شيوع شپش در مناطق شهري و مناطق سرد سيري بيشتر است
شيوع شپش در مناطق شهري و مناطق سرد سيري بيشتر است
1397/03/20
گروه گزارش: معاون امور بهداشتي دانشگاه علومپزشکي و خدمات بهداشتي ـ درماني آذربايجانغربي گفت: با توجه به تراکم بالاي جمعيت در مناطق شهري شيوع بيماري در مناطق شهري بيشتر گزارش شده است.
شپش نوعي حشره انگلي است که برروي سر، مژه و ابروها يافت مي شود و روزانه چندين بار از خون انسان استفاده کرده و اين حشره نمي تواند مدت زيادي بدون تماس با پوست بدن زنده بماند و فقط از طريق تماس مستقيم منتقل مي شود.
بيشتر در کودکان خردسال و مهدکودک و در کودکان دوران ابتدايي شيوع دارد و اين بيماري با تماس نزديک سر و به اشتراک گذاشتن کلاه، شانه، روسري و سنجاق بين کودکان منتشر مي شود و وقتي کودک مبتلا شود بقيه افراد خانواده نيز در معرض خطر ابتلا قرار مي گيرند.
هرچند شپش سر مشکلي خطرناک نيست، اما مي تواند باعث خارش شديد و غيرقابل تحمل شوند.
به همين بهانه در زمينه? راه هاي جلوگيري از شپش با دکتر »رسول انتظار مهدي« معاون امور بهداشتي دانشگاه علومپزشکي و خدمات بهداشتي ـ درماني آذربايجانغربي به گفتوگو نشستيم که شرح آن در پي ميآيد.
* وضعيت دانش آموزان استان از لحاظ ابتلا به بيماري شپش چگونه است؟
بر اساس آمار سال هاي گذشته در کشور و استان بيشترين شيوع در دانش آموزان مقطع ابتدايي بوده که دليل آن تراکم بالاي دانش آموزان در کلاس و ارتباط نزديک دانش آموزان مي باشد.
* در کدام مناطق آذربايجان غربي شيوع شپش بيشتر است؟
با توجه به تراکم بالاي جمعيت در مناطق شهري شيوع بيماري در مناطق شهري بيشتر گزارش شده است.
* چه اقداماتي جهت جلوگيري از شيوع شپش در استان انجام شده است؟
اقدامات مهمي در زمينه مراقبت پديکلوزيس همچون برگزاري دوره مصوب آموزشي ? ساعته براي کليه آموزگاران مقطع ابتدايي در زمينه مراقبت پديکلوزيس، تامين و توزيع شامپوو لوسيون در سطح استان، غربالگري دانش آموزان و پيگيري موارد آلوده و همچنين برگزاري کارگاه آموزشي با حضور کارشناسان مرکز مديريت بيماري هاي واگير براي کارشناسان مبارزه با بيماري هاي مراکز بهداشت شهرستان هااست.
* راه هاي انتقال و محل رشد شپش چيست؟
انتقال شپش به دو صورت مستقيم و غير مستقيم انجام مي گيرد روش مستقيم انتقال از طريق تماس نزديک و انتقال فرد به فرد مي باشدو در روش غير مستقيم انتقال از طريق استفاده از وسايل مشترک آلوده از جمله شانه، برس، روسري،ملافه و … انجام مي گيرد
* آيا شامپو هاي داخلي تاثيري در کاهش يا از بين رفتن شپش دارند يا خير؟
دارو هاي معرفي شده از طريق مرکز مديريت بيماريهاي واگير دارو هاي موثر بوده و در صورت استفاده صحيح مطابق دستورالعمل آلودگي به طور کامل بر طرف مي شود.
* راه هاي درمان شپش چيست و چگونه مي توان اين معضل را ريشه کن کرد؟
آلودگي به شپش قابليت ريشه کني ندارد در صورت ابتلا بايد پروسه درمان به صورت کامل انجام گيرد با توجه به اينکه ابتلا به شپش هيچ ايمني در بدن ايجاد نمي کند لذا آلودگي پس از درمان کامل در صورت تماس با فرد آلوده امکان پذير است.
* از دلايل شيوع شپش در استان چيست؟
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از راه دانا، شيوع شپش تنها محدود به آذربايجان غربي نمي باشد و در کل کشور شيوع آلودگي با شپش وجود دارد اما بطور کلي شيوع در مناطق سردسير و پر تراکم از نظر جمعيتي بالا مي باشد.
منبع :