شهرام حبيبزاده اظهار داشت: از 152 بستري در 10 فروردين به 324 بستري در 17 فروردين رسيديم و هم اکنون بيش از 500 بيمار در استان بستري هستند که ميتوان گفت از 10 فروردين کرونا با شيب تند و آسانسوري در اردبيل يکهتازي ميکند.
وي افزود: شاخصه اصلي ويروس انگليسي که در استان اردبيل نيز شيوع پيدا کرده بستري دو برابر همراه با سرعت انتقال و سرايت بالا است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان اردبيل بيان کرد: در حال حاضر مهمترين تهديد و مشکل ما، ميزان تخت است که مجبور هستيم هر روز افزايش دهيم و به ازاي ايجاد هر بخش، نيازمند پرستار و کادر درمان مي باشيم.
حبيبزاده تصريح کرد: در بيمارستان امام خميني (ره) اردبيل، بخش هاي اتاق عمل و فيزيوتراپي را به بخش کرونا تبديل کرديم. همچنين در بيمارستان فاطمي نيز يک بخش به کرونا اختصاص يافت.
وي افزود: بيمارستان امام رضا (ع) نيز که قبلا 40 تا 50 بيمار کرونايي داشت با تمام ظرفيت به کرونا تعلق مي يابد. مجموعا حدود 50 درصد تخت هاي استان در بخش دولتي و خصوصي به بيماري کرونا اختصاص يافته است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان اردبيل تصريح کرد: با روند کنوني و در صورت عدم رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي، پيش بيني ما اين است که تعداد بيماران بستري به ميزان 700 تا 1000 بستري برسد.
حبيب زاده با بيان اينکه افزايش تخت هاي ICU به دليل الزام به داشتن پزشک و پرسنل ويژه و تجهيزات پزشکي به سادگي امکانپذير نيست، گفت: اين بحران يک بحران جدي است و دانشگاه به تنهايي قادر به برون رفت از اين بحران نيست و نياز به همکاري همه مردم و ساير نهادها هست.
وي افزود: تنها چاره ما اين است که بيماران ورودي به بيمارستانها را کم کنيم و براي اين کار بايد دستورالعمل هاي بهداشتي را شديدتر رعايت کنيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان بيان کرد: ستون اصلي پيشگيري از اين بيماري، زدن ماسک است، اهميت زدن ماسک بسيار بالا است. حتي در ازدحام هاي کوچک هم بايد از ماسک استفاده کنيم.
حبيب زاده افزود: افرادي که مبتلا هستند و بستري نشده اند بايد در منزل قرنطينه شوند و از تردد در جامعه خودداري کنند تا دوره انتقال پذيري بيماري رفع شود.
وي با بيان اينکه دورهمي ها مانند عروسي يا دورهمي هاي ماه مبارک رمضان بايد به طور کامل تعطيل شود، افزود: در دورهمي هاي ضروري حتما بايد زمان بسيار کم و داشتن فاصله 2 الي 3 متري رعايت شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان تصريح کرد: اميدواريم با حس مسئوليت پذيري بيشتر مردم و رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي ميزان شيوع بيماري کاهش يابد.