فرمول داشتن افکار مثبت چيست
فرمول داشتن افکار مثبت چيست
1397/08/15
گروه روانشناسي: دغدغههاي زندگي بسيارند و استرس زيادي به همراه دارند. چگونه با اين مسائل کنار بياييم؟ با افکار و گفتگوهاي منفي فقط و فقط شرايط را براي خود و ديگران سختتر ميکنيم. اين انتخاب ما است که چگونه مسائل را ببينيم. پيشامدي ميتواند بسيار ناگوار باشد اما اين شماييد که تعيين ميکنيد نيمهي بد آن بر شما تاثير بگذارد يا نيمهي خوب آن. ديدي که به اين پيشامدها داريد تاثير به سزايي در زندگي و سلامتتان دارد. بهتر است با تفکر مثبت، جنبهي غالب هر رخداد را به شکل مثبت تعبير کنيم و از منافع بسيار آن در زندگي بهره ببريم و زندگي را براي خود و نزديکانمان زيباتر جلوه دهيم. در اين مطلب خواهيم گفت که چگونه ميتوانيم افکار مثبت داشته باشيم.
تفکر مثبت: گفتگوهاي منفي دروني را به منظور کاهش استرس متوقف کنيد
افکار مثبت به کاهش استرس و بالا رفتن ميزان سلامت رواني کمک زيادي ميکند. داشتن افکار مثبت به کنترل استرس و بهبود سلامتيتان کمک ميکند. با مطالبي که گفته ميشود سعي کنيد بر گفتگوهاي منفي درونيتان غلبه کنيد. نيمهي پر ليوان را ميبينيد يا نيمهي خالي آن را؟ پاسخ شما به اين سوال نشان دهندهي ديدتان به زندگي، رفتارتان نسبت به خودتان و تعيين کنندهي خوشبيني يا بدبيني شما است؛ و حتي ممکن است سلامتي روحي و جسميتان را تحت تاثير قرار دهد. بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد که ويژگيهاي شخصي، مثل خوشبيني يا بدبيني دامنه وسيعي از سلامت و ميزان شادي فرد را تحت تاثير قرار ميدهد. تفکر مثبت که به طور مستقيم ناشي از خوشبيني فرد است، کليد اصلي مديريت استرس محسوب ميشود و مديريت کارآمد استرس، ارتباط مستقيم با سلامتي دارد. اگر تاکنون تفکر منفي داشتهايد و با بدبيني به مسائل نگاه کردهايد، نااميد نشويد؛ ميتوانيد روشهاي تفکر مثبت و خوشبيني را ياد بگيريد.
درک تفکر مثبت و گفتگوي دروني
حتي وقتي با خودتان حرف ميزنيد، داشتن افکار مثبت را فراموش نکنيد. تفکر مثبت به اين معني نيست که سر خود را زير برف فرو ببريد و از جريانات زندگي و يا وقايع ناخوشايند بياطلاع باشيد. تفکر مثبت به معني برخورد مثبتتر و سازندهتر با حوادث ناخوشايند زندگي است. تفکر مثبت معمولا با گفتگوي دروني شروع ميشود. اين صحبت همچون جرياني بيپايان از افکاري است که هرگز بيان نشده و در ذهنتان جاري است. اين افکار که بياختيار به ذهنتان ميآيند ميتوانند مثبت و يا منفي باشند. بخشي از اين افکار از منطقتان ميآيند. برخي ديگر از اين افکار ممکن است ناشي از تصور غلطي باشد که به علت کمبود اطلاعات در ذهنتان شکل ميگيرد. اگر اين افکاري که در ذهنتان جريان دارد بيشتر منفي باشد، احتمالا نگرشتان به زندگي منفي خواهد بود. اگر بيشتر اين افکار مثبت باشند، همانند کسي که تفکر مثبت را تمرين ميکند، نگرشتان به زندگي مثبت خواهد بود.
افکار مثبت از شما انسان سالمتري ميسازد
محققان همواره به پژوهش بر روي تفکر مثبت و خوش بيني و تاثير آن بر سلامتي ميپردازند. منفعتهايي که تفکر مثبت بر سلامتي دارد شامل:
افزايش طول عمر
کاهش سطح استرس
کاهش سطح افسردگي و پريشاني
افزايش مقاومت بدن در برابر سرماخوردگي
افزايش سلامت فيزيکي و رواني
کاهش خطر مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي
مديريت بهتر در زمانهاي سخت و پر استرس
هنوز علت اين موضوع مشخص نيست که چرا افراد با تفکر مثبت از اين منافع سلامتي بهره ميبرند. فرضيه ما اين است که با ديد بهتر به زندگي و با تفکري مثبت، توانايي برخورد با شرايط سخت و پر استرس افزايش مييابد که باعث کاهش تاثيرات منفي استرس بر سلامتي ميشود. همچنين گفته ميشود که افراد مثبت و خوشبين، سبک زندگي سالمتري دارند؛ فعاليتهاي فيزيکي بيشتري دارند، رژيم غذايي سالمي را دنبال ميکنند و الکل و دخانيات در زندگيشان جايي ندارد.
شناسايي افکار منفي
براي داشتن افکار مثبت بايد بدبين نباشيد و روي نقاط منفي تمرکز نکنيد. هنوز نميدانيد صحبتهاي درونيتان مثبتاند يا منفي؟ تعدادي از شکلهاي رايج گفتگوهاي منفي را در ادامه ذکر ميکنيم:
1. تمايل به ديدن نيمهي خالي ليوان
جنبههاي منفي يک موقعيت را بزرگ و جنبههاي مثبت آن را به طور کامل حذف ميکنيد. به عنوان مثال، روزِ کاريِ بسيار خوبي را سپري کردهايد. تمام فعاليتهاي خود را به طور کامل و زودتر از موعد انجام دادهايد و بابت آن تشويق شدهايد اما بقيهي زمان خود را صرف تمرکز بر کار و به انجام رساندن حتي تعداد بيشتري از فعاليتهاي خود ميکنيد و در نهايت تشويق خود را فراموش ميکنيد.
2. شخصيسازي
وقتي مسئلهي ناخوشايندي رخ ميدهد، خود را مقصر دانسته و سرزنش ميکنيد. براي مثال قرارتان با دوستانتان لغو ميشود و فکر ميکنيد که دليل اين مسئله اين است که هيچکس نميخواهد کنارتان باشد.
3. فاجعهسازي
به طور خودکار انتظار بدترينها را داريد. در برنامهتان، به طور مثال رفتن به کافي شاپ، اختلالي ايجاد ميشود و فکر ميکنيد که ادامهي روزتان به همين منوال بايد بگذرد.
4. ديد تکبعدي
به همه چيز فقط به دو صورت خوب يا بد نگاه ميکنيد. هيچ حد وسطي وجود ندارد. حس ميکنيد بايد بينقص باشيد و در غير اين صورت يک بازندهي به تمام عياريد.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از سلامت نيوز، وقتي که در اکثر مواقع با خوشبيني به قضايا نگاه کنيد، ميتوانيد به شکل پربازدهتري با استرس خود در طول روز مقابله کنيد.
منبع :