ضعف کنترلداخلی دستگاهها ریشه وقوع جرم است
1398/04/27
رئیس دیوان محاسبات کشور ریشه وقوع جرم در دستگاه ها را ضعف کنترل های داخلی دستگاه عنوان کرد و گفت: متاسفانه بیشتر تخلف و جرم مواقعی بروز میکند که مدیر در دخل و خرج دستی داشته و برداشتهای متفاوت و مغایر با آنچه که مقصود قانون گذار بوده برداشت کرد.
عادل آذر در جلسه شوراي اداري آذربايجان شرقي با بيان اينکه مديران ويترين نظام جمهوري اسلامي ايران هستند اظهار داشت: طبق ارزيابيهاي ديوان محاسبات کشور قريب به 97 درصد مديران پاک دست، با شرف و ساعي هستند و حدود 3 درصد ممکن است جرمي مرتکب شده باشند.
رئيس ديوان محاسبات کشور خاطرنشان کرد: راهبرد ديوان محاسبات نظارت مستمر مالي با رويکرد پيشگيرانه، هدايتگرانه و مقتدرانه است و وظيفه آن پاسداري از بيت المال و مهمترين بخش بيت المال را سرمايههاي انساني و مديران ميداند.
وي ريشه وقوع جرم در دستگاه ها را ضعف کنترل هاي داخلي دستگاه ها عنوان کرد و يادآور شد: متاسفانه بيشتر تخلف و جرم مواقعي بروز ميکند که مدير در دخل و خرج دستي داشته و برداشتهاي متفاوت و مغاير با آنچه که مقصود قانون گذار بوده برداشت کرده است و وقتي جرمي محرز شد، بايد برخورد جدي با مجرم صورت گيرد.
عادل آذر آموزش حقوق مالي به مديران را از برنامههاي پيشگيرانه ديوان محاسبات کشور اعلام کرد و گفت: هر قدر مديران عملکرد شفاف، روشن و راحتتري داشته باشند، نشان ميدهد که ابهامي در کار نيست و سطح نظارتي دستگاههاي نظارت پايين ميآيد.
وي با تاکيد بر اينکه پاي کار بودن مديران و کنترل و نظارتهاي حين عمل، نيازي به نظارتهاي بعد از عمل را کاهش ميدهد گفت: تلاش داريم صرفاً با آموزش خواندن قوانين و مقررات مالي بدون دخالت در تصميم گيريهاي مديران، آمار تخلفات و جرائم را کاهش دهيم.
رئيس ديوان محاسبات کشور با اشاره به فراواني انحرافات و گزارشاتي به دست آمده از تفريق بودجه در سالهاي 94 تا 96 گفت: نظام بودجه ريزي از نقاط آسيب زا و نظام بودجه ريزي بر مبناي عملکرد نظام دقيق است و به اقتضاي کشور طراحي شده است.
عادل آذر با بيان اينکه تجربه نشان داده است که 40 درصد استانها از تمام اعتبارات خود از محل اعتبارات تملک دارايي سرمايهاي خود در بخش اسناد استفاده نکردهاند گفت : اعتبارات تملک دارايي سرمايهاي در بخش اسناد با تصويب ستاد تمديد شده است و دستگاههاي اجرايي تا پايان شهريور مهلت دارند، در اين خصوص اقدام کنند.
وي تلفيق فرايند اجرا، اقدام و عمل در دستگاهها را در بروز تخلف و جرم در دستگاهها مؤثر دانست و از مديران خواست نهاد اجرا، تصميم، نظارت و کنترل را از هم تفکيک کنند چرا که بعضاً اعتمادهاي بيش از حد باعث بروز تخلف شود.
استاندار آذربايجان شرقي هم با اشاره به ظرفيتهاي بالقوه در حوزههاي مختلف افزود: در 3 ماه گذشته، بخش خصوصي پاي کار آمده و تعاملات بين نهادها مطلوب است، علاوه بر اين سرمايه گذاري خارجي در اين مدت، در استان 5 برابر شده است.
محمدرضا پورمحمدي همچنين با اشاره به اين که، آذربايجان شرقي روزگاري نه چندان دور، به عنوان صنايع مادر کشور شهرت داشت، اما امروز در سايه واگذاريهاي نادرست صنايع مهم استان، دوران افول خود را پشت سر ميگذارد افزود: هم اکنون در جريان خصوصي سازي، 14 واحد توليدي – صنعتي استان با مشکل جدي روبروست، چرا که واگذاريها غيرکارشناسانه بوده و صنايع مطرح آذربايجان شرقي را به رکود کشانده است.
استاندار آذربايجان شرقي همچنين به مهاجرت نيروي انساني تحصيل کرده، کارآمد و متبحر از استان به واسطه رشد اقتصادي و تغيير نسبت جمعيتي گريزي زد و افزود: هم اکنون نرخ بيکاري فارغ التحصيلان دانشگاهي 22 درصد و نرخ بيکاري 10.3 درصد است، از اين رو بايد با فعال سازي واحدهاي توليدي و صنعتي به همت بخش خصوصي و دولت و جذب سرمايه گذار خارجي، هم استان را از گرفتاري مزمن عدم توسعه يافتگي برهانيم و هم زمينه اشتغال تحصيل کردگان دانشگاهي و نيروي انساني کارآمد را فراهم کنيم.
منبع : تسنیم