عصر آذربایجان

گزارش خبر

رخت عزا بر تن درختان هندوستان ایران

1397/11/25

قاچاق چوب یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شهرستان طارم است که این روزها به یک نگرانی عمده برای مردم تبدیل شده است.

شهرستان طارم در منتهي‌اليه شمالي استان زنجان واقع شده و از شمال به استان گيلان و از غرب به استان اردبيل و از شرق و جنوب‌شرقي نيز به استان قزوين مشرف است. 

همجواري با استان گيلان و نفوذ رطوبت از اين استان به منطقه طارم و وجود آب و هواي خاص مديترانه‌اي در اين منطقه باعث شده منابع‌طبيعي اين منطقه به يکي از زيباترين مناطق استان زنجان و شايد ايران تبديل شود تا جايي که وجود مراتع و جنگل‌هاي طبيعي به اين شهرستان جلوه خاص و زيبايي داده است. 

وجود ?? هزار هکتار جنگل طبيعي در طارم 

شهرستان طارم داراي وسعتي 214 هزار هکتار است که از اين ميزان 173 هزار هکتار آن جزو عرصه‌هاي ملي بوده و 41 هزار هکتار نيز اراضي زراعي و باغات است. 

از 173 هزار هکتار منابع‌طبيعي اين شهرستان 118 هزار هکتار مرتع و 55 هزار هکتار نيز جنگل طبيعي است که جنگل‌هاي اين شهرستان بيشتر شامل درختان ارس بوده که چند منطقه نيز به عنوان ذخيره‌گاه استراتژيکي اين گونه انتخاب شده است. 

استان‌هاي شمالي، مقصد درختان قطع شده طارم 

جنگل‌هاي طارم در مناطقي مانند جنگل ارس جيش‌آباد، چرزه، جمال‌آباد، مينا، خساره، سرداب و ... قرار دارد و علاوه بر ارس در اين منطقه گونه‌هاي جنگلي ديگري شامل بنه، بلوط، بادام وحشي، زالزالک، سياه‌تلو، انار وحشي، نارون، زبان گنجشک، داغ‌داغان و ... که بسيار متنوع است. 

تنوع درختان در شهرستان طارم سبب شده است که چشم طمع قاچاقچيان چوب همواره به دنبال جنگل‌هاي طارم باشد تا جايي که گاهي اخباري از قاچاق چوب در شهرستان طارم شنيده مي‌شود که مقصد اغلب اين چوب‌ها، استان‌هاي شمالي کشور است. 

قاچاقچيان چوب که اغلب براي دست‌يابي به سود کلان اقدام به قطع درختان مي‌کنند از اين نکته غافل هستند که در نهايت ضرر اين کار در آينده نصيب فرزندان خود خواهد شد، زيرا زمين بدون درخت در تامين حيات انسان حرفي براي گفتن نخواهد داشت. 

تداوم روند قطع درختان در شهرستان طارم در درازمدت مي‌تواند منجر به نابودي جنگل‌ها شده و به محيط زيست منطقه صدمات بسياري وارد کند، لذا مقابله با اين امر نيازمند اقدامات جدي‌تر و برنامه‌ريزي بيشتري است. 

افزايش قيمت چوب، دليل عمده قاچاق چوب در طارم 

در همين رابطه رئيس منابع‌طبيعي شهرستان طارم در گفت‌وگو با ايسنا، افزايش قيمت چوب را يکي از دلايل قاچاق چوب عنوان کرده و مي‌گويد: سال گذشته قيمت چوب ??? الي ??? تومان بود اما اين مبلغ امسال به ???? تا ???? تومان نيز رسيده که اين امر موجب طمع قاچاقچيان چوب براي قطع درختان شده است. 

ضياءالدين حسنلو با تأکيد بر اينکه در راستاي مبارزه با اين پديده، جلسات مختلفي در شهرستان برگزار شده است، ادامه مي‌دهد: در همين راستا قرار است منابع‌طبيعي اکيپ گشت در چورزق و پاسگاه گيلوان که گلوگاه‌هاي شهرستان هستند، مستقر کند تا ورود و خروج ماشين‌هاي چوب رصد شود. 

وي با تاکيد بر اينکه به طور کلي قطع درختان در اراضي ملي ممنوع است، يادآور مي‌شود: تنها به درختاني که در باغات مردم وجود دارد، مجوز قطع ـ در صورت استثنا ـ داده خواهد شد. 

اين مسئول با تاکيد بر ضرورت همکاري مردم براي حفظ جنگل‌هاي طارم، ادامه داد: از مردم شهرستان مي‌خواهيم هرگونه چوب‌بري غيرمجاز را به اداره منابع‌طبيعي شهرستان گزارش دهند.

منبع : ایسنا

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

رخت عزا بر تن درختان هندوستان ایران

خروج

قاچاق چوب یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شهرستان طارم است که این روزها به یک نگرانی عمده برای مردم تبدیل شده است.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها