سيدغلامرضا ملکي افزود: اکيپهاي رصد و پايش در مناطق مختلف آذربايجان غربي فعال بوده و نسبت به احتمال شيوع اين بيماري اقدامات لازم را انجام ميدهند.
وي ادامه داد: بيماري CCHF يک بيماري ويروسي تبدار حاد است که به وسيله کنه به انسان منتقل ميشود و بهجز تبِ مختصر و گذرا هيچ علايمي در دامها ندارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکي آذربايجانغربي گفت: ويروس اين بيماري در خون و بافتهاي بدن حيوان مبتلا وجود دارد که در اين مواقع انجام کارهايي چون شاخبري، پشمچيني، کشتار دامهاي آلوده و تماس افراد با خون و ساير بافتهاي آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بيماري شود.
ملکي اضافه کرد: گزش کنه، لهکردن آن با دست، تماس با خون و ترشحات خوني و گوشت آلوده نيز از راههاي انتقال بيماري است.
وي ادامه داد: با توجه به فرا رسيدن فصل گرما و افزايش فعاليت کنهها، احتمال شيوع اين بيماري افزايش پيدا ميکند که از راههاي کنترل و پيشگيري آن ميتوان اقدام به سمپاشي دامها و اماکن دامي، تجهيز کشتارگاههاي دام به سردخانه نگهداري گوشت و رعايت بهداشت فردي به هنگام تماس با دام، گوشت و آلايش دامي کرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکي آذربايجانغربي افزود: يکي از بهترين روشهاي جلوگيري از انتقال اين بيماري علاوه بر رعايت بهداشت فردي، نگهداري لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ?? ساعت در دماي صفر تا چهار درجه سانتيگراد است.
ملکي بيان کرد: کشتار غيرمجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعايت پوشش ايمني و فروش گوشت آن يکي از نقاط حساس و خطرناک در انتقال اين بيماري است که در اين رابطه پيشنهاد ميشود شهروندان تنها از مراکز مجاز و بهداشتي نسبت به خريد گوشت مورد نياز خود که به تاييد ادارات دامپزشکي رسيده است اقدام کنند.