يافتههاي جديد در محوطه تپه حسنلو
يافتههاي جديد در محوطه تپه حسنلو
1402/09/20
گروه سيري در استان ها: در بررسي باستانشناختي منظر فرهنگي دشت سولدوز به محوريت »تپ? حسنلو«، 117 محوط? باستاني مربوط به دوران پيش از تاريخ، تاريخي و اسلامي شناسايي شد.
گروه سيري در استان ها: در بررسي باستانشناختي منظر فرهنگي دشت سولدوز به محوريت «تپ? حسنلو»، ??? محوط? باستاني مربوط به دوران پيش از تاريخ، تاريخي و اسلامي شناسايي شد.
علي صدرائي ـ سرپرست هيأت بررسي باستانشناختي منظر فرهنگي دشت سولدوز در آذربايجان غربي ـ با اعلام اين خبر گفت: عمليات ميدانيِ بررسي باستانشناختي محوطههاي تاريخي واقع در منظر فرهنگي دشت سولدوز به محوريت تپ? تاريخي حسنلو که از اوايل آبانماه سال جاري شروع شده بود، به پايان رسيد.
به گفته اين باستانشناس، در اين پژوهش ??? محوط? باستاني مربوط به دوران پيش از تاريخ، تاريخي و اسلامي شناسايي و بازنگري شد و مورد بازبيني قرار گرفت.
صدرائي افزود: از عمده اهداف و دستاوردهاي اين پژوهش ميتوان به شناسايي محوطههاي اقماري تپ? تاريخي حسنلو و استفاده از اطلاعات آنها در پلان مديريت پايگاه ملي محوط? تاريخي حسنلو، بهرهبرداري از اين مستندات در تهي? پروند? ثبت جهاني اين محوطه، تهيه و تکميل اطلس باستانشناسي کشور، شناسايي محوطههاي تاريخي ثبتنشده و آمادهسازي پروند? آنها براي ثبت در فهرست آثار ملي کشور، پايش و مستندنگاري و اولويتبندي محوطهها براي گمانهزني به منظور تعيين عرصه و پيشنهاد حرايم به منظور جلوگيري از تخريب بيشتر و حفاظت بهتر آثار تاريخي موجود در منطقه اشاره کرد.
سرپرست هيأت بررسي باستانشناختي منظر فرهنگي دشت سولدوز در آذربايجان غربي اظهار کرد: در آيند? نزديک با ايجاد بانک سفال در پايگاه ملي محوط? تاريخي حسنلو، که يکي از مهمترين محوطههاي باستاني کشور است، مجموعههاي سفالي گردآوريشده از محوطههاي مختلف دشت فرهنگي سولدوز براي استفاده در دسترس پژوهشگران خواهد بود.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا، منظر فرهنگي دشت سولدوز به واسط? برخورداري از آب فراوان و زمينهاي حاصلخيز از ديرباز همواره مورد توجه جوامع انساني بوده و به اين دليل از نظر شمار محوطههاي باستاني از غنيترين دشتهاي کشور بهشمار ميآيد. از اين رو بررسي و شناخت منظر فرهنگي اين دشت با محوريت تپ? تاريخي حسنلو ضروري و بسيار حائز اهميت است.
تپ? تاريخي حسنلو در ?? کيلومتري اروميه و ? کيلومتري شهر نقده قرار دارد. اين محوطه، که قدمت نخستين استقرار انسان در آن به هشت هزار سال پيش ميرسد، داراي توالي استقراري طولاني از پيشازتاريخ تا دوران تاريخي است. جام زرين حسنلو يکي از مهمترين آثار مکشوفه از اين محوط? تاريخي است که قدمت حدود ???? ساله دارد. اين جام که در کاوش هيأت آمريکايي در پيش از انقلاب اسلامي بهدست آمد، هماکنون در موز? ملي ايران نگهداري ميشود. تپ? حسنلو در سال ???? به شمار? ??? در فهرست آثار ملي ثبت شد و نظر به اهميت آن و نيز انجام فعاليتهاي علمي، فني و پژوهشي به پايگاه ملي تبديل شده است. اين محوطه يکي از آثار مهم گردشگري استان آذربايجان غربي به شمار ميرود که سالانه پذيراي هزاران گردشگر داخلي و خارجي است
منبع :