علي واحد ، اظهار کرد: طي سالهاي گذشته بيش از 300عنوان کتاب خاطره رزمندگان، زندگي نامه شهدا، داستان کوتاه و بلند، تاريخ شفاهي، نمايشنامه، شعر، داستان و شعر کودک و نوجوان و پژوهش توسط نويسندگان استان آماده شده و با حمايت اين اداره کل منتشر و در اختيار علاقه مندان به کتاب قرار داده شده است.
وي با اشاره به ارائه آموزش در حوزه نمايشنامه نويسي، داستان نويسي، خاطره نگاري و ساير نيازمنديهاي آموزشي در اين بخش خاطرنشان کرد: زمينه حمايت از چاپ و انتشار کتابهاي دفاع مقدس گامهاي مهمي در اردبيل برداشته به طوري که در سال جاري ?? جلسه در قالب سه دوره آموزش داستان نويسي، خاطره نگاري و نمايشنامه نويسي برگزار شده است.
مديرکل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان اردبيل با بيان اينکه توليد آثار فرهنگي و هنري دفاع مقدس مورد اقبال عمومي قرار دارد، گفت: اين آثار که روايت گر حماسه آفرينيهاي مردان و زنان اين ديار است همواره با استقبال خوب مردم مواجه شده به طوري که برخي از آثار منتشر شده بارها تجديد چاپ و در سطح کشور توزيع شده است.
واحد از چاپ و انتشار کتاب «حاج جلال» نوشته ليلا نظري بانوي نويسنده اردبيلي به صورت ?? بار متوالي خبر داد و بيان کرد: اين موضوعي است که براي ساير گونههاي ادبي به ندرت روي ميدهد.
توليد 340جلد کتاب براي کنگره 3400شهيد اردبيل
مديرکل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان اردبيل در بخش ديگري از سخنان خود تصريح کرد: در سال جاري و بر اساس مصوبه ستاد کنگره ملي 3400شهيد استان اردبيل اين اداره کل با مشارکت برخي ديگر از نهادهاي فرهنگي اقدام به توليد 340کتاب دفاع مقدس خواهد کرد.
واحد ادامه داد: از اين تعداد تاکنون 66عنوان توسط اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس چاپ شده و تا پايان سال نيز حدود 10عنوان ديگر در دست اقدام است.
مديرکل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان اردبيل از تلاش براي برگزاري کارگاههاي مختلف آموزشي در راستاي استعداديابي و توانمندسازي نويسندگان جوان و نوجوان خبر داد و اظهار کرد: با توليد کتابهايي مانند تا بلنداي ماه، ستارهها نميميرند، عطر پراکنده و سطرهاي ارغواني تلاش شد تا برخي از آثار هنرمندان نوجوان و جوان در قالب يک مجموعه گردآوري شود.
واحد با اشاره به اينکه آثار داستاني نوجوانان نويسنده در قالب کتاب «آواي آفتاب» با مشارکت کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان استان در سال جاري منتشر شده است، خاطرنشان کرد: يکي از ضرورتهاي توليد کتاب دفاع مقدس، توجه جدي به محتواست چرا که سوژه خوب با محتواي خوب ميتواند ماندگارتر شود.
ارتقاي کيفي کتابهاي حوزه دفاع مقدس
وي افزود: کارگروه نظارت بر توليد و نشر آثار مکتوب در اين اداره کل سعي دارد تا محتواهاي توليد شده را تا حد امکان بررسي کرده و در راستاي ارتقاي کيفي آن اقدام کند.
مديرکل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان اردبيل با تاکيد بر اينکه کتابها توسط کارشناسان ارزيابي شده و پس از اصلاح، منتشر ميشوند، ادامه داد: اين کار هم سبب عدم تحريف در بيان واقعيات دفاع مقدس شده و هم از لحاظ کيفي سبب ارتقا آن ميشود.
واحد بيان کرد: البته بايد گفت هيچ نوشته اي خالي از اشکال و عاري از ايراد نيست و در اين بين برنامه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس توجه ويژه به اين موضوع و ارتقاي کيفي آثار در کنار افزايش کمي آثار است.
وي گفت: در چند سال اخير هم از نظر تعداد آثار توليدي و هم از حيث کيفيت و از لحاظ تنوع آثار با رشد خوبي مواجه هستيم به طوري که تا پايان سال بيش از 76عنوان کتاب متني و تعداد 22عنوان کتاب نيز به صورت صوتي توليد شده و آماده عرضه ميباشد.