قاچاقچیان کالا در اردبیل به 49میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شدند
قاچاقچیان کالا در اردبیل به 49میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شدند
1402/04/12
عصر آذربایجان- دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبیل گفت: قاچاقچیان در سال گذشته در پروندههای قاچاق ارز و کالا در استان اردبیل به 49میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شدند.
عصر آذربايجان- دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبيل گفت: قاچاقچيان در سال گذشته در پروندههاي قاچاق ارز و کالا در استان اردبيل به 49ميليارد تومان جزاي نقدي محکوم شدند.
محمدعلي مجتهدينيا ظهر امروز در جمع خبرنگاران در اردبيل اظهار کرد: سال گذشته 138 پرونده قاچاق کالا و ارز در استان اردبيل به تعزيرات حکومتي و مراجع قضايي ارجاع داده شد که ارزش اين پروندهها 243 ميليارد تومان بوده است.
وي تصريح کرد: در بررسي اين پروندهها قاچاقچيان کالا و ارز به 49 ميليارد تومان جزاي نقدي محکوم شده و در کنار آن ساير محکوميتها نيز در حق آنها اعلام شد.
دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبيل با بيان اينکه عمده کالاهاي قاچاق در استان مربوط به الوار و چوب، کود شيميايي، آرد، گندم، دام، طيور و همچنين وسائط نقليه است، گفت: براساس قانون جديد ابلاغي مبارزه با قاچاق کالا و ارز به شکل جامع و کامل با عناصر و عوامل قاچاق برخورد شده و حتي اجازه تبليغ اين کالاها در فضاي مجازي داده نميشود.
مجتهدينيا افزود: زيانآورترين مسائل براي کشورمان قاچاق کالا و ارز است که به ازاي يک ميليون دلار قاچاق زمينه بيکاري 100 هزار جوان ايراني نيز فراهم ميآيد.
وي از قاچاق به عنوان ابر تهديد عرصه توليد ياد کرد و ادامه داد: در سالهاي اخير مقام معظم رهبري با طرح پيامها و شعارهاي اقتصادي سعي کرده تا همه مسئولان را به اهميت توليد و حمايت از اين عرصه ترغيب و تشويق کند که در اين مسير بايد با عناصر و عوامل قاچاق برخوردي جدي انجام شود.
مجتهدينيا بيست و يکمين سالروز صدور فرمان مقام معظم رهبري را در راستاي مبارزه با قاچاق کالا و ارز يادآور شد و خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبري در فرمان چهار مادهاي خود سعي کرد تا در کنار مسئولان و عوامل انتظامي، قضايي و ضابطان، توليدکنندگان، تجار قانوني، سرمايهگذاران و کارآفرينان را در خط مقدم مبارزه با قاچاق کالا و ارز معرفي کرده و نقششان را تبيين کند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود اضافه کرد: امروز مبارزه جدي با پديده قاچاق کالا و ارز به يک رسالت جامعه و کامل تبديل شده و بر همه دستگاهها واجب است در اين زمينه نقش خود را به شايستگي انجام دهند.
مجتهدينيا با قدرداني از رئيس جمهور در توجه ويژه به اين حوزه و انتخاب نماينده ويژه رئيس جمهور در ستاد بيان کرد: با حکم رئيس جمهور، رئيس ستاد و نماينده ويژه رئيس جمهور انتخاب شده تا در اين حوزه فعاليتهاي چشمگيري را شاهد باشيم.
وي توجه به تبليغات هوشمند را با استفاده از ظرفيت رسانهها، صدا و سيما و فضاي مجازي يادآور شد و اظهار کرد: در کنار مخاطبشناسي، بايد تبليغات به شکل هوشمند انجام شده و جلوي قاچاق کالا و تبليغات آن گرفته شود.
مجتهدينيا در ادامه سخنان خود تصريح کرد: در کنار برخورد قاطع مراجع قضايي و انتظامي با پديده شوم قاچاق شايسته است بر اساس قوانين و مقررات که براي همه دستگاهها لازمالاجرا است، 36 دستگاه زيرمجموعه ستاد پاي کار بيايند تا با مصاديق قاچاق کالا و ارز مبارزه جدي انجام شود.
وي ضرورت فعالسازي سامانه تجارت، انبارداري، تيتک و ساير سامانههاي مؤثر در مبارزه با قاچاق کالا و ارز را يادآور شد و گفت: در قانون جديد براي تبليغات فضاي مجازي و مديران سهلانگار جرمانگاري شده و قطعا رسالت سنگيني بر عهده همه دستگاهها، نهادها و عموم مردم است تا در تقويت و رشد توليد با قاچاق مبارزهاي جدي انجام شود.
مجتهدينيا افزود: 90 درصد پروندههاي قاچاق کالا و ارز به تعزيرات حکومتي و کمتر از 10 درصد به مراجع قضايي ارجاع داده مي شود و ما قدردان تلاش و همکاري قضات و عوامل تعزيرات حکومتي هستيم که در سريعترين زمان احکام قاچاقچيان را صادر ميکنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان کرد: در استان اردبيل نيز به رغم آن که نسبت به ميانگين کشوري کمترين آثار قاچاق کالا و ارز را شاهد هستيم ولي سعي بر اين است تا با عوامل دخيل و مؤثر در اين حوزه مبارزه جدي انجام شود.
مجتهدينيا اضافه کرد: کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبيل در 2 سال اخير توانسته در کارگروه فرهنگي و تبليغات رتبه اول کشور را به دست آورد.
دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبيل از اصحاب رسانه و خبرنگاران خواست تا نسبت به تبيين قانون جديد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را اين کميسيون را ياري کنند تا بيش از گذشته سالمسازي فضاي توليد در کشور و عرضه محصولات با کيفيت را شاهد باشيم.
منبع :