عصر آذربایجان

گزارش خبر

بهبود وضعيت سدهاي آذربايجان شرقي به مِهر طبيعت

بهبود وضعيت سدهاي آذربايجان شرقي به مِهر طبيعت

1403/02/02

گروه اقتصادي: در سال آبي جاري (اول مهرماه 1402 تا پايان شهريور 1403 ميزان بارندگي ها در استان آذربايجان شرقي نسبت به مدت مشابه سال قبل بيش از 21 درصد بيشتر شده و همين امر موجب بهبود نسبي منابع آبي و افزايش ميزان پرشدگي سدهاي استان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل شده است و انتظار مي_رود با توجه به پيش بيني هاي هواشناسي، اين وضعيت در ماه هاي بعدي بهتر شود .

گروه اقتصادي:  در سال آبي جاري (اول مهرماه 1402 تا پايان شهريور 1403 ميزان بارندگي ها در استان آذربايجان شرقي نسبت به مدت مشابه سال قبل بيش از 21 درصد بيشتر شده و همين امر موجب بهبود نسبي منابع آبي و افزايش ميزان پرشدگي سدهاي استان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل شده است و انتظار مي_رود با توجه به پيش بيني هاي هواشناسي، اين وضعيت در ماه هاي بعدي بهتر شود .
وضعيت منابع آبي سطحي و زيرزميني که ارتباط مستقيمي با ميزان بارش ها و مديريت مصرف آب دارد به دليل تغييرات اقليمي و کاهش بارندگي ها در سال هاي اخير و همچنين استفاده و بهره برداري بيش از حد از آنها، دچار افت و کاهش شديد شده و تامين آب بخش هاي مختلف به دغدغه اي براي مسئولان تبديل شده است و در کنار مهر طبيعت و افزايش بارش ها اميدوارند با مصرف بهينه از سوي مشترکان بخش هاي شرب، صنعت و کشاورزي تابستان امسال با کمترين تنش سپري شود.
46درصد حجم مخزن سدهاي آذربايجان شرقي پر است
مديرعامل شرکت آب منطقه اي آذربايجان شرقي با بيان اينکه در حال حاضر 46 درصد از حجم مخزن سدهاي استان پر است يا به عبارتي ديگر، 54 درصد از اين حجم خالي است، گفت: اين رقم در مقايسه با مدت مشابه سال قبل که 60 درصد خالي بود 6 درصد معادل 2.4 ميليون متر مکعب بيشتر شده است.
يوسف غفارزاده اضافه کرد: حجم کل در تراز نرمال سدهاي يازده گانه آذربايجان شرقي 576 ميليون متر مکعب است که 46 درصد آن معادل 263 ميليون و 400 هزار مترمکعب پرشده که نسبت به پارسال که 261 ميليون مترمکعب بود يک درصد از نظر پرشدگي بهتر شده است.
افزايش 18 درصدي حجم آب ورودي به مخازن سدهاي آذربايجان شرقي
غفارزاده با اشاره به افزايش بارندگي ها در ابتداي سالجاري و تبديل به روان آبها، گفت: بنا بر اعلام هواشناسي، ميزان بارندگي در سالجاري در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 21 درصد بيشتر شده و همين امر به افزايش روان آب ها در استان و جاري شدن آنها به سمت مخازن سدها شده است.
وي ادامه داد: حجم آب ورودي به سدها در سال آبي جاري 190 ميليون و 600 هزار مترمکعب است که نسبت به سال قبل در همين موقع 18 درصد بيشتر شده است.
غفارزاده افزود: ميزان آب ورودي به مخازن سدهاي علويان در سال آبي جاري 32 درصد، سهند 19درصد، نهند 97 درصد، ستارخان 25 درصد، قلعه چاي 68 درصد، کلقان 20 درصد، تاجيار 11 درصد، زنوز 45درصد، کردکندي سه درصد و ارسباران بيش از 2 هزار درصد بيشتر شده و تنها سدي که ميزان ورودي آن منفي بوده سد آيدوغموش ميانه بوده که 54 درصد در مقايسه با سال قبل کمتر شده است.
افزايش حجم مخزن و آب ورودي سدهاي مرزي مديرعامل شرکت آب منطقه اي آذربايجان شرقي با بيان اينکه 2 سد مرزي ارس و خداآفرين در محدوده عملياتي اين منطقه وجود دارد، گفت: بارندگي هاي اخير موجب بهبود وضعيت آبي در اين 2 سد شده به طوريکه حجم مخزن اين 2 سد با 23 درصد افزايش به يک ميليارد و 531 ميليون و 400 هزار مترمکعب رسيده است.
غفارزاده افزود: حجم آب ورودي نيز با 12 درصد رشد، به سه ميليارد و 46 ميليون و 300 هزار مترمکعب رسيده و پرشدگي در اين 2 سد مرزي بيش از ميانگين سدهاي داخاي استان و معادل 53 درصد است.
وي اضافه کرد: سد شهيد کاظم نژاد بوکان نيز به عنوان تامين کننده آب تبريز، با 19 درصد افزايش در حجم آب ورودي، يک درصد افزايش حج مخزن و 84 درصد پرشدگي نسبت به سال گذشته مواجه است که متاثر از بارندگي هاي خوب در سال آبي جاري به ويژه ابتداي امسال است.
افزايش 21.6 درصدي بارش‌ها در آذربايجان‌شرقي
مديرکل هواشناسي آذربايجان‌شرقي گفت: ميزان بارش‌هاي استان در سال زراعي جاري (از ابتداي مهر سال 1402 تا کنون) نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25.2 ميلي‌متر معادل 21.6 درصد افزايش يافته است.
«حبيب عبدلي»، افزود: در اين بازه زماني به طور متوسط حدود 142 ميلي متر بارش در استان روي داده است در حالي که متوسط بارش در سال گذشته در اين مدت 117 ميلي متر ثبت شده بود.
وي با اشاره به کاهش بارش سال زراعي جاري در مقايسه با بلندمدت در استان، اظهار کرد: متوسط بارش سال زراعي جاري نسبت به متوسط بارش بلند مدت حدود 19 درصد معادل 33.5 ميلي متر کاهش يافته است.
مديرکل هواشناسي آذربايجان‌شرقي، متوسط بارش يک سال کامل زراعي استان را حدود 311 ميلي متر اعلام کرد و گفت: در زمان کنوني بيش از 45.7 درصد از بارش سال زراعي استان تامين شده است.
کاهش 87 ميليون مترمکعبي آب هاي زيرزميني استان مديرعامل آب منطقه اي آذربايجان شرقي گفت: هرچند بارندگي ها موجب بهبود وضعيت آب هاي سطحي شده اما وضعيت آب هاي زيرزميني استان به دليل برداشت هاي بيش از حد، وضعيت عکس دارند و همچنان در وضعيت منفي هستند.
غفارزاده با اشاره به اينکه مهم ترين منابع آبي زيرزميني استان آبخوان هاي تبريز، شبستر - صوفيان و مرندهستند، گفت: آبخوان تبريز 771 کيلومتر مربع مساحت دارد که تراز آبي آن در 32 سال گذشته از زمان آغاز اندازه گيري، 343 سانتي متر پايين تر رفته و حجم آب آن نيز 66 ميليون مترمکعب کمتر شده، آبخوان شبستر - صوفيان نيز با 479 کيلومتر مربع مساحت، در 38 سال گذشته ترازش يکهزار و 699 سانتي متر و حجمش يکهزار و 87 ميليون متر مکعب کمتر شده است.
وي گفت: آبخوان مرند نيز با 5.3 کيلومتر مربع مساحت که در حال حاضر به محلي براي ويلاسازي تبديل شده است به دليل برداشت بيش از حد آب، در بدترين وضعيت ممکن قرار دارد و 2 هزار و 81 سانتي متر از تراز آبي 42 سال پيش پايين رفته و 628ميليون مترمکعب حجم آن کمتر شده است.
غفارزاده افزود: در سال آبي گذشته حجم آب هاي زيرزميني استان نسبت به متوسط 40 ساله، 87.71 ميليون مترمکعب کاهش داشت که اگر چاره انديشي نشود موجب افزايش فرونشست هاي زمين و بروز خطرات بعدي در استان خواهد شد.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا، آنچه مسلم است وضع آبي آذربايجان شرقي در زيرزمين هم همانند روي زمين مناسب نيست و تنها راه برون رفت از اين وضعيت و بحران احتمالي در پيش رو، صرفه جويي و مديريت در مصرف است که بايد از سوي همگان جدي گرفته شود.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها