تعریف 25 سایت جدید گردشگری در اردبیل
تعریف 25 سایت جدید گردشگری در اردبیل
1397/09/05
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: با پیشنهاد استاندار اردبیل 25 سایت و محور جدید گردشگری در اردبیل تعریف شده است.
نادر فلاحي در خصوص برنامه هاي توسعه اي ميراث فرهنگي اظهار کرد: ما برنامههاي توسعه گردشگري استان اردبيل را به پيشنهاد استاندار اردبيل از شمال به جنوب تعريف کرديم و با توجه به ظرفيتها و قابليتهاي استان درصدد تدوين و اجرايي شدن اين برنامهها هستيم.
وي با اشاره به اينکه اجراي طرحهاي گردشگري در استان اردبيل با استراتژي مشخص در حال انجام است، خاطرنشان کرد: حضور 7 ساله استاندار اردبيل در قامت معاونت عمراني استانداري در سالهاي گذشته زمينه آشنايي آقاي بهنامجو را از قابليتهاي استان فراهم کرده و با تعريف اين استراتژي که نشات گرفته از ظرفيتهاي استان است در راستاي توسعه گردشگري اردبيل گام برميداريم.
عضو شوراي اداري استان اردبيل با يادآوري اينکه محور توسعه استان بر دو گزينه کشاورزي و گردشگري است، تصريح کرد: در بحث توسعه استان اردبيل حوزه گردشگري با تاکيد استاندار اردبيل به عنوان اولويت اول در نظر گرفته شده که با برنامههاي مدون و نقشه راه تعيين شده در راستاي اعتلاي سيماي گردشگري استان اقدام ميشود.
فلاحي از بازنگري طرح جامع گردشگري استان و بروزرساني آن خبر داد و گفت: عليرغم اينکه مسير توسعه گردشگري استان در سالهاي گذشته از شرق به غرب استان تعريف شده و از سمت نمين تا تونل حيران و شهرستان سرعين و مشگينشهر را شامل ميشد، در تعريف جديد ما تمامي شهرستانهاي استان را وارد مدار گردشگري و توسعه توريسم کرديم به طوري که از اصلاندوز و پارسآباد تا منطقه خلخال برنامههاي تدوين شده توسعه گردشگري را در دست اقدام داريم.
وي از تعريف 25 سايت و محور گردشگري جديد در اردبيل خبر داد و بيان کرد: ما براي تمام شهرستانها اين سايتها را شناسايي کرده و طرح جامع مطالعاتي آنها آغاز شده و در نظر داريم تا در تمامي شهرستانها با توجه به قابليتها و ظرفيتهاي منحصربفرد هر منطقه زيرساختهاي مورد نياز را فراهم کرده و صنعت گردشگري را در استان همهگير کنيم.
فندقلو ظرفيت انکارناپذير گردشگري اردبيل
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل در بخش ديگري از سخنان خود با يادآوري ظرفيتها و قابليتهاي منحصربفرد شهرستان نمين و جنگل فندقلو اظهار کرد: ما طرح جامع گردشگري فندقلو را با همکاري و همراهي اداره کل منابع طبيعي استان شروع کرديم و در نظر داريم تا با تهيه يک نقشه راه اصولي و قاعدهمند جنگل بکر و طبيعي فندقلو را به يک مکان مهم گردشگري در استان تبديل و در راستاي معرفي ملي آن گام برداريم.
فلاحي ادامه داد: بعد از تدوين طرح جامع جنگل فندقلو براساس پيشنهاد مشاور فراخوان جذب سرمايهگذار را در راستاي ايجاد محيط اقامتي، تفريحي و توريستي از قبيل تله کابين و پيست اسکي منتشر ميکنيم.
وي همچنين بيان کرد: جاده منتهي به فندقلو را به عنوان زيرساخت اصلي گردشگري اين منطقه در دست بازسازي و بهسازي داريم که با توافق ميراث فرهنگي با دستگاههاي دخيل نظير راه و شهرسازي، بنياد مسکن و راهداري و حمل و نقل جادهاي مسيرهاي منتهي به اين منطقه گردشگري بهسازي و بازسازي ميشود.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل از اختصاص اعتبار مناسب براي بهسازي جادههاي دسترسي مکانهاي گردشگري اردبيل خبر داد و گفت: در سال آينده شاهد تحول عميق در ايجاد زيرساختها و مسيرهاي گردشگري استان خواهيم بود که جنگل فندقلو نيز از اين قاعده مستثني نيست.
فلاحي منطقه فندقلو را يکي از ظرفيتهاي مهم شهرستان نمين اعلام کرد و افزود: در کنار شهرستان نمين بخش عنبران در حوزه صنايع دستي به عنوان مرکز گليم و جاجيم تعريف شده که در عرصه ملي و بينالمللي ميتواند با توليد آثار فاخر صنايع دستي مرکز توجه گردشگران و مسافران از نقاط مختلف کشور باشد.
وي معرفي قابليتهاي نمين و عنبران در حوزه صنايع دستي را مهم ارزيابي کرد و افزود: ما برنامههاي توسعه گردشگري را در تمام نقاط استان با توجه به برنامههاي مدون به پيش ميبريم.
توسعه گردشگري سلامت در شهرستان بيلهسوار
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل در بخش ديگري از سخنان خود به قابليتهاي شهرستان بيلهسوار با توجه به مرزي بودن منطقه اشاره و تصريح کرد: با توجه به استقرار گمرک در بيلهسوار و تردد اتباع خارجي در نظر داريم تا گردشگري سلامت و توريسم درماني را به عنوان يکي از محورهاي اصلي توسعه استان اردبيل در اين شهرستان تعريف کنيم.
فلاحي اضافه کرد: متاسفانه در سالهاي اخير از اين ظرفيت عظيم شهرستن بيله سوار استفاده نشده که در نظر داريم با ايجاد و شناسايي ظرفيتهاي کامل گردشگري اين شهرستان نسبت به ارتقاي گردشگري سلامت در بيلهسوار اقدام کرده و نسبت به ايجاد درآمد و ساماندهي گردشگري سلامت به عنوان يکي از چالشهاي اساسي منطقه اهتمام کنيم.
وي همچنين وجود قبايل شاهسون در اين شهرستان را به عنوان يکي از ظرفيتهاي اصلي گردشگري منطقه اعلام و اظهار کرد: عشاير منطقه بيلهسوار و پارسآباد به عنوان بزرگترين ظرفيت گردشگري منطقه مورد توجه و علاقمندي توريستهاي داخلي و خارجي است که در نظر داريم با استفاده از ظرفيت عشاير و توسعه اکوتوريسم برنامههاي مدون خود را در راستاي معرفي عشاير شاهسون به صورت ملي و بينالمللي اجرايي و عملياتي کنيم.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل برگزاري رويدادهايي نظير کوچ عشاير و جشنواره شتر دوکوهانه در بيلهسوار و پارسآباد را يادآور شد و گفت: ما با تبديل اين دو رويداد به برند صورت ملي و بينالمللي سعي داريم تا شمال استان را به يک منطقه پررونق گردشگري تبديل کنيم.
فلاحي از تعريف استراتژي گردشگري مستقل براي تمامي شهرستانهاي استان خبر داد و بيان کرد: براي توسعه گردشگري در هر بخش ما نيازمند ايجاد زيرساختهايي از قبيل جادههاي دسترسي، مجموعههاي اقامتي و آژانسهاي گردشگري و ... هستيم که در کنار تمامي اين موارد ما با ورود عالمانه و آگاهانه به بخش آموزش سعي در آگاهسازي مردم و به ويژه قشر دانشآموز با نحوه برخورد و مواجهه با گردشگران داريم.
وي فرهنگسازي نحوه تعامل با گردشگر را يادآور شد و خاطرنشان کرد: اولويت اصلي ما در بحث معرفي قابليتهاي گردشگري و تاريخي استان آموزش است که به عنوان يکي از اساسيترين برنامههاي معاونت گردشگري در همه شهرستانها در حال اجراست تا بتوانيم داشتهها و پتانسيلهاي خود را در سطح ملي و بين المللي معرفي کنيم.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل به برنامه زمانبندي ميراث فرهنگي استان در سه بخش برنامههاي کوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت اشاره کرد و گفت: در برنامههاي کوتاه مدت بحث فرهنگسازي و آموزش و معرفي قابليتهاي گردشگري اردبيل با مشارکت معاونت گردشگري و در قالب قراردادهايي با صداوسيما در حال انجام است که در نظر داريم با ساخت برنامههاي تلويزيوني و مجموعههاي سيما تا شروع فصل جديد سفر تابستان در سال 98 برنامههاي خود را در اين حوزه به پيش بريم.
فلاحي تبليغات، اطلاعرساني و فرهنگسازي را به عنوان محورهاي اصلي توسعه توريسم در استان اعلام کرد و گفت: در سالجاري با تدوين برنامههاي فرهنگسازي و آموزش در نظر داريم تا اردبيل را به عنوان مقصد اول گردشگري اتباع خارجي به ويژه گردشگران کشور جمهوري آذربايجان معرفي کنيم.
وي شعار امسال روز جهانگردي را گردشگري الکترونيکي دانست و گفت: در حوزه گردشگري الکترونيک اردبيل صاحب برنامههاي مدوني است که با تشکيل کميتههاي مستقل در نظر داريم تا صرف نظر از معرفي اردبيل در قالب سي دي و بروشور و پوستر با استفاده از ظرفيت اينترنت و شبکههاي اجتماعي قابليتهاي استان را معرفي کرده و در تابستان سال آينده بحث گردشگري الکترونيکي را تقويت کنيم.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل استفاده از ظرفيت شبکههاي مجازي در بستر اينترنت را در راستاي معرفي جادبههاي استان اعم از تاريخي و طبيعي يادآور شد و اظهار کرد: استان اردبيل مي تواند به عنوان مقصد گردشگري از سوي مردم انتخاب شده و در سطح ملي و بينالمللي اين استان را معرفي کنيم.
تدوين کتابچه آموزشي گردشگري با مشارکت آموزش و پرورش
فلاحي در ادامه سخنان خود به آشنايي اصناف و فعالان بخش خصوصي با حوزه گردشگري اشاره کرد و گفت: ضروري است تا با ورود کارشناسي به حوزه آموزش و فرهنگسازي بتوانيم استقبال شايستهاي را از ميهمانان داشته باشيم که در اين زمينه به صورت ريشهاي و زيرساختي با مشارکت آموزش و پرورش و با انعقاد تفاهمنامه کتابچه آموزشي براي فرهنگسازي گردشگري سنين پايه در مدارس ابتدايي توزيع ميشود تا فرهنگسازي و آموزش همگاني را در مدارس ابتدايي شروع کنيم.
وي همچنين ادامه داد: با صداوسيماي مرکز استان نيز در قالب تفاهمنامهاي مشترک در نظر داريم تا در حوزه گردشگري هر هفته يک برنامه پخش شده و مردم استان نظرات، پيشنهادات و انتقادات خود را در حوزه گردشگري استان منعکس کنند.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل راهاندازي هتل اسکول در حوزه ارتقاي آموزش در بحث گردشگري را يادآور شد و اظهار کرد: با همکاري و مشارکت استانداري اردبيل و تفاهمنامه با شرکت توسعه گردشگري ايران و دانشگاه آزاد اردبيل اين هتل که در راستاي آموزش گردشگري فعاليت ميکند در استان راهاندازي شده و فعاليت عملي خود را آغاز ميکند.
فلاحي ادامه داد: راهاندازي هتل اسکول يکي از مصوبات سفر آقاي مونسان به استان اردبيل بود که با ايده و حمايت استاندار نسبت به راهاندازي آن اهتمام ويژه داريم.
100 منطقه بومگردي در اردبيل ايجاد ميشود
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل همچنين به توسعه بوم گردي در اردبيل نيز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ما پنج منطقه بومگردي شامل مناطق کزج، ملکسوئي، شوون و اوماسلان را در اردبيل شاهد هستيم که با برنامهريزيهاي مدون قرار شده تا پايان سال با افزايش 20 برابري اين مناطق شاهد راهاندازي 100 منطقه بومگردي در اردبيل باشيم.
فلاحي ظرفيت عظيم استان اردبيل را در بخش بومگردي يادآور شد و اظهار کرد: با توجه به ظرفيت بالاي بومگردي در اردبيل در صورت توسعه اين نوع گردشگري ما شاهد اسکان دائمي روستائيان و ايجاد اشتغال در مناطق روستايي بوده و در کنار آن مهاجرت معکوس به روستاها نيز اتفاق ميافتد.
وي از تفويض اختيارات معاونت گردشگري به شهرستانها خبر داد و افزود: از آنجائي که پروسه اخذ مجوز براي طرحهاي بومگردي يک پروسه دست و پاگير و سختي بود ما با واگذاري اختيارات اعطاي مجوز بومگردي به شهرستانها فضا را براي اعطاي اين مجوزها باز گذاشتيم تا در پايان سال شاهد ارتقا و رشد قابل توجه مناطق بومگردي در استان باشيم.
وي ظرفيت استان را در توسعه بومگردي يک ظرفيت بالا اعلام کرد و افزود: در بحث بومگردي از چهار سازه خشتي و گلي، آلاچيق، سنگي و متريال چوب که بسيار مورد استقبال گردشگران داخلي و خارجي است استفاده ميشود که ما در تمام نقاط استان ميتوانيم با استفاده از اين متريالها در راستاي توسعه بومگردي در استان متفاوت از ساير استانها اقدام کنيم.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل کمک به اقتصاد روستاها را از اولويت اصلي در ايجاد بومگردي اعلام و اظهار کرد: با حذف بروکراسي زايد و کوتاه کردن فرآيند اعطاي مجوز بومگردي تا پايان سال يک تحول جدي را در اين بخش شاهد خواهيم بود.
انتخابات جامعه اقامتي هتلداران برگزار ميشود
فلاحي ادامه داد: با تغييرات در اساسنامه جامعه اقامتي هتلداران در هفتههاي آينده انتخابات جامعه اقامتي و هتلداران برگزار و اعضاي جديد هيئت مديره معرفي ميشود.
وي با اشاره به اينکه دو سال است که مسئوليت اعضاي هيئت مديره فعلي به اتمام رسيده و درصدد برگزاري انتخابات آن هستيم، بيان کرد: سعي کرديم با بازنگري در اساسنامه و احصاي مسايل و مشکلات اين انتخابات برگزار شود.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل از تدوين برنامههاي معاونت گردشگري در راستاي ساماندهي تشکلهاي صنفي و حرفهاي در حوزه گردشگري خبر داد و اظهار کرد: در سالهاي گذشته به دليل استقرار مرکز جامعه اقامتي در شهرستان سرعين اعتراض ساير شهرستانها را شاهد بوديم که تصمميم گرفتيم بعد از انتخابات جامعه صنفي هتلداران در اردبيل مستقر شده و نسبت به ساماندهي آن اقدام شود.
فلاحي همچنين ساماندهي خانههاي مسافر در سرعين را نيز يادآور شد و بيان کرد: براساس مصوبه هيئت وزيران فعاليت خانههاي مسافر داراي کد بلامانع است و طبق شيوهنامههاي مدون شده از سوي هيئت وزيران فعاليت اين خانهها انجام ميشود.
وي با اشاره به اينکه اين فعاليتها با محوريت ادارات کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هر استان انجام ميشود، تصريح کرد: ما در رابطه با اين فعاليتها نقطه نظرات خود را به صورت شفاف بيان کرديم و بعد از انتخابات جامعه اقامتي نسبت به ساماندهي اين خانهها نيز اقدام خواهد شد.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل افزود: خانه مسافرهايي که در چارچوب شيوهنامه فعاليت ميکنند ساماندهي ميشوند و طبق برنامه مقرر ميشود اين خانهها که سرمايهگذاران اصلي آنها هتلداران هستند در ايام پپيک مسافر فعال بمانند.
فلاحي صنعت گردشگري را يک صنعت فرابخشي اعلام کرد و افزود: اداره کل ميراث فرهنگي به تنهايي قادر نيست مسايل گردشگري و حواشي آن را سازماندهي کند و بر همين اساس کارگروه گردشگري استان مشتمل بر 24 دستگاه اجرايي تشکيل شده تا مسايل گردشگري استان در آن بررسي و تصميمات لازم گرفته شود.
دو هتل پنج ستاره در اردبيل کلنگزني ميشود
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه جذب گردشگر و توريسم نيازمند زيرساختهاي سختافزاري و نرمافزاري است، خاطرنشان کرد: ما بايد با استفاده از تجربه کلانشرها نسبت به ايجاد کمپهاي اقامتي و گردشگري در اردبيل اقدام کنيم که در اين راستا تصميمات جامعي توسط کارگروه ميراث فرهنگي در استان گرفته شده است.
فلاحي با اظهار تاسف از اينکه کمپ گردشگري سرعين در مسير ويلادرق چند سالي اين به حال خود رها شده و بلاتکليف مانده است، اظهار کرد: بيش از يک دهه است که کمپ گردشگري سرعين در مسير ويلادره عليرغم ايجاد زيرساختهايي نظير سرويس بهداشتي و نمازخانه به حال خود رها شده است که ضروري است تا با اتخاذ تصميمات به جا و مستند اين کمپ ساخته و تحويل گردشگران شود.
وي پديده چادرزني در ايام پيک مسافر در اردبيل را نامناسب اعلام کرد و افزود: ما اگر ميخواهيم چهره گردشگري استان را تغيير دهيم ضروري است تا زيرساختهاي اين بحث را نيز آماده کنيم که در اين راستا قرار شده در هتل پنج ستاره با جانمايي مناسب و اعتبار مصوب در اردبيل کلنگزني شود که تاکنون ما چنين مجموعه اقامتي و هتل پنج ستاره را در اردبيل شاهد نبوديم.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل همچنين ايجاد رستورانهاي استاندارد و در سطح بالا براي پذيرايي از ميهمانان را نيز يادآور شد و گفت: ما در حال حاضر در استان سرويسهاي حمل و نقل وي آي پي نداريم که بايد براي ارتقاي سيماي گردشگري استان نسبت به ايجاد اين سرويسها نيز در استان اقدام شود.
فلاحي شناسايي مشکلات و گرههاي کور گردشگري استان را يادآور شد و بيان کرد: با تشکيل هتل اسکول در راستاي ارتقاي سطح خدمات به گردشگران است ميتوانيم اردبيل را به مقصد اول گردشگران کشور تبديل کنيم چرا که بعد از گراني ارز و دلار استقبال مردم نسبت به سفرهاي خارجي کم شده و ما با استفاده از اين فرصت ميتوانيم تعداد گردشگران خود را به حد استاندارد و بالايي برسانيم.
وي از طراحي تقويم رويدادها در حوزه گردشگري خبر داد و بيان کرد: اين تقويم شامل تمامي رويداهاي فرهنگي، هنري و ... است که با شناسايي اين ايام در سطح ملي و بينالمللي برنامههاي مدوني را در دست تهيه و اقدام داريم.
زمستان بيدار فراتر از شعار و يک مسئوليت سازماني است
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل در بخش ديگري از سخنان خود به طرح شعار زمستان بيدار از سوي اصلي استاندار اردبيل اشاره و اظهار کرد: اين شعار يک کليد واژه است با محتواي اعتلاي گردشگري استان است تا بتوانيم گردشگري اردبيل را از حالت فصلي به حالت پايدار تغيير داده و با استفاده از ظرفيت زمستان و موهبت اين فصل فضاي مناسب گردشگري را در اردبيل ايجاد کنيم.
فلاحي بيان کرد: ما با نگاه گسترده به اين شعار درصدد هستيم تا زمستان بيدار را به عنوان يک مسئوليت سازماني تلقي کرده و با رويکردهاي تخصصي در حوزه گردشگري اردبيل را به جايگاه واقعي خود در گردشگري زمستاني برسانيم.
وي مسئوليت اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل را در اين راستا بسيار سنگين و مهم اعلام کرد و افزود: ما براي تمامي شهرستانهاي استان در بحث زمستان بيدار برنامههاي جداگانهاي را تعريف کرديم و از لحاظ پراکنش جغرافيايي درصدديم تا تمام مناطق استان از اين نعمت برخوردار شده و گردشگران را از تمام نقاط کشور پذيرا باشيم.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل رونق گردشگري زمستاني در اردبيل را با استفاده از ظرفيتها و قابليتهاي هر شهرستان يادآور شد و افزود: در مشگينشهر و دامنه سبلان برنامههاي جامعي را خواهيم داشت و در کنار آن در پارسآباد و بيلهسوار نيز شعار بهار در زمستان جشنوارههاي زمستاني را رونق ميدهيم تا در سطح ملي و منطقهاي بتوانيم با برگزاري جشنوارههايي نظير شتر دوکوهانه برنامههاي در نظر گرفته شده را به پيش ببريم.
فلاحي همچنين استفاده از ظرفيت موسيقي اقوام، غذاهاي محلي و گردشگري سلامت را يکي ديگر از ابعاد گردشگري زمستاني دانست و بيان کرد: پوششهاي محلي، ورزشيهاي بومي، غذاهاي محلي، نقش رسانهها در گردشگري زمستاني و ... ظرفيتهايي است که ما در استان از آنها غافل بوديم که با طرح شعار زمستان بيدار نسبت به عينيت بخشيدن به آنها اقدام ميکنيم.
وي ايجاد زيرساختهاي لازم براي تحقق زمستان بيدار را يادآور شد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر جادههاي مناطق گردشگري استان از وضعيت مناسبي برخوردار نيستند که با همکاري اداره کل راهداري و حمل و نقل جادهاي و بنياد مسکن و راه و شهرسازي نسبت به ايجاد و بهسازي اين راهها اقدام شده است.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل راه آهن را يکي از اصليترين آيتمهاي مورد نياز در راستاي حمل و نقل مطمئن است اعلام کرد و گفت: با مساعدت استاندار اردبيل راه آهن تا پايان سال 99 به بهرهبرداري خواهد رسيد که در تحول سيماي گردشگري زمستاني و زمستان بيدار سهم عمدهاي را خواهد داشت.
فلاحي از ايجاد پنج پيست اسکي در نقاط مختلف استان خبر داد و اظهار کرد: پيست اسکي شابيل، اندبيل، آلوارس و اوجور در دست ساخت و احداث است که با بهرهبرداري از اين پيستهاي اسکي تحول اساسي را در سيماي گردشگري استان شاهد خواهيم بود.
وي همچنين به استفاده اصولي و منطقي از آبدرمانيها در راستاي جذب گردشگر اشاره و خاطرنشان کرد: ما براي اينکه آبدرمانيها را از حالت سنتي و استخر خارج کنيم نيازمند برنامهريزيهاي مدوني هستيم که در اين راستا ايجاد پزشکي آبدرماني را در دستور کار داريم.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل ادامه داد: با مشارکت استاندار اردبيل، دانشگاه آزاد اسلامي اردبيل و استاندار ترکيه و دپارتمان آبدرماني اين کشور دانشکده آبدرماني با حضور پزشکان عمومي ايجاد ميشود تا افرادي که با هدف معالجه به آبدرمانيها مراجعه ميکنند زيرنظر پزشکان قرار گيرند.
وي تبديل اردبيل به الگوي گردشگري در کشور را از اهداف اداره کل ميراث فرهنگي استان اعلام کرد و گفت: بهترين فصل استفاده از آبهاي معدني فصلهاي پائيز و زمستان است که برهمين اساس سرعين بهترين ظرفيت براي تبديل شدن به الگوي گردشگري در کشور است
سردرب عالي قاپو در مکان اصلي جانمايي ميشود
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل در ادامه سخنان خود به مطالبه به حق مردم اردبيل در راستاي احياي پروژه سردرب عالي قاپو اشاره و اظهار کرد: بعد از نيم قرن با مشارکت ميراث فرهنگي در نظر داريم تا سردرب اصلي عالي قاپو را در محل اصلي خود که در دوران صفويه بود جانمايي کنيم که اعتبار اين پروژه با مساعدت استاندار تامين شده است.
فلاحي با بيان اينکه از کارشناسان کشور يونان که مورد تائيد يونسکو بود براي تائيد ساخت اين سردرب براي حضور در اردبيل دعوت شده است، خاطرنشان کرد: ما مجوز لازم را براي ساخت و جانمايي اين سردرب از تهران اخذ کرديم و کار ماندگاري را در اين راستا در اردبيل رقم خواهيم زد.
وي با اشاره به اينکه در کنار احياي سردرب عاليقاپو کارشناسان ميراث فرهنگي نسبت به کاوش در اين محوطه نيز اقدام ميکنند، گفت: با رعايت تمام مسايل تخصصي و کارشناسي و با نظر کارشناسان يونسکو نسبت به احياي سردرب اقدام شده و اگر تعلل و کندي را در اين طرح شاهد هستيم به دليل حساسيت بالاي کار در اين مجموعه است.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل همچنين از بازسازي حمام شيخ در پايگاه جهاني شيخ صفيالدين اردبيلي خبر داد و اظهار کرد: اين حمام که با کاربري صنايع دستي طراحي شده بود و به دليل قرار گرفتن در محوطه خانههاي قديمي دسترسي مردم به آنها ميسر نبود با تملک خانه سپهرم موفق شديم اين ورودي را اصلاح کرده و مکان مناسبي را براي بازديد عموم مردم فراهم آوريم.
منبع : ایسنا