عصر آذربایجان

گزارش خبر

يک کالا با چند قيمت، چرا؟

يک کالا با چند قيمت، چرا؟

1397/10/30

گروه گزارش: طبق گزارش ميداني از سطح بازار، نکات جالبي از پديده گرانفروشي و افزايش قيمت‌ها به چشم مي‌خورد و آن گران‌تر فروشي است، پديده به اصطلاح گران‌تر فروشي يک نوع سودجويي از وضعيت موجود است.

با وجود آنکه بسياري از اقلام اساسي از جمله حبوبات، برنج، مرغ، تخم‌مرغ و ميوه توليد داخل است، اما از چند ماه گذشته، افزايش قيمت دلار بهانه‌اي شده تا قيمت اين کالاها به طور چشمگيري در بازار افزايش پيدا کند، افزايش قيمتي که با کاهش قيمت دلار هم به قيمت‌هاي قبلي برنگشته است.
طبق گزارش ميداني از سطح بازار اما نکات جالبتري از پديده گرانفروشي و افزايش قيمت‌ها به چشم مي‌خورد و آن گران‌تر فروشي است، پديده به اصطلاح گران‌تر فروشي يک نوع سودجويي از وضعيت موجود است که برخي از فروشندگان دست به آن زده‌اند به اين شکل که تفاوت‌ قيمت بسياري از هر محله به محله ديگر، مشاهده مي‌شود.
براي نمونه، شما مي‌توانيد به راحتي کالايي را که از بازار  يا مناطق جنوبي اين شهر خريده‌ايد، با بهايي دقيقا چند برابري در مناطق مرفه‌نشين اين شهر و يا مراکز خريد لوکس تهيه کنيد.
بنا بر مشاهدات ميداني خبرنگار ما، اين مسأله به کالاي خاصي محدود نمي‌شود و حتي گاه تفاوت قيمت درباره کالاهاي داراي برچسب قيمت مصرف کننده نيز ديده مي‌شود، البته با درصد کمتر.
شايد شنيدن اين مسأله براي هيچ ايراني شگفت‌آور نباشد که علاوه بر قيمت مواد خوراکي همچون چاي، رب گوجه فرنگي، شامپو و بسياري از مواد شوينده پديده چند قيمتي در البسه نيز مشاهده شده و به طور مثال قيمت يک روسري و شال زنانه از منطقه‌اي به منطقه ديگر تفاوت فاحشي داشته و گاها تا سه برابر نيز افزايش پيدا مي‌کند.
برخي از فروشندگان علت اين موضوع را کيفيت اجناس عنوان مي‌کنند و برخي از آنها نيز معتقدند، آن دسته از فروشگاه‌هايي که قيمت اجناس آنها پايين‌تر است را با خريد قبلي جنس مي‌فروشند.
خريداران اما معتقدند، تفاوت قيمت در مناطق مختلف و فروشگاه‌هاي متعدد بستگي به انصاف فروشنده دارد، چرا که وقتي برچسب يک کالاي خاص روي آن نصب شده است، يعني قيمت مقطوع آن همان است، اما برخي از فروشندگان از فرصت افزايش قيمت دلار سوء استفاده کرده و براي کسب سود بيشتر جنس را به قيمت دلخواه خود مي‌فروشند.
  *مردم تخلفات را به اتاق اصناف گزارش کنند
رئيس اتاق اصناف استان زنجان نيز با اشاره به وقوع پديده چند قيمتي در بازار زنجان اظهار کرد: از مردم مي‌خواهيم اين تخلفات را گزارش کنند.÷
سيد محمود موسوي گفت: تفاوت قيمت علل متفاوتي دارد، اما برخي از افراد نوسانات قيمت ارز را بهانه اين امر مي‌دانند.
وي با اشاره به اينکه در اين برهه از زمان بازرسي‌ها بر روي کالاهاي اساسي متمرکز شده است، تصريح کرد: براي مثال عرضه گوشت منجمد بر اثر آن تفاوت قيمت بالايي که با بازار آزاد دارد، حتما مي‌طلبد که به زور بازرس نباشد.
رئيس اتاق اصناف استان زنجان با اشاره به اينکه هر شهروند که با تفاوت قيمت بيشتري مواجه شود مي‌تواند به صورت بازرس افتخاري همکاري کند، گفت: اين امر همکاري مردم را نيازمند است.
وي با اشاره به اينکه يکي از کالاهايي که دچار پديده چند قيمتي شده است، رب گوجه فرنگي است، تصريح کرد: در اين چند ماهه اخير که از فصل آغاز توليد رب گذشته است، با خروج گوجه فرنگي مواجه شديم ولي تا ممنوعيت صادرات آن ذخيره کارخانجات تمام شد و همين امر موجب به هم ريختن بازار فروش اين محصول شد.
موسوي تصريح کرد: با اين حال اگر کالايي برچسب دارد و فروشنده‌اي اقدام به گران‌فروشي مي‌کند مردم مي‌توانند آن را به بازرسي اتاق اصناف گزارش کنند.
*توليد محصول در زمان‌هاي مختلف موجب پديده چند قيمتي شده است
رئيس اتحاديه خواربار و لبنيات‌فروشان زنجان نيز در همين باره گفت: آنچه موجب پديده چند قيمتي مي‌شود، توليد محصول در زمان‎هاي مختلف است.
جليل علي‌محمدي با اشاره به اينکه قيمت برخي از شامپوها، چاي معطر و چاي ساده، قيمت کلوچه، رب گوجه فرنگي و چند محصول ديگر به علت اينکه در فواصل زماني مختلف توليد شده است، دچار چند قيمتي بودن شده است، گفت: براي همين گاها تفاوت‌هاي فاحشي بين قيمتها مشاهده مي‌شود.
وي افزود: امروز حتي محصولي در بازار داريم که توليد مردادماه است از همين رو طبيعي است که قيمت اين محصول با محصولي که دي‌ماه يا آذرماه توليد شده متفاوت باشد.
رئيس اتحاديه خواربار و لبنيات‌فروشان زنجان همچنين از رکود حاکم بر بازار نيز خبر داد و گفت: فروش چنداني در بازار نيست و شايد بتوان گفت همين امر موجب ثبات قيمت‌ها شده است.
وي تصريح کرد: چند ماه قبل خريد بسياري از سوي مردم صورت گرفت به همين دليل پس از کاهش قيمت دلار بازار آرام‌تر شده و رکود بر آن حاکم شد.
*تشکيل 2 هزار پرونده تخلفاتي براي اصناف
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نيز با اشاره به اينکه از ابتداي امسال تا کنون بيش از 30 هزار بازرسي از واحدهاي صنفي استان زنجان انجام‌ و 2 هزار پرونده تشکيل‌ شده است، گفت: بازرسي از بازار تا پايان سال با قوت بيشتري انجام مي‌شود تا امنيت و آرامش بازار حفظ شود.
ناصر فغفوري با اشاره به اينکه سامانه 124 به‌صورت شبانه‌روزي براي دريافت شکايت‌هاي مردمي فعال است و مردم تخلفات واحدهاي صنفي را به اين سامانه گزارش کنند، گفت: همکاري اتاق اصناف، تعزيرات حکومتي و سازمان صنعت و معدن در برخورد با متخلفين و نظارت از بازار بسيار خوب است ولي بايد اين نظارت‌ها بيشتر شود.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از فارس، وي بر افزايش نظارت بر بازار تأکيد کرد و گفت: مردم بايد در رفاه و آرامش باشند و سازمان صنعت و معدن با متخلفين برخورد جدي مي‌کند.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

يک کالا با چند قيمت، چرا؟

يک کالا با چند قيمت، چرا؟
خروج

گروه گزارش: طبق گزارش ميداني از سطح بازار، نکات جالبي از پديده گرانفروشي و افزايش قيمت‌ها به چشم مي‌خورد و آن گران‌تر فروشي است، پديده به اصطلاح گران‌تر فروشي يک نوع سودجويي از وضعيت موجود است.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها