قرباني چهارشنبه آخر سال نباشيم
1397/12/21
گروه اجتماعي: "از چهارشنبه سوري ميتوان يک روز پرخاطره و زيبا ساخت، مسئولان و مردم بايد دست به دست دهند تا جشن خوب و صد البته سالمي در سرتاسر ايران اسلامي برگزار شود و اتفاقات تلخي که روزگار عيدانه يک خانواده را سيهپوش ميکند روي ندهد که آن مستلزم همت و هوشياري است. ايرانيها همهساله آخرين چهارشنبه (سه شنبهشب) سال را جشن ميگيرند. مردم درگذشته با روشن کردن آتش و اجراي برخي از مراسمات چهارشنبهسوري را جشن ميگرفتند اما طي ساليان اخير شاهد ايجاد بسياري از مشکلات بودهايم؛ اندکيسهلانگاري و غفلت در چهارشنبهسوري مشکلات و آسيبهاي بسيار بزرگ وزيانآوري را به بار ميآورد، اما بايد توجه داشت که ميتوان با رعايت نکات ايمني از آسيبهاي چهارشنبه آخر سال جلوگيري کرده و بهبيانديگر حوادث را کنترل کرد.
حوادث دلخراش و ناگوار روزهاي پاياني هرسال در ايران تنها مربوط به چهارشنبهسوري نبوده است، به شکلي که حداقل از يک ماه مانده به اين روز شاهد صدمات و انفجارهاي مربوط به آن هستيم که جان و مال چندين و چند نفر را ميگيرد. والدين ميتوانند نقش بسزايي در کاهش مصدوميتها و مجروحيتهاي ناشي از چهارشنبهسوري داشته باشند، لذا نياز است تا پدران و مادران با حضوربهموقع خود مانع از ايجاد خطر براي فرزندان خود باشند. از چهارشنبهسوري ميتوان يک روز پرخاطره و زيبا ساخت، مسئولان و مردم بايددستبهدست دهند تا جشن خوب و صد البته سالمي در سرتاسر ايران اسلامي برگزار شد و اتفاقات تلخي که روزگار عيدانه يک خانواده را سيهپوش ميکند روي ندهد که آن مستلزم يک همت و يک هوشياري است. همه بايد موردتوجه داشته باشند که حادثه براي هرکسي اتفاق ميافتد و نبايد افراد خود را گول زنند که براي آنها اتفاق خاصي پيش نخواهد آمد، جوانان نوجوانان بايد بدانند که در چهارشنبهسوريهاي گذشته بسياري از افراد در حوادث کشتهشده يا بهشدت آسيبديدهاند. پس از هوشياري والدين، آمادهباشمسئولين و مأمورين مربوطه نيز در اين زمينه بسيار مهم و تأثيرگذار است.
*خانوادهها اجازه ندهند شادي عيد تبديل به عزا شود
مديرعامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري اروميه در خصوص طرح آماده باش نوروزي اظهار کرد: با توجه به فرا رسيدن ايام پاياني سال، سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري اروميه همانند دستگاههاي ديگر آمادگي کامل خود را در جهت پبشگيري و بروز حوادث اعلام کرده است. ابراهيم شاد قوشچي با اشاره به اينکه در سال جاري 1397 مورد حوادث به سازمان آتش نشاني گزارش شده است افزود: سازمان آتش نشاني از 25 اسفند تا 15 فروردين سال آينده با استفاده از ماشين آلات سبک و سنگين و اعزام موتور سيکلتهاي سيار در نقاط پرتردد و خطرناک شهر آماده ارائه خدمات به تمامي مردم و مسافران ميباشد. وي در ادامه با اشاره به اينکه در چند روز اخيرفردي در بوکان به دليل استفاده از مواد محترقه جان خود را از دست داده است افزود: از خانوادهها تقاضا داريم براي جلوگيري از آسيبهاي مواد محترقه در چهارشنبه آخر سال به هيچ عنوان از مواد محترقه استفاده نکنند تا شاهد شادي و آرامش مردم در روزهاي پاياني سال باشيم.
*6نفر از ابتداي سال براثر انفجار مواد محترقه مصدوم شدند
رئيس مرکز فوريتهاي پزشکي دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي، اظهار کرد: از 6 نفر افرادي که امسال در اثر انفجار مواد محترقه و آتش زا دچار مصدوميت و سوختگي شدند يک نفر جان خود را از دست داده است. باقربهرامي خاطرنشان کرد: در چهارشنبه سوري سال گذشته تعداد 296 نفر بر اثر تماس با مواد محترقه و انفجار آن دچار مصدوميت وسوختگي شده بودند که خوشبختانه اين حوادث فوتي نداشت.
وي يادآور شد: حوادث آتشبازي و انفجار مواد محترقه در سال گذشته منجر به قطع انگشتان در4 نفر از مصدومين شده است و از همين رو توصيه ميشود که خانوادهها در روزهاي پاياني سال با رعايت اصول ايمني اسباب شادي و تفريح فرزندان را فراهم کنند تا سال جديد براي همه مردم به دور از ناراحتي و آسيب جسمي آغاز شود.
*برخورد قانون با متخلفين در چهارشنبه سوري
74 ضربه شلاق براي برهم زنندگان نظم عمومي: تعرض به حقوق ديگران در شرع اسلام و در قانون امري مذموم است به همين جهت قانونگذار در ماده 618 قانون مجازات اسلامي مقرر کرده هر کس با هياهو و جنجال يا حرکات غيرمتعارف يا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسايش و آرامش عمومي شود يا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا يک سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد. رفتارهاي مجرمانه اين ماده، محصور در »هياهو« (سروصدا و فرياد)، »جنجال« (هياهو و همهمه)، »حرکات غيرمتعارف« و »تعرض به افراد« (رفتار و گفتار منجر به آسيب روحي، جسمي و هتک حيثيت) شده است. بااينوجود، صرف انجام چنين رفتارهايي مرتکب را مشمول ماده مورد بحث نخواهد کرد. زيرا، قانونگذار حصول جرم را مقيد به دو شرط کرده است. بنابراين، تنها درصورتيکه اين رفتارها منجر به »اخلال نظم و آسايش و آرامش عمومي« گردد يا »مردم را از کسب و کار« بازدارد عنوان مجرمانه خواهديافت.6 ماه حبس براي فروشندگان مواد محترقه غير مجاز: طبق ماده 12 قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غير مجاز هرکس به شكل غيرقانوني و غيرمجاز مواد محترقه و شوکدهندهها (شوکرها) را خريداري، نگهداري و حمل کند يا مبادرت به توزيع و فروش آنها کند يا معامله ديگري با آنها انجام دهد به حبس از 91روز تا 6 ماه محکوم خواهد شد. همچنين طبق تبصره ماده 12 اين قانون خريد و حمل مواد محترقه غيرمجاز که براي جشنها و مراسم استفاده ميشود، مستوجب جزاي نقدي از 500 هزار ريال تا 10 ميليون ريال است. به گزارش عصرآذربايجان به نقل از باريش نيوز، بنابراين حسب قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غيرمجاز و نيز مواد 618و619 قانون مجازات اسلامي خريدو حمل اقلام انفجاري، آتش زا و ترقههاي غيراستاندارد و اخلال در نظم و آسايش و آرامش عمومي داراي وصف مجرمانه است و قابليت تعقيب كيفري دارد.
منبع :