بندر رحمانلو در کجا قرار دارد
بندر رحمانلو در کجا قرار دارد
1400/12/08
گروه سيري در استان ها: زماني که آب درياچه خشک نشده بود، اين بندرگاه از بنادر مهم اسکله اي براي پهلوگيري کشتي ها در درياچه اکوزيستي اروميه به شمار مي آمد.
گروه سيري در استان ها: زماني که آب درياچه خشک نشده بود، اين بندرگاه از بنادر مهم اسکله اي براي پهلوگيري کشتي ها در درياچه اکوزيستي اروميه به شمار مي آمد.
شهرستان زيباي عجب شير از مناطق بکر و گردشگري استان آذربايجان شرقي است که روستاهاي زيباي آن سالهاست مقصد گردشگري خيل عظيم مردم کشور است. بندر و روستاي رحمانلو نيز در ساحل درياچه اروميه در اين شهرستان، از بنادر مهم درياچه اروميه در استان آذربايجان شرقي محسوب مي شود.
علاوه بر بنادر فوق، بندرهاي دانالو، قبادلو، زينت لو نيز در ساحل شرقي درياچه اروميه و در حدود 25 کيلومتري عجب شير واقع شده اند که از نظر اهميت در مرتبه بعد از بندر رحمانلو قرار دارند. در تابستان بسياري از مردم به اين بنادر روي مي آورند.
به گفته تاريخ نگاران انگيزه پيدايش و علل وجودي اين شهرستان داشتن موقعيت جغرافيايي ممتاز، اقليم مساعد، خاکهاي بارور، منابع آب، روستاهاي آباد و دسترسي به درياچه اروميه بوده است، البته اکنون ديگر خبري از آب درياچه اروميه نيست.
بندر رحمانلو از توابع دهستان ديزجرود غربي بخش مرکزي شهرستان عجب شير، در ساحل شرقي درياچه اروميه قرار گرفته است. زماني که آب درياچه خشک نشده بود، اين بندرگاه از بنادر مهم اسکله اي براي پهلوگيري کشتي ها در درياچه اکوزيستي اروميه به شمار مي آمد و به داشتن آب شور و لجن هاي موجود در سواحل شرقي درياچه اروميه معروف بود.
البته اکنون نيز با وجود خشک شدن دريا اين بندر هنوز هم زيباترين نقطه درياچه اروميه در آذربايجان شرقي است که به عنوان منطقه ملي گردشگري نيز شناخته شده است. ساحل اين بندر تاريخي از زمان هاي دور و به ويژه قاجار، محل تفريح عمومي مردم و شاهان اين سلسله بوده است.در سمت شمالي بندر رحمانلو اسکله اي براي پهلو گرفتن کشتي هاي باري و مسافري و در بخش جنوبي محلي براي مسافريني که به منظور استفاده از آب و لجن درياچه به اين بندر مي آيند، احداث شده است. از ديگر امکانات اين منطقه گردشگري، احداث پيست سوارکاري به طول يک کيلومتر توسط اداره تربيت بدني شهرستان عجب شير است.اين بندر که در نزديکي مرکز شهرستان عجب شير قرار دارد، روزگاري محل تجارت تاجرين بود به طوريکه به علت نبود خط آهن در اروميه تاجران با کشتي اجناس خود را به اين بندر مي آوردند و از اين بندر با قطار به مرکز کشور مي فرستادند. رحمانلو که زماني از مراکز همه و گردشگري استان به حساب مي آمد، در چند سال اخير با خشک شدن درياچه اروميه تمام امکانات آن نيز تخريب شده است.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از سلام نو ، با رسيدن به بندر، زميني خشک و نمکزار در مقابل چشمانتان گسترده ميشود و از درياچه خبري نيست. هر چند که خشک شدن درياچه ناراحت کننده است ولي مناظر بوجود آمده نيز زيبا و به ياد ماندني هستند.
منبع :