عصر آذربایجان

گزارش خبر

انباشت زباله چالش بهداشتي مياندوآب

سلامت مردم قرباني اختلاف‌نظرها//

1399/02/28

گروه گزارش: دفع غيراصولي و سنتي پسماندها، انباشت بيش از حد زباله‌ها در سايت فعلي و نفوذ شيرابه‌هاي آن در زمين‌هاي کشاورزي، بروز مشکلات بهداشتي و زيست محيطي در اين شهرستان‌ها سال‌ها به معضل قديمي در اين شهر به شمار آيد.

گروه گزارش: دفع غيراصولي و سنتي پسماندها، انباشت بيش از حد زباله‌ها در سايت فعلي و نفوذ شيرابه‌هاي آن در زمين‌هاي کشاورزي، بروز مشکلات بهداشتي و زيست محيطي در اين شهرستان‌ها سال‌ها به معضل قديمي در اين شهر به شمار آيد.
هم اکنون تکميل ظرفيت 200 هکتاري سايت فعلي دفع سنتي پسماندهاي مياندوآب نه تنها به چالش زيست محيطي اين شهرستان تبديل بلکه نفوذ شيرابه‌هاي زباله‌هاي دفن شده در اين سايت با نفوذ به سمت زمين‌هاي کشاورزي موجب وارد شدن خسارت به اراضي اين منطقه شده است.از دو دهه گذشته تاکنون اقدامات براي مکان يابي سايت جديد دفع بهداشتي و اصولي پسماندهاي اين شهرستان به دليل اختلاف نظرهاي نهادهاي ذيربط و نيز مخالفت برخي اهالي با مکان جديد تعيين شده بي نتيجه مانده و بر اين چالش زيست محيطي دامن زده است.
پسماند مياندوآب از اوايل سال گذشته به يک بحران در اين شهرستان تبديل شده به طوري در پي نبود محل مناسب، مدتي پسماندها در محل سابق کارخانه آسفالت شهرداري دپو و در آنجا نيز پس از بسته‌بندي، شبانه به يکي از شهرهاي استان انتقال مي‌يافت و با گذشت مدتي اين روند نيز با اعتراض شهروندان ساکن در اين منطقه مواجه شد.هم اکنون پسماندهاي جميعت 300 هزار نفري شهرستان مياندوآب در زمين‌هاي روستاي گل‌سليمان‌آباد (قطورداغي) دفن مي‌شود که به علت نزديکي آن مکان با شهر باروق و به ويژه زمين‌هاي کشاورزي موجب گلايه مندي مردم و نيز مشکلات زيست محيطي شده است.
منطقه تلخاب براي دفع اصولي و بهداشتي پسماند مياندوآب انتخاب شده است
سرپرست شهرداري مياندوآب در خصوص آخرين وضعيت دفع سنتي پسماند در اين شهرستان گفت: متأسفانه سالهاست به دليل تکميل ظرفيت سايت فعلي دفع پسماندهاي اين شهرستان و نيز بروز مشکلات زيست محيطي و نفوذ شيرابه آن به زمين‌هاي کشاورزي با مشکلات زيادي در زمينه دفع زباله‌هاي شهري و روستايي مواجه هستيم.وحيد اصغري پور با بيان اينکه متأسفانه سايت فعلي پسماند و نيز دفع زباله‌هاي اين شهرستان سنتي و غيراصولي است عنوان کرد: روزانه 150 تن زباله در شهر مياندوآب و 100 تن در روستاها توليد مي‌شود که دفع غيراصولي و غيربهداشتي موجب بروز مشکلات اجتماعي در اين شهرستان شده است.
وي با بيان اينکه منطقه تلخاب به عنوان مکان جديد براي دفع بهداشتي و اصولي پسماندها انتخاب شده است گفت: اختلاف نظر شهرداران و فرمانداران در طي سال‌هاي گذشته موجب شده اين طرح راکد مانده و موضوع پسماندها همچنان به عنوان يک مشکل اجتماعي در اين شهر باقي بماند.
اصغري پور با تاکيد بر اينکه تلخاب بهترين مکان براي دفع اصولي پسماند در مياندوآب است افزود: اين سايت 54 هکتار وسعت دارد و تمامي موارد و آيتم‌هاي مورد نظر را براي دفع پسماند داراست، در کنار اين سايت پيش‌بيني شده بود ضمن دفن بهداشتي زباله يک واحد کارخانه بازيافت نيز ايجاد شود که براي اين امر شماري سرمايه‌گذار نيز اعلام آمادگي کرده بودند.سرپرست شهرداري مياندوآب با بيان اينکه مقرر شده است هفته آينده منابع طبيعي مختصات اين سايت جديد در منطقه تلخاب را به شهرداري تحويل دهد گفت: اين سايت از هر لحاظ براي دفع پسماند مناسب است ولي برخي افراد با مخالفت خود با انتقال سايت پسماند اين شهرستان به اين مکان باعث شدند تا اين انتقال انجام نگيرد و شهر با بحران بزرگي در بخش دفع پسماند مواجه شود.
*سايت جديد پسماند مياندوآب نيازمند تصويب در کارگروه مديريت پسماند است
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار آذربايجان غربي نيز در خصوص مشکل پسماند در مياندوآب گفت: مياندوآب بالغ بر 300 هزار نفر جمعيت دارد، مکاني براي بازيافت و امحاي زباله‌هاي اين شهر ندارد که طي ماه‌هاي اخير زباله‌ها به مقصد اروميه به منظور دفع در سايت زباله اين شهر انتقال داده مي‌شد.
وي با بيان اينکه در اين خصوص 4 نقطه از حاشيه شهر مياندوآب براي ايجاد سايت دفع پسماند پيشنهاد شده است، اعلام کرد: براي انتخاب يکي از اين مناطق منتظر تصويب کارگروه مديريت پسماند و شوراي تأمين استان هستيم.هر چند سرپرست شهرداري مياندوآب انتخاب سايت جديد در منطقه تلخاب را بهترين مکان براي دفع اصولي پسماند اعلام کرده و خواستار تسريع در روند راه اندازي اين منطقه است اما معاون فني اداره کل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي مخالفت شهرداري و فرمانداري را مهمترين دليل راکد ماندن اين طرح برشمرد.
*به دنبال مکان يابي مناسبي براي دفع اصولي پسماند در مياندوآب هستيم
حجت جباري با بيان اينکه سالهاست دفع سنتي و غيراصولي پسماند در شهرستان مياندوآب موجب بروز مشکلات زيست محيطي و گلايه شهروندان شده است افزود: متأسفانه با وجود مکان يابي بعد از لحاظ شرايط زيست محيطي در منطقه تلخاب شهرداري، فرمانداري و برخي اهالي منطقه با ايجاد اين سايت مخالف بوده و موجب تداوم روند مشکل دفع غيربهداشتي زباله‌ها در اين شهرستان شده‌اند.
معاون فني حفاظت محيط زيست آذربايجان_غربي ادامه داد: با وجود دارا بودن مجوزهاي زيست محيطي در منطقه تلخاب به دليل مخالفت اهالي و برخي مسئولان محلي در مياندوآب به نظر مي‌رسد انتخاب سايت تلخاب منتفي شده و تلاش‌ها براي مکان يابي مناسب و دفع اصولي و بهداشتي پسماندهاي مياندوآب ادامه دارد.جباري با اشاره به مشکلات زيست محيطي و گلايه‌هاي مردمي در خصوص پسماندهاي تلنبار شده در مياندوآب گفت: پيش از اين، سايت تلخاب مورد مطالعه قرار گرفته و انتخاب شده بود و حتي اداره کل حفاظت محيط زيست براي آن مجوز صادر کرده بود اما مردم محلي و نهايت فرماندار اين شهرستان با تلخاب موافقت نکردند و به همين سبب هم اکنون به دنبال مکان‌يابي سايت ديگري هستند که اميد است در اسرع وقت انتخاب شود.طي روزهاي اخير استانداري آذربايجان غربي و شهرداري مياندوآب موافقت خود براي انتخاب منطقه تلخاب به عنوان سايت جديد دفع اصولي پسماند در مياندوآب اعلام کردند اما محيط زيست از منتفي شدن اين سايت خبر داد و همچنين نماينده مهاباد در مجلس شوراي اسلامي نيز در دو نامه جداگانه به قائم مقام امور حقوقي وزارت کشور و استاندار آذربايجان غربي، خواستار جلوگيري از انتقال سايت پسماند مياندوآب به منطقه شامات (تلخاب) با اراضي کشاورزي حاصلخيز شد.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از مهر،هم اکنون شهرستان مياندوآب از شهرستان‌هاي مهم استان سالهاست با يک چالش مهم زيست محيطي مواجه است و با توجه به شيوع بيماري کرونا مسئولان براي جلوگيري از تداوم اين چالش بهداشتي بايد در انتخاب سايت جديد و حل اين مشکل اقدامات اساسي را تشريع بخشند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها