عصر آذربایجان

گزارش خبر

آثار خوارزمشاهي منطقه آذربايجان در گرمي کشف شد

آثار خوارزمشاهي منطقه آذربايجان در گرمي کشف شد

1397/08/27

گروه سيري در استان ها: مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل از کشف اولين آثار دوره خوارزمشاهي منطقه آذربايجان در گرمي مغان خبر داد.

نادر فلاحي در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اين آثار در جريان آخرين کاوش ها در قلعه آلاجوق گرمي مغان کشف شده است. او با بيان اينکه پيش از اين آثاري از دوره خوارزمشاهي در منطقه آذربايجان مشاهده نشده بود، اظهار داشت: با توجه به اينکه جلال الدين خوارزمشاهي در فاصله زماني سال هاي 624 تا 628 به خوي، اردبيل و مغان سفر کرده شواهد و نشانه هاي باستان شناسي نشان مي دهد مدتي در قلعه آلاجوق سکونت داشت.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گفت: اين موضوع که اين قلعه توسط خوارزمشاهيان احداث شده و يا حضور آنها صرفا سکونت در مدتي چند ساله بوده، در حال مطالعه و بررسي است. به گفته فلاحي، در پي کاوش در قلعه آلاجوق گرمي تاسيسات استحکامي، برج هاي دفاعي، آب انبار و فضاهاي مسکوني از جمله مطبخ و اتاق خواب نيز کشف شده است. او افزود: همچنين در عمليات کاوش بقاياي پل آلاجوق که قلعه آلاجوق را به دره رود متصل مي کند و گورستان کشف شده و آثاري که احتمال داده مي شود، بيانگر بقاياي يک کاروان سرا است کشف شد. وي همچنين با اشاره به اينکه آثار کشف شده به قرن چهار، دوره سلجوقي، خوارزمشاهي و ايلخاني مرتبط است، گفت: کاوش ها تا 10 آذرماه ادامه دارد. شهرستان گرمي مغان در شمال اردبيل واقع شده و يادگار ايران باستان و بجاي مانده از دوران کهن تيموري و اشکاني است که ميراث فرهنگي نقش بسته در لابلاي صفحات سرگذشتش اهميت تاريخي اين منطقه را فرياد مي زند. بر اساس اعلام اداره کل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل ، گرمي با ثبت بيش از 220 اثر بيشترين آثار تاريخي ثبت شده در استان را دارد. به گفته کارشناسان ، آثار تاريخي گرمي بيشتر در درون تپه ها و قلعه هاي باستاني در خاک مدفون بوده و اين ويژگي در پاسداري از ميراث فرهنگي اين منطقه در رهگذر زمان نقش مهمي ايفا کرده است. قلعه هاي تاريخي آنزر ، يئل سويي و برزند در بخش انگوت ، تپه هاي باستاني آغامعلي در بخش مرکزي ، تپه سلاله در روستاي سلاله و خرمن تپه سي در روستاي شيخ لر بخش موران و شاه تپه سي که محل تاجگذاري نادر شاه افشار بوده از تاريخ پرفراز و نشيب و قابل تامل گرمي حکايت دارد. از ديگر جاذبه هاي تاريخي گرمي قبور خمره اي و صندوقي شکل روي تپه هاي طبيعي کوچک در بخش موران است که در بين مردم به نام (دوه بويني) يعني گردن شتر شهرت دارد. به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا، سيدمحمد ابراهيمي در کتاب پژوهشي در جغرافياي مغان از بررسي هاي ژاک مورگان باستان شناس فرانسوي در سال 1901 ميلادي در گرمي خبر داده و نوشته است: اين باستان شناس اشياي بدست آمده از قبور تاريخي گرمي را از 2100 تا ابتداي هزاره اول قبل از ميلاد تاريخ گذاري کرده است.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

آثار خوارزمشاهي منطقه آذربايجان در گرمي کشف شد

آثار خوارزمشاهي منطقه آذربايجان در گرمي کشف شد
خروج

گروه سيري در استان ها: مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل از کشف اولين آثار دوره خوارزمشاهي منطقه آذربايجان در گرمي مغان خبر داد.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها