آرامگاه شمس تبريزي ظرفيتي بي بديل در ابعاد مختلف
1398/05/23
گروه گزارش: وجود آرامگاه شمس تبريزي در خوي ظرفيتي بي بديل در ابعاد مختلف به ويژه فرهنگي و گردشگري محسوب مي شود که بايد بيشتر از اين ظرفيت بهره برد.
به گزارش عصرآذربايجان، مرداد و مهر ماه امسال به ترتيب دومين جشنواره ملي شمس و مولانا و پنجمين همايش بين المللي شمس و مولانا برگزار مي شود و بهانه بازديد از بارگاه شمس تبريزي به عنوان گنجينه اي عارفانه براي گردشگران داخلي و خارجي در معرفي ظرفيت هاي خوي در سطح بين المللي بسيار تاثيرگذار مي باشد.
شمس الدين محمدبن علي بن ملک داد تبريزي از مشاهير برجسته عرفان است که بارگاه اين عارف نامي در طول ايام سال خيل عاشقان عرفان و ايراني و حتي گردشگران خارجي بي شماري را به زيارت مزارش در شهرستان خوي مي کشاند و از مکان هاي گردشگري و زيارتي خوي در آذربايجان غربي است که بايد در راستاي معرفي و بهره گيري از اين ظرفيت بي بديل بستر سازي و برنامه ريزي هاي لازم صورت گيرد.
* آرامگاه شمس تبريزي از مهمترين ظرفيت_هاي گردشگري خوي
معاون استاندار و فرماندار ويژه خوي، سيدمحمد عابدي در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آرامگاه شمس تبريزي، عبور جاده ابريشم از اين شهرستان، گردشگري تجاري و ترانزيت، دارا بودن بيش از 23 فضاي تاريخي و گردشگردي ثبت شده در فهرست آثار ملي کشور، حوزه بوم گردي و طبيعت گردي از ظرفيت هاي گردشگري شهرستان خوي مي باشد.
وي با اشاره به برگزاري جشنواره ملي و همايش بينالمللي شمس و مولانا، اعلام کرد: تاکنون در اين جشنواره 200 نفر ثبتنام کردهاند و 57 مقاله از طريق سايت به مرحله داوري راه پيدا کرده و 9 مقاله از پژوهشگران خارجي به دبيرخانه ارسال شده است.
عابدي با بيان اينکه امسال بهدليل تقارن روز شمس و مولانا با ايام محرم در دو زمان معين اين جشنواره برگزار خواهد شد، افزود: جشنواره شمس و مولانا از 24 تا 28 مردادماه سال جاري برگزار خواهد شد و بخش نخست جشنواره که بخش شعر بوده در روزهاي 24 و 25 مردادماه در مجتمع فرهنگي - هنري ارشاد و از 26 تا 28 مرداد جشنواره تايپوگرافي در ساختمان قديم فرمانداري خوي اجرا ميشود.
معاون استاندار و فرماندار ويژه خوي ادامه داد: همايش بينالمللي شمس و مولانا نيز در روزهاي 7 و 8 مهرماه مصادف با ايام محرم در سالن اجتماعات فرمانداري خوي برگزار ميشود.وي به راهيافتگان مرحله نهايي نخستين بخش موسيقي اشاره و خاطرنشان کرد: در مرحله نهايي 12 گروه موسيقي از استانهاي تهران، آذربايجان شرقي، کردستان، کرمانشاه، زاهدان، اصفهان ، گلستان، کرمان و البرز به مرحله نهايي راه پيدا کردهاند و تعداد آثار منتخب شعر 14 نفر از استانهاي اصفهان، تهران، ايلام، آذربايجان شرقي و غربي، کردستان، سمنان، اراک، فارس،خراسان رضوي، قم وچند شهر ديگر بوده و 65 اثر در بخش تايپوگرافي ارسال شده است.
*ارسال 528 شعر به جشنواره ملي شمس و مولانا
رئيس شوراي اسلامي شهر خوي، مجيد مقدم با بيان اينکه خوي در مسير جاده ابريشم قرار داشته و از زمانهاي گذشته نيز نقش بسيار مهمي در عرصههاي علمي، فرهنگي و اقتصادي داشته است، ابراز داشت: برگزاري جشنواره ملي و همايش بينالمللي شمس و مولانا در خوي ا هدف شناسايي و معرفي پتانسيلهاي مختلف موجود در اين شهرستان و تبديل پتانسيلهاي بالقوه به بالفعل است.وي اعلام کرد: مقالات و آثار راهيافته به جشنواره و همايش شمس و مولانا، در بخش شعر 528 اثر، در بخش تايپوگرافي 490 اثر و در بخش موسيقي 268 اثر داوري شده که از بين آثار 125 اثر تايپوگرافي، 90 اثر در بخش موسيقي و 528 اثر در زمينه شعر به مرحله نهايي راه يافت.
مقدم رونمايي از لباس مخصوص آذربايجاني و افتتاح مرکز موسسه فرهنگي اکو در خوي را از جمله برنامههاي اجرايي در اين جشنواره اعلام و خاطرنشان کرد: در 26 مرداد ماه سال جاري و همزمان با برگزاري جشنواره ملي آيينها و آواها از آلبوم موسيقي نيز رونمايي ميشود.
*آرامگاه شمس تبريزي سرمايه مهم در عرصه ملي و بينالمللي
مديرکل ارشاد آذربايجان غربي، حجتالاسلام ناصر خداياري به جايگاه مزار شمس تبريزي در خوي اشاره کرد و اظهار داشت: آرامگاه شمس تبريزي سرمايه مهم در عرصه ملي و بينالمللي که نصيب مردم خوي شده است و بايد از اين ظرفيت و ارزش به درستي بهره جست.
وي با بيان اينکه مهمترين سرمايه، سرمايه فرهنگي است، ادامه داد: جشنواره ملي و همايش علمي بينالمللي شمس و مولانا يک رويداد فرهنگي شايسته و پربرکتي بوده که ميتواند اتفاقات مثبت و خوبي درپي داشته باشد.
مديرکل ارشاد آذربايجان غربي يادآور شد: تلاش خود را جهت تجهيز و تعميرات مورد نياز و تأمين برخي از کاستيهاي مجتمع فرهنگي ارشاد اسلامي انجام ميدهيم تا در موقع برگزاري جشنواره دچار کمبود نشويم و اين مراسم بهنحو شايسته و مناسب برگزار شود.
منبع :