ارمنستان به رفع کامل ورود آلايندهها به رودخانه ارس متعهد شد
1398/09/03
گروه خبر: مديرعامل آب منطقهاي آذربايجان شرقي از تعهد مقامهاي کشور ارمنستان براي رفع کامل ورود آلايندهها به رودخانه ارس در سه سال آينده خبر داد.
يوسف غفارزاده در پايان نشست سالانه کارگروه مشترک ايران و ارمنستان در خصوص پايش و جلوگيري از آلودگي رودخانه مرزي ارس، گفت: در نشست اخير کارگروه مشترک، اين کشور متعهد شده نسبت به اعمال نظارتهاي دقيق بر کارکرد معادن تا اتمام عمليات ترميمي اقدام کند.
وي اظهار کرد: در نتيجه تعاملات موجود بين دو کشور، نقاط تهديد، غلظت و تاثير تخليهها به صورت دقيق شناسايي شده و طرف ارمني با قبول مسئوليت و تعهد به اصلاح و ترميم تاسيسات با هدف حذف کامل تخليهها تا سال 2021، با اجراي سيستم بازچرخاني و مرمت سدهاي باطله تاکنون در اين خصوص بيش از 50 درصد پيشرفت داشته است.
غفارزاده خاطرنشان کرد: از سوي ديگر پايش فاکتورهاي کيفي در محيط هاي آب و رسوب رودخانه ارس در دهه اخير به صورت همزمان و مشترک توسط دو کشور انجام گرفته و به صورت ماهانه و مستمر ادامه خواهد داشت.
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا، وي همچنين گفت: نتايج نشست و توافق حاصله جهت پي گيري فني و حقوقي به مراجع ذيربط انعکاس خواهد يافت.
نشست سالانه کارگروه مشترک ايران و ارمنستان در روزهاي 28 تا 30 آبان ماه در خصوص پايش و جلوگيري از آلودگي رودخانه مرزي ارس به ميزباني تبريز برگزار شد.
رود ارس از منطقه آرپا چاي در آناتولي ترکيه سرچشمه ميگيرد.
اين رودخانه از مرز ترکيه، نخجوان جلفا و ارمنستان گذشته و پس از گذر از مرز ايران و وارد جمهوري آذربايجان شده و به رودخانه کورا ميريزد.
اين روخانه پس از پيوستن به آرپاچاي؛ مرز مشترک ايران و جمهوري ارمنستان و جمهوري آذربايجان را تا محلي به نام بهرام تپه تشکيل ميدهد و بعد از طي حدود 10072 کيلومتر مسافت به درياي خزر ميريزد.
حوضه آبريز ارس در کشورهاي ايران، ترکيه، ارمنستان و جمهوري آذربايجان قرار دارد. وسعت آن تقربياً 10320 کيلومتر مربع بوده و حدود 39 درصد (39000) کيلومتر مربع آن را اراضي ايران تشکيل ميدهد.
منبع :