الگوی توسعه اردبیل صنایع دانشبنیان است/بهرهگیری از ظرفیت نخبگان در تدوین سند آمایش
الگوی توسعه اردبیل صنایع دانشبنیان است/بهرهگیری از ظرفیت نخبگان در تدوین سند آمایش
1397/08/23
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل گفت: در نظریه پایه توسعه استان الگوی اساسی توجه به صنایع دانشبنیان و همچنین صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
داود شايقي اظهار کرد: ما با دعوت از مشاور تهيه سند آمايش به کارگروه استاني آمايش سعي کرديم تا به صورت دقيق در جريان روند کارها قرار گيريم تا نظرات و ديدگاههاي آنها را در ارتباط با تعامل و همکاري با مديران دستگاههاي اجرايي، کارشناسان و نخبگان بدانيم.
وي خاطرنشان کرد: مشاور در تهيه سند آمايش استان با جمعبندي نظرات و الگوهاي ساير استانها سعي ميکند تا به شکل شاخص و برجسته کارها را به پيش برد که در اين زمينه مشاور در کنار الگوي متناسب با شرايط اقليمي و جغرافيايي استان سعي ميکند با توجه به تجاربي که در تهيه سند آمايش ساير استانها نظير بوشهر، کرمانشاه و سطح ملي دارد در بهترين شرايط کارها را در يک ساختار مناسب به پيش برد.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان اردبيل گفت: مشاور سعي کرده علاوه بر بهرهگيري از ديدگاههاي کارشناسان ملي از مشاوران بومي و استاني نيز در بخشهاي گردشگري، توسعه کشاورزي و مدلهاي ارائه شده در بخش صنعتي استفاده کند که در اين زمينه به نظر ميرسد مسايل و موضوعات زيستمحيطي و منابع طبيعي بيش از گذشته مورد توجه و دقت نظر قرار گرفته است.
شايقي با بيان اينکه در بخشهاي فرهنگي، اجتماعي، ساختار جمعيتي، موضوع سکونتگاهها و بهرهگيري از دانش بومي و نيروهاي انساني فني کارها با يک هماهنگي مناسب در حال پيگيري است، افزود: برخلاف برنامههاي گذشته در تهيه سند آمايش فعلي استان يک افق واقعبينانه در توسعه استان و جلب مشارکت فراگير به ويژه فعالان و نخبگان اجتماعي مدنظر قرار گرفته و ما قادر هستيم در مسير ارائه اين الگوها به سمتي حرکت کنيم تا اختلافنظرها و نارسائيها به حداقل رسيده و يک شرايط مناسبي را در تدوين اين سند شاهد باشيم.
وي با قدرداني از مشارکت نخبگان و کارشناسان بومي و محلي در تدوين اين سند بيام کرد: با يک اجماع نسبي سعي کرديم تا اختلافات کنار گذاشته شده و از ظرفيت شبکههاي نخبگان و مشارکت بالاي آنها بهترين استفاده را بکنيم تا آمايش کنوني برخلاف دورههاي قبل با يک شرايط بهتر و همگرايي مطلوبتر به انجام برسد.
80 درصد اطلاعات اوليه جمعآوري شده است
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان اردبيل در ادامه به تمرکز در تدوين سند آمايش براي کسب اطلاعات دقيق از ساختار جديد توسعه استان اردبيل و مطالعات در باب تاريخ ثروت و کارآفريني در اين استان افزود: براساس برنامه ششم توسعه و افق 1404 با يک تحليل درست سعي ميکنيم کارها را به نحوي به پيش بريم تا در هر سه مرحله تحليل وضعيت، برنامهريزي و سياستگذاري و آيندهنگاري بتوانيم به شکل مطلوب و مناسب عمل کنيم.
شايقي گفت: از ارديبهشت ماه جمعآوري اطلاعات با همکاري فرمانداران و مديران دستگاههاي اجرايي در هر 10 شهرستان استان اردبيل شروع شده و تيمهاي حاضر در تهيه اين سند با حضور در کميتههاي شهرستاني سعي کردند اطلاعات هر شهرستان را احصاء تا نسبت به يکپارچهسازي اين اطلاعات مکاني و تحليل آنها اقدام کنند.
وي با بيان اينکه 80 درصد اين اطلاعات جمعآوري شده و در حال بروزرساني نقشهها و عکسبرداريها هستيم، خاطرنشان کرد: ما علاوه بر بهرهگيري از توان شبکه نخبگان استان سعي ميکنيم در جلسات و مصاحبههايي که با نخبگان دانشگاهي داريم تحليلهاي خود را به سرانجام برسانيم که در اين زمينه برنامهريزيهاي دقيقي نيز در حال انجام است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان اردبيل اظهار کرد: الگوي توسعه استان اردبيل که بر محور کشاورزي، گردشگري و صنعت تعريف شده براساس تحليل وضعيت موجود و مطالعات تفصيلي برمدار توجه به صنايع دانشبنيان و همچنين صنايع تبديلي و تکميلي تعريف شده و ما به شدت نيازمند تقويت زيرساختها و مديريت منابع در اين حوزه هستيم.
شايقي توجه به صيانت از منابع طبيعي به ويژه آب و خاک را يادآور شد و تصريح کرد: ما در استان اردبيل در توسعه خدمات گردشگري بر مدار سلامتمحوري، اکتشاف معادن به ويژه انرژيهاي نو، ايجاد صنايع دانشبنيان، صنايع تکميلي محصولات ارگانيک، بومگردي و توسعه خدمات گردشگري سلامت براي استان برنامهريزيهاي دقيقي را انجام داديم تا به اهداف موردنظر در توسعه استان دست پيدا کنيم.
وي افزود: در سند آمايش و در ارتباط با توسعه صادرات استان علاوه بر ظرفيت کشور آذربايجان بازارهاي متنوع آسياي ميانه و روسيه به عنوان يک کريدور قابل اطمينان مورد توجه قرار گرفته تا اين محور توسعه استان اردبيل نيز مورد دقت و توجه نظر قرار گيرد.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان اردبيل ادامه داد: علاوه بر آذربايجان براي توسعه صادرات اين استان به کشورهاي همسايه به ويژه ترکيه، گرجستان و نخجوان ما در سند آمايش برنامههايي را در نظر گرفتيم تا بخش صادراتي استان نيز تقويت شود.
شايقي ضرورت توجه به استانهاي همسايه را در مسير توسعه استان به عنوان مکمل به همراه تقويت خوشههاي صنعتي به نيت توجه به زنجيره ارزش محصولات توليدي و صادراتي در حوزه صنايع غذايي، صنايع دستي و همچنين بستهبندي عسل و محصولات دامي يادآور شد و گفت: در سند آمايش استان و درصدد رفع مهمترين چالش استان به عنوان تکمحصولات صادراتي برنامهريزيهايي انجام شده تا تابآوري اقتصادي استان با توجه به شرايط و برنامهريزيهاي انجام شده ارتقا يابد.
وي اظهار کرد: در اين سند راه درماني براي عدم تعادل جمعيتي شهرستانها به ويژه جلوگيري از مهاجرت روستائيان و شهرنشينان را به ساير مناطق کشور پيشبيني کرديم که در اين زمينه اشتغال مولد روستاها و شهرهاي کوچک در کنار تجميع صنايع کارآمد مورد توجه قرار گرفته است.
منبع : ایسنا