عصر آذربایجان

گزارش خبر

سرزنش با فرد افسرده چه مي‌کند

1398/10/11

گروه گزارش: متخصص اعصاب و روان گفت: انتقاد و سرزنش فرد مبتلا به افسردگي، نه تنها موجب کاهش اعتماد به نفس او خواهد شد بلکه احساس پوچي و بي ارزشي در بيمار ايجاد مي‌کند که مي‌تواند عواقب ناخوشايندي به دنبال داشته باشد.

ابتلا به افسردگي بيشتر زماني بروز مي کند که رويدادي ناخوشايند مانند از دست دادن يک عزيز يا شکست در حوزه شغلي و تحصيلي رخ مي دهد. به دنبال حوادثي اينچنين و همچنين با برهم خوردن ساختار و مکانيسم زيست شيميايي و ژنتيکي در برخي از مردان و زنان، اين بيماري ايجاد مي شود که با استرس آغاز شده و به تدريج علائم ديگر آن نمايان مي شود.اينگونه مشکلات و بيماري هاي رواني کم و بيش در تمام جوامع وجود دارند؛ در بسياري از جوامع به اين موضوع توجه ويژه شده و ساختارهايي براي پيشگيري از بيماري و درمان مبتلايان به آن انديشيده شده است اما در برخي ديگر از کشورها ازجمله ايران به اين مساله توجه لازم نشده است به طوري که به گفته سعيد نمکي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، اختلال‌هاي رواني و نيازمندي اين حوزه به تخت بيمارستاني در نظام سلامت کشور مغفول مانده‌ به طوري که شيوع بيماري‌ هاي رواني و افسردگي، به زنگ خطري براي متخصصان عرصه سلامت و امور اجتماعي تبديل شده است.
وي از کم کاري در حوزه بهداشت روان جامعه گلايه کرده است و مي گويد: اگر در زمينه پيشگيري و بهداشت، اقدامات گسترده و فراواني انجام مي‌گرفت، امروز نيازمند تخت‌هاي بيشتر در اين حوزه نبوديم.وزير بهداشت مي گويد: امروز دست اندرکاران کشور بايد به فکر سلامت روان جامعه باشند، زيرا توجه به اين حوزه و انجام اقدامات لازم فقط از سوي وزارت بهداشت محقق نمي‌شود. صدا و سيما، رسانه‌ها و روحانيت بايد براي گسترش و ترويج روحيه نشاط و شادابي به جامعه اهتمام ورزند. نبايد اجازه داد تا دل‌مردگي، افسردگي و روحيه غمگين در جامعه بروز و ظهور پيدا کند؛ زيرا هر اقدام و موضوعي که زمينه ساز افسردگي جامعه شود، خيانت ملي به کشور است.مهدي قاسمي نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا توجه به اينگونه اختلالات را موضوعي مهم در سلامت اجتماعي و رفتاري افراد دانست و گفت: مي توان با افزايش دانش و شناخت عمومي نسبت به بيماري هاي رواني، به افراد مبتلا به اين نوع بيماري ها کمک کرده و مانع از بيشتر شدن مشکلات آنها شد. متخصص اعصاب و روان در اين خصوص با تاکيد بر پرهيز از سرزنش و بي توجهي به افراد مبتلا به افسردگي اظهار داشت: چنانچه فردي با مشخصات افسردگي در خانواده وجود دارد، بايد رفتاري متناسب با موقعيت روحي و رواني فرد بيمار اتخاذ شود.وي افزود: گاهي درک نکردن رفتار و احساس فرد افسرده و استفاده از جملات نادرست از قبيل اينکه "تو خودت مقصري، چرا به خودت کمک نمي کني؟ هيچوقت روي خوش تو را نديديم" باعث رشد افسردگي در اين بيماران مي شود. 
گفتن اين قبيل جملات نه تنها به فرد کمکي نمي کند بلکه ناشي از عدم شناخت بيماري و عدم پذيرش بيماري از سوي اطرافيان است و مسير درمان افسردگي را کندتر و پيچيده تر مي کند.راه هاي همدلي با فرد افسرده قاسمي با تاکيد بر همدلي با افراد افسرده براي پيشگيري از پيشرفت بيماري و کمک به درمان آن گفت: براي کاهش فشار روحي فرد افسرده، از ناتواني، بيقراري، اضطراب و پرخاشگري آن انتقاد نکنيم، انتقاد از ناتواني بيمار افسرده، اعتماد به نفس آن را کاملا تخريب مي کند و باعث تقويت احساس پوچي و بي ارزشي بيمار مي شود.وي اظهار داشت: گاهي به سبب تحريک پذيري ناشي از افسردگي، فرد دچار پرخاشگري مي شود، اگر با بيمار داراي اختلال رفتاري برخورد متقابل شود، عصبانيت و بي اعتمادي وي بيشتر خواهد شد. در اين حالت حمايت کردن و ناديده گرفتن رفتارهاي منفي و توجه به کوچکترين کارهاي مثبت وي ميزان اضطراب و احساس گناه را در بيمار کاهش مي دهد.اين متخصص اعصاب و روان تصريح کرد: نصيحت کردن فرد افسرده را تحريک پذيرتر مي کند و از طرفي هيچ نيازي به جنگ با افکار نااميدکننده اي که بيمار دارد، نيست. با گوش کردن، احساس دلسوزي و پرسيدن اينکه که چه کمکي مي توان کرد؟ حس درک و همدلي را مي توان به بيمار القا کرد.
قاسمي اظهار داشت: پيشنهاد و تدارک برنامه تفريحي، البته نه به صورت اجبار مي تواند در روند درمان فردي که به افسردگي مبتلا است،‌ موثر باشد و در صورت عدم پذيرش، اين اجازه را به فرد بيمار بايد داد که انتخاب ديگري داشته باشد. حتي الامکان سعي شود از برچسب زدن به رفتارهاي فرد افسرده جلوگيري شود زيرا چنانچه هر نظري يا کاري را به اين دسته افراد ربط دهيم، يعني کل شخصيت آنان را با بيماري افسردگي ادغام کرده ايم. اين متخصص اعصاب و روان افزود: هر زمان که فرد مبتلا به افسردگي حالت عصبي داشت يا اينکه مضطرب بود،‌ بهترين وقت براي جوياشدن علت اين رفتار است. بايد به او فرصت داده شود تا احساس خود را بيان کند و حرف بزند و اينکه براي کاهش اضطراب يا عصبانيتي که به آن دچار شده است، چه کاري مي توان انجام داد.
وي گفت: فرد مبتلا به افسردگي در بيشتر مواقع از بي برنامگي و نداشتن نظم و انضباط در زندگي رنج مي برد؛ بنابراين بايد تلاش کرد در حفظ آراستگي و بهداشت ظاهري و با توافق بر وجود قوانين انعطاف پذير براي ساعات خوابيدن، خوردن يا حتي مشاهده برنامه هاي تلويزيوني به فرد بيمار کمک کرد تا در نمادهاي زندگي بيروني خود نظم و چهارچوب داشته باشد. عدم وجود نظم در برنامه زندگي اين دسته افراد آنان را به سمت احساس ناتواني و بي کفايتي پيش مي برد.قاسمي ادامه داد: در برخي مواقع فرد افسرده به دلايل مختلف مانند سرزنش اطرافيان، ترس از وابستگي به دارو، عوارض دارويي، ترس از انگ خوردن ناشي از مصرف داروي اعصاب، خود را از درمان کارآمد دارويي محروم مي کند و عوارض سنگين ناشي از اين بيماري را به دوش مي کشد. از اين رو کمک به اين دسته افراد جهت افزايش پذيرش دارويي،‌ در کاهش اثر اختلالات رفتاري موثر خواهد بود. به گزارش عصرآذربايجان به نقل از سلامت نيوز، وي گفت: با بازداشتن فرد افسرده از هرگونه خوددرماني و با ارايه اطلاعات صحيح و درست مانند عدم اعتيادآور بودن داروها و همچنين سوق دادن بيمار به سمت مراجعه به روانپزشک، مي توان کمک قابل توجهي به اين دسته از بيماران کرد. 

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها