عصر آذربایجان

گزارش خبر

سه قانوني که با اصلاح آنهاساختاربودجه اصلاح مي‌شود

سه قانوني که با اصلاح آنهاساختاربودجه اصلاح مي‌شود

1399/03/25

گروه اقتصادي:کارشناس اقتصادي با بيان اينکه سند اصلاح ساختار بودجه ارائه شده از سوي سازمان برنامه راهگشا نيست،گفت:براي اصلاح ساختار بودجه بايد سه قانون از جمله قانون»برنامه و بودجه«مصوب سال 51 اصلاح شود.

گروه اقتصادي:کارشناس اقتصادي با بيان اينکه سند اصلاح ساختار بودجه ارائه شده از سوي سازمان برنامه راهگشا نيست،گفت:براي اصلاح ساختار بودجه بايد سه قانون از جمله قانون»برنامه و بودجه«مصوب سال 51 اصلاح شود.
 سيد احسان خاندوزي، گفت: تحليل جمعي از چهره‌هاي اقتصادي مجلس يازدهم اين است که گرچه ما به جهت شرايط خاص پس از دور دوم تحريم‌هاي آمريکا و شرايط پس از شيوع کرونا نيازمند تدابيري کوتاه مدت هستيم که بتواند در سال 1400 بخشي از بودجه را پوشش دهد اما مشکل اصلي که در مسئله مالي دولت با آن مواجه هستيم، بيش از دو دهه کوتاهي در زمينه اصلاح ساختار بودجه است. اين اصلاحات براي آخرين بار در سال 81 انجام شد.
کارشناس اقتصادي ادامه داد: در طول 18 سال گذشته متأسفانه نه در زمينه کاهش وابستگي دولت به درآمدهاي نفتي و ماليات پايه شدن بودجه و نه در زمينه اصلاح نظام هزينه‌هاي جاري و عمراني کشور و نه در خصوص قواعد بودجه ريزي در زمينه بدهي‌ها و استقراض دولت و نه در زمينه صندوق‌هاي بازنشستگي و تأمين اجتماعي و تأثيري که آنها بر هزينه کرد دولت دارند اصلاحيه‌اي جدي صورت نگرفته است.
خاندوزي درباره راهکار اصلاح قوانين بودجه‌اي گفت: بنابراين اگر بخواهيم مشکل بودجه در سال پيش رو به نحوي پايدار کاهش پيدا کند و به سمت ثبات بودجه‌اي حرکت کنيم نيازمند آن هستيم که قانون »برنامه و بودجه« مصوب سال 1351 قانون محاسبات عمومي سال 1366 و قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت که در دو نوبت تصويب شد را در يک بسته هماهنگ اصلاح کنيم تا منويات رهبر انقلاب مبني بر اصلاح ساختاري بودجه به انجام برسد.
وي درباره برنامه‌اي که سازمان برنامه و بودجه شنبه اين هفته درباره اصلاح ساختار بودجه در مجلس ارائه کرد، افزود: مستندي که سازمان برنامه و بودجه شنبه 17 خرداد به مجلس ارسال کرد سندي است که در پاييز 98 تهيه شده و خود آن منتخبي است از يک سند مفصل تر که اوايل تابستان 98 توسط سازمان برنامه منتشر شده بود. جمع بندي بنده اين است که به هيچ وجه براي اصلاح ساختار بودجه سند گره گشايي نيست چون اگر کافي بود در لايحه بودجه سال 99 به مجلس قبل ارائه مي‌شد و بايد رد پاي آن را در لايحه بودجه ?? مي‌ديديم.
کارشناس اقتصادي ادامه داد: اين سند از جنس سياستگذاري نيست بلکه سندي کارشناسي مشتمل بر 120 صفحه حاوي 9 فصل است و در آن دو دسته راهبردهاي اساسي در مورد اصلاحات مربوط به هزينه کرد دولت و اصلاحات مربوط به درآمدزايي پايدار دولت ارائه شده است.
وي با اشاره به انتقاد برخي از نويسندگان سند اصلاح بودجه از لايحه 99 گفت: نکته جالب اين است که وقتي لايحه بودجه 99 تقديم مجلس شد حتي برخي از نويسندگان همان سند اصلاح بودجه که با سازمان برنامه و بودجه ارتباط داشتند، نسبت به انحراف لايحه دولت از آن سند اعتراض داشتند و نارضايتي خود را ابراز کردند؛ اين نشان مي‌دهد که مستند را نبايد براي زينت کتابخانه ها و تقديم به جلسات رسمي قوا آماده کنيم. سندي به کمک تحول اقتصادي مي‌آيد که منشأ دگرگون کردن شيوه‌هاي ناکارآمد، هزينه کرد و کسري درآمد دولت باشد؛ براين اساس اميدواريم با تقديم لايحه اصلاح قانون بودجه و محاسبات شاهد يک قدم بلند از سوي دولت باشيم.
کارشناس اقتصادي اظهار داشت: بسيار تعجب برانگيز است که بعد از گذشت يک سال از دستور رهبر انقلاب براي اصلاح ساختار بودجه، لايحه بودجه سال 99 با آن ايرادات متعددي که متخصصين و کارشناسان بر آن وارد کردند به مجلس تقديم شد و اگر شيوع کرونا مانع اين نمي‌شد که در صحن مجلس رأي گيري شود حتماً در صحن مجلس نيز با مخالفت‌هاي جدي روبرو مي‌شد. چنانچه کليات لايحه در اولين نوبتي که در صحن علني مجلس مطرح شد، با وجود اينکه اين مجلس به لحاظ سياسي با دولت همسو بود، رد شد.
وي ادامه داد: بنابراين سندي که سازمان برنامه 17 خرداد تقديم مجلس کرد و همان سند سال گذشته است، براي اينکه بتواند لايحه بودجه 99 را به نحو اساسي متحول کند ناتوان است و براي مجلس يازدهم نيز سند قابل قبولي نخواهد بود. ما انتظار داريم لايحه اصلاح قوانين بودجه و محاسبات در کوتاه‌ترين زمان ممکن به مجلس ارائه شود و مجلس بتواند تا پايان سال 99 آن قوانين را اصلاح کند که مسير و ريل بلند مدت بودجه ريزي کشور شاهد تغيير و تحول اساسي شود.
خاندوزي با اشاره به راه مؤثر براي کم ايراد شدن لايحه بودجه سال 1400 گفت: ثمره عدم تحقق اين اصلاحات اين است که حتي مراکز رسمي پژوهشي حکومتي نيز در مورد لايحه 99 کسري بودجه 200 هزار ميليارد توماني را پيش بيني مي‌کنند بنابراين اگر مي‌خواهيم اولين لايحه بودجه قرن 15 شمسي لايحه کم ايرادتري نسبت به گذشته باشد، تحولي نسبت به سالهاي گذشته داشته و چکيده توانمندي‌هاي کارشناسي و تخصصي در آن نمود داشته باشد، مهمترين اقدام تسريع در ارائه لايحه اصلاح قانون بودجه و محاسبات کشور است.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر،وي در پايان گفت: اطلاعي از اينکه دولت در حال تدوين اين لايحه است يا خير ندارم اما اولويت هميشه اين است که قوانينِ جامع، حاصل انباشت تجربه دستگاه‌هاي دولتي باشد. در همه دنيا، مجالس دولت‌ها را مکلف مي‌کنند که در زمينه‌هاي ضروري لايحه ارائه بدهند چون هميشه بر پايه لوايح، قوانين با کيفيت تري قابل تهيه و تصويب است اما اگر دولت از مسئوليت خود شانه خالي کند احتمال دارد که مجلس يازدهم تصميم ديگري اتخاذ کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها