بسته حمایتی دولت جامعه هدف مشخصی ندارد
بسته حمایتی دولت جامعه هدف مشخصی ندارد
1397/08/26
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، از روند ارائه خدمات بسته حمایتی توسط دولت و پاسخگو نبودن دولتمردان در این مورد به مجلس انتقاد کرد.
سلمان خدادادي با اشاره به بسته حمايتي دولت اظهار داشت: ما کليات اين بسته را تأييد ميکنيم، چرا که با توجه به شرايط اقتصادي که در کشور ايجاد شده است، گامي رو به جلو در جهت حمايت از اقشار کم درآمد است، اما ابهامات بسياري در نحوه ارائه خدمات اين بسته و شناسايي افرادي که در اين قالب زيرپوشش قرار ميگيرند، وجود دارد.
نماينده مردم ملکان درمجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: پيش از اين از مسئولان سازمان بهزيستي، کميته امداد امام خميني (ره)، رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي کشور و سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي دعوت کرده بوديم تا در کميسيون اجتماعي گزارشي از نحوه انتخاب جامعه هدفي که از اين بسته بهرهمند ميشوند، ارائه دهند، اما آقاي نوبخت در هر دو نشستي که بدين منظور تشکيل شد، حضور پيدا نکرد و کارشناساني را به جاي خود فرستاد که از سطح پاييني برخوردار بودند و سطح اثرگذاري توضيحاتشان مشخص نبود، بنابراين بار ديگر از آقاي نوبخت دعوت کرديم که باز هم حضور پيدا نکرد، چرا که خود را به مجلس پاسخگو نميداند.
وي خاطرنشان کرد: افرادي که براي بهرهمندي از بسته حمايتي دولت انتخاب شدهاند به يک روايتي 11 ميليون نفر و به روايت ديگر 20 ميليون نفر هستندکه قرار است به آنها بين 100 تا 300 هزار تومان پرداخت شود و تعدادي فروشگاه هم مشخص کردهاند تا اين افراد از آنها کالاهاي تعيينشده را خريداري کنند.
خدادادي تصريح کرد: در نحوه ارائه خدماتي که براي بسته حمايتي اعلام شده 10 ابهام وجود دارد، چرا که مشخص نيست افرادي که مشخص شدهاند بر چه اساس انتخاب شدهاند و چگونه محرز شده که نياز به حمايت دارند، آيا دولت تمام کارمندان، کارگران و افرادي که زيرپوشش دستگاههاي حمايتي نيستند و حتي برخي از آنها يک شماره حساب هم به نام خود ندارند و در گوشهاي از يک روستاي دورافتاده زندگي ميکنند را شناسايي کرده است؟
وي يادآورشد: فروشگاههايي که دولت مشخص کرده است قابل دسترس ترينشان فروشگاه تعاوني فرهنگيان است که هر کدام از آنها که در شهرهاي کوچک قرار دارند از مساحت کم و کالاهاي محدودي برخوردار هستند، بنابراين چطور به جمعيتي چند هزار نفري خدمات ارائه خواهند داد؟ ضمن اينکه افرادي که در يک روستايي که فاصله زيادي از شهر دارد، زندگي ميکنند بايد بخش عمدهاي از مبلغي که از دولت دريافت ميکنند را هزينه راه کنند تا به فروشگاه تعيين شده برسند و اجناس چند سال مانده آن را خريداري کنند.
نماينده مردم ملکان درمجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: آيا در تمام نقاط کشور فروشگاههاي زنجيرهاي وجود دارد؟ کالاهايي که قرار است در اختيار اين افراد قرار گيرد بر چه مبنايي انتخاب شدهاند؟ مبالغي که پرداخت خواهد شد با چه معياري تعيين شدهاند؟ دولت چطور دريافته که گردش مالي تعدادي از افراد از 3 ميليون تومان در ماه کمتر است و به حساب اين افراد دسترسي پيدا کردهاند؟
وي بيان کرد: دولت بايد در ارائه بسته حمايتي دقيق و کارشناسانه ورود پيدا کند تا حق به حقدار برسد، نه اينکه هر بار يکي از دستگاههاي حمايتي خدمات ارائه دهد و منابعي به هدر رود و در نهايت تعدادي از اقشار کم درآمد از خدمات اين بسته بهرهمند نشوند.
اين نماينده مردم در مجلس دهم، افزود: هماکنون تعداد زيادي افراد کمدرآمد وجود دارند که از هيچ کدام از دستگاههاي حمايتي خدمات دريافت نميکنند، اما کمرشان زير فشار اقتصادي شکسته است، آيا دولت براي حمايت از اين افراد هم تدابيري انديشيده است؟
رئيس کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي، اظهار کرد: اميدوارم دولت براي شفافسازي در مورد نحوه ارائه خدمات بسته حمايتي خود به رفع ابهامات بپردازد و کارشناسانهتر عمل کند، هر چند دولت به سؤال نمايندگان مجلس در اين مورد پاسخ نداد، چرا که خود را پاسخگو نميداند و ظاهراً براي مسئولان دولتي مهم نيست که در جامعه چه ميگذرد به همين دليل خدمات حمايتي را بيهدف ارائه ميدهند.
منبع : تسنیم