عصر آذربایجان

گزارش خبر

تاثير متاورس بر زندگي کودکان و تحول آن

تاثير متاورس بر زندگي کودکان و تحول آن

1401/05/30

گروه فرهنگي: مفهوم متاورس براي کودکان به معناي فرصتهاي بي‌پايان براي معاشرت، يادگيري مهارتهاي جديد و کشف علايق است. مثلا Minecraft در محيط‌هاي آموزشي استفاده مي‌شود تا کودک را در معرض فرهنگ‌ها قرار دهند.

گروه فرهنگي: مفهوم متاورس براي کودکان به معناي فرصتهاي بي‌پايان براي معاشرت، يادگيري مهارتهاي جديد و کشف علايق است. مثلا Minecraft در محيط‌هاي آموزشي استفاده مي‌شود تا کودک را در معرض فرهنگ‌ها قرار دهند.
اين روزها سوال خيلي از افراد اين شده که متاورس چيست؟ ما در عصري هستيم که سرعت پيشرفت تکنولوژي و فناوري‌هاي ديجيتال بسيار بالاست. هر چقدر زمان مي‌گذرد و جلوتر مي‌ريم فناوري‌هاي ديجيتال بيشتر خودنمايي مي‌کنند و جنبه‌هاي زندگي بشري رو تحت تأثير قرار مي‌دهند. تعاملات ديجيتالي به يک عنصر جدايي ناپذير زندگي ما تبديل شده و تکنولوژي‌هاي جديد روز به روز در حال دگرگون ساختن سبک زندگي گذشته و خلق مفاهيم جديد هستند. در اين بين همه روزه اسامي پروژه‌ها و ايده‌هاي ديجيتالي جديدي را مي‌شنويم که هر کدام براي خود هدفي معين مشخص کرده و درصدد جلب توجه افکار عمومي هستند. يکي از اين پروژه‌هاي جديد و نوظهور که توجهات زيادي رو هم به خودش جلب کرده، پروژه متاورس (Metaverse) است. متاورس يک پروژه واقعيت مجازي جهت پيوند جهان فيزيکي ما با زندگي ديجيتال، دنياي آواتارها و نسل بعدي اينترنت به شمار مي‌آيد. نوعي واقعيت مجازي ديجيتال جايگزين که کاربران در آن زندگي، کار، تحصيل و معاشرت مي‌کنند و هميشه آنلاين هستند.
اصلاً تا امروز به تأثير متاورس بر زندگي کودکان فکر کرده‌ايم؟ اين پديده تکنولوژيک مي‌تواند انقلابي در تربيت اجتماعي و رشد کودکان به وجود آورد. استفاده درست از متاورس مي‌تواند راه‌حل مشکلات زيادي باشد و از طرفي کاربري نادرست آن مي‌تواند مشکلات بسيار بزرگي ايجاد کند.
متاورس چيست و چه‌هدفي دارد؟
متاورس (Metaverse) يک واژه مرکب متشکل از meta به معني فراتر و universe به معني جهان هست و از همين رو مي‌توانيم اين کلمه رو فراتر از جهان ترجمه کنيم. اين اصطلاح نخستين بار در کتاب علمي‌تخيلي سقوط برفي (Snow Crash) با نويسندگي نيل استفنسون آمريکايي در سال 1992 ميلادي به کار برده شد. استفنسون از واژه متاورس براي توصيف واقعيت مجازي استفاده مي‌کرد که در آن قهرمان داستان در قالب آواتار خودش با بقيه معاشرت مي‌کند، خريد مي‌کند و حتي دشمنان دنياي واقعي خودش رو شکست مي‌دهد.البته بايد گفت که مفاهيم واقعيت مجازي و دنيايي شبيه متاورس پيش از کتاب سقوط برفي، در سال 1984 ميلادي و با رمان نورومنسر (Neuromancer) نوشته ويليام گيبسون مطرح شده بود. متاورس فقط يک نوع تجربه نيست. بلکه طيف متنوعي از تجربيات ديجيتالي همه‌جانبه است که در آينده در دسترس کاربران قرار مي‌گيرد و به آنها اجازه مي‌دهد تا در انواع فعاليت‌ها در فضاهاي کاملاً ديجيتالي شرکت کنند.
اين مي‌تواند شرکت در يک بازي چندنفره واقعيت مجازي بزرگ باشد که از طريق هدستVR قابل دسترس است يا ترکيبي از دنياي واقعي و ديجيتال با استفاده از عينک ديجيتال يا گوشي‌هاي هوشمند. بنابراين، متاورس فقط يک فضاي ديجيتال نيست، بلکه فضاها و تجربيات ديجيتالي است که توسط شرکت‌ها براي ارائه تجربيات مجازي واقع‌گرايانه‌تر و فراگيرتر ساخته مي‌شود.
در سال‌هاي اخير آهنگ سريع پيشرفت تکنولوژي و فناوري‌هاي اطلاعات و ارتباطات همه جوانب زندگي بشري را تحت تأثير قرار داده است و زندگي کودکان و حقوق آنان نيز متأثر از اين پيشرفت‌ها چنان دچار دگرگوني شده و سرگرمي‌هاي ديجيتال نقش مهمي در آن يافته است ما اکنون در عصري زندگي مي‌کنيم که فناوري‌هاي اطلاعات و ارتباطات و کاربرد آنها در تمام ابعاد زندگي، جامعه بشري را با تغييراتي بي‌سابقه مواجه کرده است. تا جايي که فعاليت‌هاي روزمره، وظايف شغلي، آموزش و پرورش کودکان و… چنان دگرگون شده‌اند که بدون شک بشر آن را در هيچ برهه‌اي از زمان تجربه نکرده است و اين تغييرات آن‌قدر با زندگي او عجين شده‌اند که انتظار تغيير آن هم دور از ذهن مي‌نمايد.مفهوم متاورس براي کودکان نيز، به معناي فرصت‌هاي بي‌پايان براي معاشرت، يادگيري مهارت‌هاي جديد و کشف علايق آنهاست. به عنوان مثال،Minecraft در حال حاضر در محيط‌هاي آموزشي استفاده مي‌شود تا کودکان را در معرض فرهنگ‌هاي مختلف از طريق متاورس قرار دهند.
کودکان مي‌توانند از متاورس بهره ببرند، چه در حال بازي‌هاي آنلاين با دوستان خود باشند و چه در کلاس‌هاي مجازي از طريق پلتفرم‌هاي آموزشي شرکت کنند. با اين حال، برخي از معايب بالقوه اين فناوري جديد مانند آزار و اذيت سايبري و قرار گرفتن در معرض محتواي نامناسب نيز وجود دارد. کودکان به عنوان يکي از مهمترين و در عين حال آسيب پذيرترين اقشار جامعه همواره به نحو جدي در معرض انواع بزه ديدگي و صدمات جبران ناپذير جسمي، رواني، اجتماعي و… قرار داشته‌اند و به لحاظ شرايط ويژه و کاربرد وسيع فناوري‌هاي نوين اطلاعات و ارتباطات در عصر حاضر، بيش از هر زمان ديگر در معرض خطر قرار گرفته‌اند.
اين امر، تأييد و تاکيد نظام‌هاي حقوقي و اجتماعي مختلف، اعم از داخلي و بين المللي بر اصل لزوم حمايت ويژه از کودکان است. با توجه به ناشناخته بودن ابعاد متاورس تا به امروز در نهايت، اين موضوع بر عهده والدين و مربيان خواهد بود که با بالا بردن سطح اطلاعات خودشان در زمينه استفاده از فناوري‌هاي ديجيتال؛ به کودکان کمک کنند تا به روشي ايمن و سازنده از Metaverse استفاده کنند و تأثير متاورس بر زندگي کودکان خود را به صورت مثبت و کارامد درآورند.
با ظهور ويروس منحوس کرونا و ايجاد فاصله‌هاي فيزيکي ميان انسان‌ها، استفاده از تکنولوژي بيش از پيش امري اجتناب‌ناپذير شد و دنياي مجازي در کنار دنياي حقيقي به عنوان محلي براي صرف وقت و انرژي انسان‌ها مورد توجه قرار گرفت؛ به صورتي که امروزه دنياي مجازي مرزها را به هم ريخته و دنيايي براي اتصال واقعيت مجازي با واقعيت فيزيکال انسان ايجاد کرده است. در واقع فضاي مجازي، نسل جديدي از فضاي روابط اجتماعي است که با وجود عمر کم توانسته است در زندگي مردم جا باز کند. در کنار اين، توجه به کودکان و نوع پرورش آنان يک اصل مهم و بنيادين در دنياي کنوني محسوب مي‌شود و ارتقاي شاخص‌هاي زيستي و فرهنگي آنان از اولوليت‌هاي هر جامعه به شمار مي‌رود، زيرا کودکان آينده‌سازان جامعه هستند و توجه به تربيت و پرورش آنان نويدبخش فردايي بهتر است.کودکان علاوه بر توجه و مراقبت جسماني بايد در تمام ابعاد اجتماعي، عاطفي، شخصيتي، هوشي، فرهنگي و… مورد توجه قرار بگيرند. آنان در عصر حاضر به عنوان بخش مهمي از اجتماع و زندگي ما، از دايره پيشرفت تکنولوژي بيرون نبوده و نيستند امروزه سرعت پيشرفت فناوري‌هاي ديجيتال و نفوذ فضاي مجازي در زندگي انسان‌ها چنان سريع است که ديگر، جوامع با هر نگاه و موقعيتي فرصت مقاومت در برخورد با پديده‌هاي جديد را ندارند و در مدت کوتاهي در مسير جريان قرار گرفته و در برابر آن پديده تسليم مي‌شوند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا،اين اميدواري وجود دارد که با همکاري افراد و نهادهاي ذکرشده، متاورس به محيطي امن، سرگرم‌کننده، سالم و مفيد براي کودکان و نوجوانان تبديل شود. در آخر نبايد فراموش کنيم که بشر در مقابل تکنولوژي راه فراري ندارد؛ پس بهتر است هر چه زودتر تعامل صحيح با محصولات تکنولوژيک را فرا بگيرد و در آخر بايد گفت؛ تکنولوژي بيشتر از آنکه ذاتاً فناورانه باشد ماهيتي اخلاقي و فرهنگي و انساني دارد و تکنولوژي به خودي خود مخرب نيست و نحوه استفاده از آن بسيار مهم است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها