عليرضا منادي در جلسه شوراي سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان اظهار کرد: تجربهي کشورهاي پيشرفته نشان ميدهد که آنها تلاش ميکنند وابستگي غذايي به ديگر کشورها نداشته باشند و به همين منظور توليد غذا در داخل را در اولويت قرار دادهاند.
وي در پاسخ به خواسته هاي سازمان، اجرايي شدن تبصره 1ماده 16قانون هواي پاک را الزامي دانست و طي تماس تلفني با رئيس سازمان حفاظت محيط زيست کشور خواستار نشست مشترک در ارتباط با بررسي اين موضوع با حضور وزير صمت شد و گفت: سازمان محيط زيست به عنوان متولي امر بايد پيگير اجراي اين موضوع مهم باشد.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: با پيگيري هاي لازم در مجلس و برگزاري جلسات مشترک با مسئولين ذيربط، نسبت به رفع موانع و مشکلات پيش رو و اجرايي کردن قوانين تلاش خواهد شد.
وي در پايان خواستار ارائه نکته نظرات کارشناسي در قالب طرح به نمايندگان مجلس شد و خاطرنشان کرد: پيشنهادات ارائه شده در کميسيون هاي مربوطه طرح مي شود تا در صورت تاييد، تحت عنوان قانون جديد اصلاح قوانين موجود به تصويب رسيده و ابلاغ گردد.
رئيس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه در خصوص عدم اجراي ماده 23قانون افزايش بهره وري کشاورزي و منابع طبيعي در ارتباط با حذف 20واحد دروس غير تخصصي و اجراي عمليات کشاورزي شش ماهه گفت: با توجه به اينکه سياست سازمان مرکزي تغيير مهندسي «ادبيات محور» به «عمليات محور» است، بسترهاي لازم نيز در سازمان جهت همکاري در اجراي اين مهم فراهم شده است.
شفيعي در تشريح راهکار اجرايي اين ماده قانوني اظهار کرد: حدود 450مرکز مهارت آموزي و توان افزايي در سطح کشور و 22مرکز نيز در استان با مشارکت توليدکنندگان در ظرف مدت 9ماه تاسيس شده است.
وي افزود: اين مراکز با اينکه هيچ هزينه اي براي دولت ندارند، در صورت همکاري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و دانشگاه آزاد اسلامي ميتوان از اين پتانسيل در راستاي آموزش دانشجويان کشاورزي همانند دانشجويان رشته هاي پزشکي استفاده نمود و طبق قانون اعطاي مدرک بايد بهشرط گذراندن دوره آموزشي انجام گيرد.
وي اضافه کرد: حدود 40سال است که يارانه در قالب خدماتي از جمله انرژي و نهاده هاي کشاورزي کود و سم و... داده مي شود که متاسفانه نهادهي دانش در اين خصوص مغفول مانده است.
شفيعي متذکر شد: سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي توانسته با آموزش مسئولين فني و صدور پروانهي اشتغال بستر را براي حضور در واحد هاي توليدي فراهم نمايد. با اين حال انتظار مي رود با اجرايي شدن اين مادهي قانوني گام بسيار خوبي در راستاي افزايش بهره وري بخش کشاورزي برداشته شود.
وي همچنين خواستار اجرايي شدن تبصره 1ماده 17قانون هواي پاک شد و افزود: با اجرايي شدن اين تبصره با هدف کنترل و بهبود بهداشت، ايمني و محيط زيست واحدهاي توليدي، صنعتي، خدماتي و کشاورزي، تمامي واحدها ملزم به بهکارگيري کارشناسان محيط زيست خواهند بود.
رئيس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي در پايان در خصوص اجراي طرح کارورزي نيز گفت: با توجه به اينکه اجراي اين طرح مي توانست ضمن فراهم کردن زمينهي افزايش توان عملي دانش آموختگان بخش کشاورزي، زمينه ساز ورود کارشناسان توانمند به عرصه هاي توليد نيز شود، اما متاسفانه واحدهاي توليدي در بخش کشاورزي استان بعنوان واحد پذيرنده از اين استقبال نکردند و همچنان اين طرح به صورت ناقص اجرا شد.