند در منطقه ماکو و مرز بازرگان نيز بررسي هاي لازم انجام مي شود و نتيجه آن در اختيار فعالان اقتصادي قرار مي گيرد.
عسگري تصريح کرد: گمرک ايران در بخش تبادل الکترونيکي دادهها تجربيات خوبي دارد که نمونه آن اجراي موفق طرح موسوم به 'تير الکترونيک' است که براي نخستين بار در دنيا توسط اين گمرک پياده سازي شده است.
رييس کل گمرک جمهوري اسلامي ايران از توسعه اجراي پروژه موسوم به تير الکترونيک توسط گمرک جمهوري اسلامي ايران خبر داد و افزود: در ادامه اين پروژه، طرح حمل و نقل ترکيبي و چندوجهي تحتعنوان پروژه اسلووني - ايران براي نخستين بار با موفقيت پيادهسازي شد.
رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران الکترونیکی شدن امور گمرکی در کشور را عامل تسریع در روند اجرایی دانست و گفت: 27 سازمان دیگر همراه با این نهاد در روند تشریفات ترخیص کالا موثر است که تمامی اقدامات اجرایی این بخش به صورت الکترونیکی انجام می شود.