عصر آذربایجان

گزارش خبر

شايع‌ترين اختلالات روان در دانشجويان سال اولي

شايع‌ترين اختلالات روان در دانشجويان سال اولي

1397/07/03

گروه روانشناسي: طبق يک مطالعه بين‌المللي جديد، يک سوم از دانشجويان سال اولي دانشگاه‌هاي سراسر جهان علائم اختلالات رواني را از خود بروز مي‌دهند.

هدف از اين مطالعه بررسي شيوع اختلالات روانشناختي شامل افسردگي حاد، مانيا، اختلال اضطراب عمومي، اختلال هراس، اختلال مصرف الکل و اختلال مصرف مواد مخدر در ميان دانشجويان تازه وارد از سراسر جهان بوده است.
اين يافته ها بخشي از طرح خلاقانه سازمان جهاني بهداشت (WHO) بر اساس يک سري تحقيقات بهداشتي مبتني بر وب بوده که طي چند ماه آغازين سال تحصيلي دانشگاه ها از هزاران دانشجوي "تازه وارد" به عمل آمده است. در اين مطالعه 35 درصد از 13 هزار و 984 دانشجويي که پرسشنامه هاي مربوطه را پر کرده‌اند، اعلام کردند که حداقل از يک اختلال رواني در طول زندگي خود رنج برده و 31 درصد از آن ها تجربه چنين اختلالاتي را در طول 12 ماه اخير گزارش کرده اند. اين يافته حاصل ارزيابي پاسخ‌هاي دانشجوياني است که در هشت کشور صنعتي استراليا، بلژيک، آلمان، مکزيک، ايرلند شمالي، آفريقاي جنوبي، اسپانيا و ايالات متحده آمريکا پرسشنامه‌هاي مربوطه را پر کرده بودند.
افسردگي حاد و به دنبال آن اضطراب، شايع‌ترين اختلالات رواني ميان اين دانشجويان بوده و سن متوسط شروع اين اختلالات در آن ها تنها 14.2 سالگي بوده است.
مولف اصلي اين مطالعه که پژوهشگر افسردگي و خودکشي در دانشگاه کلمبياي آمريکا است با اشاره به اين که ميزان اين اختلالات به شکل هشدار دهنده اي بالا بوده و نشان دهنده يک مشکل بزرگ بهداشت عمومي است، گفت: شيوع واقعي اين اختلالات ممکن است بسيار بالاتر از ميزان اعلام شده در مطالعه باشد، چرا که مولفان اين مطالعه تنها بر شايع‌ ترين انواع اختلالات رواني تمرکز کرده‌اند.
وي افزود: اختلالات روان در سراسر جمعيت دانشجويان وجود داشته که به ما نشان مي دهد به درکي بهتر از اختلالات رواني در محيط دانشگاه‌ها نياز داريم.
هم چنين اين اختلالات در ميان دانشجويان دختر در سنين بالاتر بيشتر رواج دارد. از نکات مهم اين مطالعه آن است که بسياري از اين دانشجويان تازه وارد پيش از ورود به دانشگاه با اين مشکلات دست و پنجه نرم مي کرده اند.
يافته‌هاي اين مطالعه به ويژه نشان داده که شيوع خودکشي در ميان نوجوانان و جوانان انگليسي بسيار مشکل آفرين بوده است. به طوري که خودکشي عامل اصلي مرگ افراد زير 35 سال در انگليس بوده و طبق آمار ساليانه بيش از 1600 مورد خودکشي در اين کشور رخ مي‌دهد.
بنابر اعلام اداره ملي آمار انگليس، طي پنج يا شش سال گذشته نرخ خودکشي 15 تا 19 ساله ها در اين کشور افزايش يافته اما اين نرخ هنوز به ميزان بالاي دهه 1980 ميلادي انگليس نرسيده است. بنابراين در حالي که نگراني در مورد افزايش خودکشي دانشجويان وجود دارد اما شايد نگراني بيشتر بايد در مورد افزايش خودکشي ميان جوانان باشد. چرا که ظاهراً بيشتر در معرض خطر خودکشي هستند.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايسنا، به نوشته روزنامه گاردين، کارشناسان انگليسي در همين رابطه در يک نشست رسانه اي که در مورد خودکشي دانشجويان برگزار شده است، اظهار داشتند که براي پيشبرد سياست‌هاي مبتني بر شواهد بايد تحقيقات بيشتري در اين زمينه صورت گيرد. در اين نشست هم چنين بر نياز به توسعه راه‌هاي نوآورانه بيشتر براي دانشجوياني که ممکن است به خدمات معمول در مراکز مشاوره اي دانشگاه ها دسترسي نداشته باشند تاکيد شد. به عنوان مثال خدمات درماني آنلاين از جمله مواردي است که مي‌تواند در حل اين معضل کارساز باشد.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

شايع‌ترين اختلالات روان در دانشجويان سال اولي

شايع‌ترين اختلالات روان در دانشجويان سال اولي
خروج

گروه روانشناسي: طبق يک مطالعه بين‌المللي جديد، يک سوم از دانشجويان سال اولي دانشگاه‌هاي سراسر جهان علائم اختلالات رواني را از خود بروز مي‌دهند.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها