عصر آذربايجان- مدير کل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفت: مهمترين چالش زيست محيطي استان آذربايجان غربي چالش آب و کاهش شديد سطح تراز درياچه اروميه به خصوص در يک سال گذشته است که اين مشکل زيست محيطي خطر توليد ريزگردهاي نمکي را در منطقه افزايش داده است.
مهران نظري افزود: در حال حاضر ارتفاع درياچه اروميه نسبت به سال گذشته حدود 61سانتي کاهش پيدا کرده است و از نظر سطح نيز 1423کيلومتر مربع از سطح زير آب درياچه اروميه کاسته شده و بر اين اساس نيز حدود 2 ميليارد مترمکعب نيز از حجم آب درياچه اروميه کاسته شده است.
وي بابيان اينکه با توجه به وضعيت بحراني موجود لازم است تدابير براي حفظ اين نگين فيروزه اي کشورمان در سطح ملي انجام و اجرايي شود، گفت: براساس موارد اشاره شده بروز احتمالي توفان هاي گردوغبار نمکي مي تواند اثرات سوئي بر جوامع انساني و حاشيه درياچه داشته باشد.
اين مقام مسئول گفت: به دليل کاهش آب درياچه اروميه در حال حاضر جزاير به هم چسبيده و موجب باتلاقي شدن مسيرها شده و مامورين پارک ملي درياچه اروميه براي تردد و عزيمت به جزاير با استفاده از قايق موتوري با مشکلات عديده اي روبرو شده اند. که اين مسئله مي تواند حراست از جزاير درياچه اروميه و گونه هاي نادر حيات وحش را به خطر اندازد.
مدير کل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفت: با توجه به حفر تونل کاني سيب و کانال انتقال آب از طريق رودخانه گدار و منطقه حفاظت شده و اعلام شدن آن توسط شوراي عالي محيط زيست کشور اولا نياز است پيگيري هاي لازم براي اتمام اين پروژه بزرگ انجام شود و در ادامه نيروها و امکانات مورد نياز به منظور حفظ تونل، کانال و آب منتقل شده به بستر درياچه اروميه فراهم ، تا هيچ گونه دستاندازي و برداشت غيرمجاز از مسير انتقال آب انجام نشود.
نظري اظهار کرد: از ديگر مشکلات زيست محيطي استان مي توان به احداث ديوار مرزي ترکيه با ايران، مناطق آزاد تجاري و اقتصادي اطراف منطقه حفاظت شده، مشکلات زيست محيطي ايجاد شده توسط شهرداري ها و دستگاه هاي دولتي، ايجاد سازوکار مشخص براي استفاده از توان واحدهاي صنعتي در حفاظت از محيط زيست و همچنين عدم پرداخت درآمدهاي ناشي از اجراي قوانين زيست محيط از جمله قانون هواي پاک، قانون مديريت پسماند و قانون حفاظت از خاک اشاره کرد.