عصر آذربایجان

گزارش خبر

پل هاي خداآفرين بر روي رودي از بهشت

سیری در استان ها//

1400/04/06

گروه سيري در استان ها: يکي از آثار قديمي و مهم شهرستان خداآفرين پل هاي قديمي و تاريخي خداآفرين است.

گروه سيري در استان ها: يکي از آثار قديمي و مهم شهرستان خداآفرين پل هاي قديمي و تاريخي خداآفرين است.
روي رود خانه ارس دو پل تاريخي به فاصله حدود 100 متر از يكديگر بنا شده اند كه به نام خدا آفرين مشهورند پل خداآفرين يکي از آثار تاريخي استان آذربايجان شرقي است که در شهرستان خداآفرين کليبر واقع شده ‌است. اين پل از دو پل مستقل تشکيل شده ‌است که قسمت ‌هايي از يکي از اين پل‌ها شکسته و نيمي از آن باقي‌ مانده ‌است ولي پل ديگر کاملا سالم مي‌ باشد. پل خداآفرين در نزديکي سد خداآفرين و در چند کيلومتري روستاي ساري‌جالو از توابع بخش منجوان قرار گرفته ‌است.
پلهاي خداآفرين در ميان دو قسمت از سرزمين آذربايجان يعني قره داغ و قره باغ بنا شده است. مردم ديرزماني ارس را رودي از بهشت مي ناميدند. پل هاي خداآفرين به تعداد دو فقره و با فاصله800  متر از يکديگر در نقطه باريک اين رودخانه ساخته شده ‌اند . هر دو پل از نظر مهندسي و معماري با يکديگر تفاوت دارند . يکي از آن ها با سنگ سفيد ساخته شده و 11 دهانه دارد. بلندي آن 12 متر و طول آن 130 متر است. بنا به شدت آب، دهانه آن با يکديگر از نظر اندازه اختلاف دارد.
پايين تر از پل سنگي ، پل ديگري با آجر پخته ساخته شده است. چون رودخانه در اين قسمت عريض تر است، طول پل آجري و تعداد دهانه آن بيشتر است. اين پل 200 متر طول و 5/4 متر عرض و 15 دهانه دارد. اندازه آجرها و معماري اين پل، احداث آن را در سده 13 امکان پذير مي سازد. منابع اطلاعاتي در مورد پل ها اندک است . تنها يکي از نويسندگان سده 13 از احداث آنها در سده هشتم ميلادي خبر مي دهد (منظور پل اول است).
تقريباً يک سوم پل قديمي تر در سال 1828 پس ازعهد نامه ترکمن چاي از قسمت متصل به دو ساحل منفجر گرديد که به مرور زمان اين خرابي ها بيشتر شده است و اکنون نيز در خطر نايودي کامل است! پل دومي که پايين تر و قدمت کمتري نسبت به پل اولي دارد نيز به علت بي توجهي و عدم باز سازي در حال نابوديست. در کتاب هاي تاريخي آمده است که اعراب نيز براي فتح قفقاز از پل ها استفاده کرده اند. همچنين پادشاهان و امراي زيادي در طول تاريخ آن را تعمير کرده اند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا،پل بزرگ به شماره ي 1858 ( به دوره ي قرون اوليه اسلامي ) و پل کوچک به شماره ي 1859 ( به دوره ي صفويه ) در پنجم اسفند سال 1376 در فهرست آثار ملي ثبت شده است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها