شش راهکار براي کنترل کودکان در استفاده از موبايل
شش راهکار براي کنترل کودکان در استفاده از موبايل
1397/07/17
گروه گزارش: محققان در بررسي هاي اخير خود نسبت به استفاده کودکان ابتدايي از تلفن همراه در طول زمان مدرسه دريافتند که تلفن همراه امنيت کودکان را در برابر کودک آزاران و زورگيران افزايش نداده و براي آنها خطرسازتر است.
هر ساله بر تعداد والديني که کودکان خود را با تلفن همراه به مدرسه مي فرستند، افزوده مي شود. براي نمونه مي توان گفت در سال 2013 ميلادي 19 درصد از دانش آموزان با تلفن همراه به مدرسه مي رفتند و اين رقم در سال 2017 ميلادي به 45 درصد افزايش پيدا کرد. اين افزايش براي رده هاي اول، دوم و سوم دوره ابتدايي يکسان بوده است. دانش آموزان دو رده چهارم و پنجم در سال 2017 ميلادي با 70 درصد افزايش، با تلفن همراه به مدرسه رفتند.
بررسي پژوهشگران مشخص کرده است، همراه داشتن موبايل توسط کودکان باعث مي شود تا بيشتر قرباني زورگويان و دزدان شوند. محققان در اين تحقيقات حدود 4 هزار و 500 کودک مقطع ابتدايي را در ايالات متحده آمريکا مورد نظارت قرار دادند که اين کودکان با داشتن تلفن همراه، با چه مشکلات و تهديدهايي درگير بوده اند و قربانيان کودک آزاري و دزدان چه مقدار با به همراه داشتن تلفن همراه به آنها تعرض مي کنند.
بيشترين ترسي که والدين را وادار مي کند تا کودکان خود را با تلفن همراه به مدرسه بفرستند، خطرات دزدان کودکان، بيماران جنسي و زورگيران است. آنها اين وسيله را به عنوان بالا بردن ميزان ايمني و سلامت کودکان به کار مي گيرند. برخي از مدارس دولتي سياست هايي اتخاد مي کنند که اين ارتباط شخصي که با تلفن همراه صورت مي گيرد، بين دانش آموزان و معلمان را محدود کند.
بررسي پژوهشگران مشخص کرده است، همراه داشتن موبايل توسط کودکان باعث مي شود تا بيشتر قرباني زورگويان و دزدان شوند. محققان در اين تحقيقات حدود 4 هزار و 500 کودک مقطع ابتدايي را در ايالات متحده آمريکا مورد نظارت قرار دادند که اين کودکان با داشتن تلفن همراه، با چه مشکلات و تهديدهايي درگير بوده اند و قربانيان کودک آزاري و دزدان چه مقدار با به همراه داشتن تلفن همراه به آنها تعرض مي کنند.
در اين تحقيقات نشان داده شده است که بيش از نيمي از کودکان سوم ابتدايي، تلفن همراه با خود داشتند و 35 درصد از آنها مورد آزار و اذيت زورگويان قرار گرفتند. براي مقاطع چهارم و پنجم نيز نتايج مشابه اما کمي ضعيف تر بوده است.
با اين حال مي توان اقداماتي را انجام داد تا احتمال درگير شدن کودک با زورگويان کاهش پيدا کند. در اينجا به برخي از اين اقدامات اشاره مي شود:
ايجاد مالکيت:
تلفن همراه براي شماست نه براي کودک شما بنابراين شما حق داريد آن را برداشته چک کنيد و پيام هاي ارسالي و دريافتي آن را مشاهده کنيد. ممکن است پيامي از سوي زورگويان دريافت شده باشد و شما بايد از آن اطلاع داشته باشيد. اين مساله براي فعاليت هاي آنلاين نيز صدق مي کند. در پژوهش ها آمده است که نيمي از کودکان فعاليت هاي آنلاين خود را از والدينشان مخفي مي کنند.
تلفن همراه بايد در زمان شام از کودک گرفته شود:
يک مطالعه انجام شده در سال 2014 ميلادي توسط محققان دانشگاه مک گيل نشان داده که زمان شام اگر کودک با خانواده باشد، ارتباط احساسي بين افراد خانواده برقرار شود حتي اگر هيچ مکالمه اي بين آنها رد و بدل نشود. ممکن است در اين زمان کودکان بتوانند مشکلات خود را با والدين خود در ميان بگذارد. اگر موبايل همراه کودک روي ميز باشد و بتواند آن را چک کند، يک پيام مي تواند ارتباط و اتصالش را با خانواده قطع کند و به عقيده پژوهشگران ترويج ارتباطات خانوادگي قوي مي تواند کودکان را در برابر زورگيران و زورگويان محافظت کند.
محدود کردن استفاده از تلفن همراه به ويژه در هنگام انجام تکاليف:
والدين بايد قوانيني براي استفاده کودک از موبايل وضع کنند و کودک بايد موظف به اجراي آن باشد. براي نمونه تا تکاليف مدرسه تکميل نشود استفاده از موبايل ممنوع است. استفاده تلفن همراه هنگام انجام تکاليف مدرسه عملکرد حافظه، يادگيري و عملکرد شناختي کودک را کاهش مي دهد.
استفاده از تلفن همراه پيش از خواب ممنوع:
والدين بايد بدانند که نور تلفن هاي همراه الگوي خواب کودکشان را تغيير داده و به تعويق خواهد انداخت. کمبود خواب و نداشتن خواب مناسب مي تواند روحيه کودک را حساس کند و اين باعث بيشتر درگير شدن اينگونه افراد با زورگيران خواهد شد. اينکه استفاده از تلفن همراه پيش از خواب ممنوع است را به عنوان قانون در خانه وضع کنيد و خود نيز به اجراي آن اهميت دهيد. تلفن همراه نبايد هنگام خواب در اتاق خواب کودک قرار داشته باشد: دستگاه تلفن همراه بايد هنگام خواب در خارج از اتاق کودک نگهداري شود تا کودک براي استفاده از آن براي ارسال پيام، خواندن پيام، بازي کردن و غيره وسوسه نشود.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از سلامت نيوز، استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگي ممنوع: بهتر است به کودک خود از همان دوران کودکي بياموزيد که استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگي خطرساز بوده و ممکن است جان چندين نفر به خطر بيافتد. هر روز 11 نوجوان در اثر تصادفات ناشي از ارسال پيامک توسط راننده در حين رانندگي کشته مي شوند.
تلفن هاي همراه امروزه به بخش جدايي ناپذيري از زندگي نه تنها افراد بالغ و بلکه کودکان نيز تبديل شده است. بر اساس آمار موجود چيزي نزديک به 22 درصد کودکان 6 تا 9 سال ، 60 درصد کودکان 10 تا 14 ساله و 84 درصد کودکان 15 تا 18 ساله در آمريکا داراي تلفن همراه هستند. بر همين اساس آمار کودکان 8 تا 12 ساله که از تلفن همراه استفاده مي کنند نيز افزايش پيدا خواهد کرد. با توجه به استفاده روز افزون از تلفن هاي همراه در بين کودکان و نوجوانان، بر آن شديم تا شما را با يک سري از مسائل در مورد اين وسيله ارتباطي آشنا کنيم.
توصيه هايي به والدين:
با فرزند خود در مورد استفاده صحيح از تلفن همراه و اين که چگونه و کجا بايد از آن استفاده کند صحبت کنيد. به او آموزش دهيد که کي ، کجا و چطور از تلفن همراه خود استفاده کند. در مورد استفاده از تلفن همراه هشدار و تاثيرات بد آن به کودک خود هشدار دهيد .سعي کنيد به او توضيح دهيد که در صورتي که بيش از حد از تلفن همراه استفاده کند بايستي هزينه هاي آن را از پول توجيبي خود بپردازد.
منبع :