عصر آذربایجان

گزارش خبر

ارزش افزوده بخش معدن آذربايجان غربي رتبه 11 کشور را دارد

1398/03/07

گروه گزارش: ارزش افزوده بخش معدن آذربايجان غربي رتبه 11 کشور را داراست ظرفيتي که تا شکوفايي فاصله زيادي دارد اين در حاليست که ظرفيت درآمدزايي و اشتغال موجود در اين بخش چيزي نيست که به سادگي بتوان از کنار آن عبور کرد.

به گزارش عصرآذربايجان، آذربايجان غربي با ظرفيتي منحصر به فرد در زمينه تنوع مواد معدني از استانهاي غني در اين بخش در کشور محسوب مي شود به گونه اي که از 64 نوع ماده معدني شناخته شده در کشور 51 نوع آن در اين استان وجود دارد  ظرفيتي که مي توان گفت تاکنون مغفول مانده و اين ظرفيت بالقوه آنگونه که بايد و شايد شکوفا نشده است.
*ارزش صادرات بخش معدن استان سال گذشته به بيش از 3 ميليون دلار رسيد
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي، محمد دهقان در همايش نقش معادن در توسعه رونق توليد و کاهش تحريم‌ها که به مناسبت گراميداشت روز معدن در اروميه برگزار شد، اظهار داشت: بهره گيري از ظرفيت معادن راهکاري موثر براي دور زدن تحريم ها به شمار مي رود.
وي خاطرنشان کرد: در حال حاضر 204 پروانه اکتشاف، 30 فقره گواهي کشف و 468 معدن با اشتغال 5 هزار و 147 نفر در سطح استان وجود دارد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي ادامه داد: سال گذشته 43 فقره پروانه بهره‌برداري با اشتغال‌زايي براي 329 نفر و سرمايه‌گذاري 214 ميليارد ريال در حوزه معادن استان صادر شده است.
وي ظرفيت استخراج معادن استان را بيش از 16 ميليون تن و ذخيره قطعي معادن استان را يک ميليارد و 137 ميليون و 229 هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: استخراج ساليانه کانه سنگ طلا 947 هزار تن و استخراج سنگ هاي تزييني در استان 535 هزار تن مي باشد.
دهقان با بيان اينکه ارزش افزوده بخش معدن آذربايجان غربي رتبه 11 کشور را دارد، يادآور شد: آذربايجان غربي از لحاظ تنوع معدني رتبه سوم و از لحاظ اشتغال بخش معدن رتبه هشتم را در کشور داراست.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي به ارزش صادرات مواد معدني استان در سال 97 اشاره و اعلام کرد: ارزش صادرات بخش معدن استان در سال گذشته 3 ميليون و 946 هزار و 173 دلار بوده است.
* راه اندازي 2 واحد فرآوري سنگبري در شمال و جنوب استان
معاون امور معدن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي، پريا عابدپور نيز در اين همايش با بيان اينکه در سال گذشته ميزان استخراج مواد معدني به صورت خام از معادن استان 16 ميليون و 120 هزار تن بوده است، گفت: بيش از 5 ميليون تن از اين ميزان در زمينه سنگ‌هاي تزييني بوده است.
وي با بيان اينکه سال گذشته 23 ميليون و 827 هزار و 753 کيلوگرم انواع مواد معدني و سنگ‌هاي تزئيني به صورت فرآوري شده از طريق گمرکات استان در سال گذشته صادر شده است، تصريح کرد: ارزش اين ميزان صادرات بالغ بر 3 ميليون و 946 هزار و 173 دلار بوده است.عابدپور با اشاره به سال رونق توليد از تشکيل کارگروه تعامل فعاليت هاي معدني در استان خبر داد و متذکر شد: آذربايجان غربي جزو 15 استان پايلوت براي اجراي طرح احيا و فعال سازي معادن کوچک مقياس بوده که در اين راستا 40 درصد معادن در حال بهره‌برداري که درخواست تعطيلي موقت داده بودند، پايش شده و با حل مشکلات مجددا به چرخه بهره‌برداري باز مي‌گردند.
وي علت اصلي تعطيلي واحدهاي فرآوري مواد معدني را به روز نبودن تکنولوژي واحدها متناسب با نياز بازار عنوان کرد و ادامه داد: راه اندازي 5 واحد فرآوري در داخل محدوده معادن استان با استفاده از تکنولوژي بالا در دستور کار قرار دارد و با احداث اين واحدها از ضايعات معدن نيز استفاده مي شود که اين اقدام در کمک به حفظ محيطزيست موثر خواهد بود.معاون امور معدن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌غربي به اجراي طرح هاي فرآوري معدني طي سال هاي اخير در آذربايجان غربي يادآور شد: در حال حاضر سه واحد فرآوري در شمال و جنوب استان فعال است که چيني پيرانشهر، تراورتن تکاب و مرمريت پلدشت را شامل مي شود.
وي اعلام کرد: راه اندازي دو واحد فرآوري سنگبري در شمال و جنوب استان با 600 و 400 ميليارد ريال در برنامه قرار دارد که پيگيري آن از سال 1396 آغاز شده و در حال حاضر در مرحله انعقاد قرارداد قرار دارد که با راه اندازي اين دو واحد بخشي از مشکلات واحدهاي کوچک حل خواهد شد.
توسعه معدن به اين معني است که در کنار صدور پروانه براي شناسايي ذخيره معدني، بستر لازم براي راه‌اندازي واحد‌هاي توليد ماده معدني و فرآوري فراهم شود و راه اندازي واحدهاي فراوري مواد معدني به منظور جلوگيري از خام فروشي و بالا بردن ارزش افزوده بخش معدن حائز اهميت است.احداث و استقرار واحدهاي فرآوري داخل محدوده معدن در حفاظت از محيط زيست و منابع طبيعي و نيز صرفه اقتصادي، افزايش ارزش افزوده، رشد صادرات، کاهش خام فروشي و اشتغال زايي موثر خواهد بود.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

ارزش افزوده بخش معدن آذربايجان غربي رتبه 11 کشور را دارد

خروج

گروه گزارش: ارزش افزوده بخش معدن آذربايجان غربي رتبه 11 کشور را داراست ظرفيتي که تا شکوفايي فاصله زيادي دارد اين در حاليست که ظرفيت درآمدزايي و اشتغال موجود در اين بخش چيزي نيست که به سادگي بتوان از کنار آن عبور کرد.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها