عصر آذربايجان- رئيس دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي گفت: نياز است که اول به مسئولين و سپس به مردم اين هشدار را دهيم که عادي انگاري را کنار بگذاريد چرا که وضعيت استان بسيار شکننده است و بايد استفاده از ماسک و فاصله گذاري اجتماعي رعايت شود تا گرفتار موج پنجم کرونا نشويم.
جواد آقازاده اظهار داشت: در 10 روز گذشته وضعيت از نظر تعداد مبتلايان به کرونا در استان ثابت شده و تعداد بستري ها مابين 900 و هزار نفر ثابت مانده است به طوري که تعداد مراجعه کنندگان به مراکز 16 ساعته در تاريخ 31 ارديبهشت يک هزار و 304 نفر بود اما در تاريخ 11 خرداد اين رقم تا 2 هزار 157 نفر و به بيان ديگر 1.7برابر افزايش يافته است.
وي افزود: تعداد افراد بستري در بيمارستان ها در استان ثابت مانده اما تعداد افراد مراجعه کننده به مراکز 16 ساعته در حال افزايش بوده که اين امر نشان دهنده آن است که اگر مراعات نکنيم به سمت پيک پنجم حرکت مي کنيم.
اين مقام مسوول درباره هشدار به مسئولين و مردم، بيان کرد: نياز است که اول به مسئولين و سپس به مردم اين هشدار را دهيم که عادي انگاري را کنار بگذاريد چرا که وضعيت استان بسيار شکننده است و بايد استفاده از ماسک و فاصله گذاري اجتماعي رعايت شود تا بتوانيم اين موج را بشکنيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي تصريح کرد: ميزان استفاده از ماسک در استان 40 تا 45 درصد است که متاسفانه فاصله گذاري در استان رعايت نمي شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي بيان کرد: به منظور جلوگيري از ازدحام در مراکز تجميعي واکسيناسيون، علاوه بر 6 مرکز تجميعي، يک مرکز خودرويي، سالن شقايق اروميه و 4 مرکز جامع ايجاد شده است.
آقازاده تصريح کرد: همچنين 189 مرکز جامع شهري و روستايي را براي واکسيناسيون با هدف در دسترس بودن واکسن و ايجاد اعتماد عمومي بين مردم ايجاد کرده ايم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي افزود: از افراد بالاي 70 سال درخواست مي شود که براي تزريق واکسن به مراکز واکسيناسيون مراجعه کنند چرا که پس از مدتي وارد مرحله تزريق واکسن به افراد بالاي 65 سال خواهيم شد.
آقازاده بيان کرد: چون بيشترين تعداد فوتي ها، بستري در بيمارستان و متصل به ونتيلاتور از نظر سني بالاي 70 سال هستند پس هر چقدر بتوانيم ايمني ايجاد کنيم امکان ابتلاي اين افراد کاهش مي يابد.
وي اعلام کرد: گروه هاي درمان در استان به طور کامل واکسيناسيون شده اند، همچنين براي جانبازان و پاکبانان نيز واکسيناسيون انجام شده است.
اين مقام مسوول درباره واکسيناسيون و عوارض استفاده از واکسن، تصريح کرد: واکسيناسيون يک بحث علمي است و در کشورهايي که واکسيناسيون را انجام داده اند مشاهده مي کنيم که تعداد افراد بستري در بيمارستان در اين کشورها کاهش يافته است، بنابراين يکي از فوايد واکسن اين است که ميزان افراد بستري در بيمارستان را کاهش مي دهد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي آذربايجان غربي افزود: تمام بيماري هايي مانند سرخک، فلج اطفال و سل با واکسيناسيون ريشه کن شده است و ضرورت دارد خرافات و شايعات را درباره واکسن کنار بگذاريم زيرا واکسن يک بحث علمي است و عوارض واکسن در همه واکسن ها طبيعي است.
آقازاده بيان کرد: شايعاتي درباره اينکه افراد پس از تزريق واکسن فوت مي کنند، شنيده مي شود که نظر بسيار غلطي است و تمام داروها عوارض دارند اما فوايد واکسيناسيون يا استفاده از دارو بسيار بيشتر از آن است که بگوييم انجام نمي دهيم زيرا کوويد 19، 16 برابر آمبولي مي دهد که در نتيجه واکسيناسيون به عنوان خط اول مبارزه کوويد 19 است وضرورت دارد افراد بالاي 70 سال که واکسن دريافت نکرده اند در اسرع وقت به مراکز واکسيناسيون در استان مراجعه کنند.