عصر آذربایجان

گزارش خبر

گونه‌هاي بومي در شرف نابودي

قطع درخت منبع جديد درآمد در روستا//

1399/04/29

گروه گزارش: در حالي که قطع درختان به دليل صدمات جبران ناپذير آن محدوديت قانوني دارد، در روستاهاي اردبيل قطع و فروش درخت به منبع جديد درآمدي تبديل شده است.

ونوس بهنود

گروه گزارش: در حالي که قطع درختان به دليل صدمات جبران ناپذير آن محدوديت قانوني دارد، در روستاهاي اردبيل قطع و فروش درخت به منبع جديد درآمدي تبديل شده است.
در جاده‌هاي اردبيل جسد درختاني که پشت نيسان‌ها و کاميون‌ها تلنبار شده است، به کرّات مشاهده مي‌شود. اين تصوير در يک سال اخير با افزايش همراه است اما داستان پشت پرده آن تأسف بار بوده و گوياي ضعف‌هاي عمده قانون در حمايت از محيط زيست است.
مطابق پايش ميداني، اين درختان عمدتاً صنوبر و بيد هستند که در مزارع و باغات و اراضي کشاورزان کاشته شده و با قيمت‌هاي قابل توجه بريده و به فروش مي‌رسد. آن هم در وضعيتي که اردبيل چندان در برخورداري از عرصه‌هاي جنگلي و فضاي سبز وضعيت مطلوبي ندارد.نه تنها اين موضوع نگراني دوستداران محيط زيست را برانگيخته بلکه به دليل خلأ قانوني و بي‌توجهي نهادهاي مسئول همچنان تداوم دارد. فروش يک تنه به قيمت يک ميليون تومان در روستاهاي اردبيل به ويژه روستاهاي سرعين متداول شده است.
يکي از روستاييان در اين خصوص گفت: مشکلات اقتصادي باعث شده برخي درختان باغات خود را بفروشند. وي که نخواست نامي از وي برده شود، تصريح کرد: هر درخت صنوبر را مي‌توان به يک ميليون تومان فروخت و اگر کسي بتواند فقط 10 تنه بفروشد، ??10 ميليون تومان رقم قابل توجهي است.اين روستايي تصريح کرد: تنه‌هاي درخت در يکي از کارخانه‌هاي اردبيل مورد استفاده قرار مي‌گيرد و براي اين کارخانه تأمين درخت از خود استان به صرفه‌تر است، به همين دليل روستاييان نيز راغب به فروش هستند.
يک راننده نيسان که چوب حمل مي‌کند نيز در اين خصوص گفت: روستاييان حاضر به فروش درخت هستند و ما هم هيچ منع قانوني در حمل و نقل نداريم و تنها حمل و نقل درختان جنگلي منع قانوني دارد و اين درختان به دليل اين‌که جنگلي نيستند منع قانوني نداشته و حمل مي‌شوند.وي يکي از کارخانه‌هاي اردبيل را مقصد تحويل درختان عنوان کرد و گفت: بخشي از تنه‌ها هم از استان خارج شده و به ساير مناطق ارسال مي‌شود.
*منابع طبيعي نمي‌تواند در فروش درخت دخالت کند
اما در پاسخ به وضعيت بغرنج به وجود آمده و باب شدن قطع و فروش درختان در روستاها مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان اردبيل گفت: ما عملاً نمي‌توانيم دخالت کنيم.
شهامت هدايت با بيان اينکه وقتي کسي در باغ و مزرعه خود درختي مي‌کارد، اختياردار محصول خود است، در اظهارات قابل توجهي اضافه کرد: مثل اينکه کسي سيب زميني بکارد که در اين صورت اختياردار محصول خودش است و ما نمي‌توانيم ايراد بگيريم.وي تاکيد کرد: قطع درختان فقط در بخش درختان جنگلي محدوديت قانوني دارد، اگر موردي در جاده‌ها مشاهده شود، خودرو متوقف و تمامي چوب حمل شده ثبت و ضبط مي‌شود اما اينکه روستاييان درخت قطع کنند به حوزه کاري ما ارتباطي ندارد و جزو منابع طبيعي محسوب نمي‌شود.مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان معتقد است صنوبر يا بيد جزو درختان جنگلي نيست و در حوزه محدوديت‌هاي قطع درختان جنگلي هم قرار نمي‌گيرد.وي همچنين با پذيرش انتقال بخشي از تنه‌ها به يکي از کارخانه‌هاي اردبيل گفت: اين کارخانه از استان‌هاي ديگر نيز چوب خود را تأمين مي‌کند.
*منابع طبيعي: فقط قطع گونه درختي براي ما اهميت دارد
هدايت به برخورد با برخي قاچاقچيان چوب اشاره و تاکيد کرد: به صورت 24 ساعته گشت زني ما برقرار است و گاهي بار چوب قاچاق نيز ضبط مي‌شود.
وي با بيان اينکه بخشي از چوب‌هاي قاچاق در مسير اردبيل به ساير استان‌ها انتقال داده مي‌شود و بخشي نيز در خود استان مصرف مي‌شود، تاکيد کرد: به هيچ عنوان اجازه فروش و انتقال گونه‌هاي جنگلي را نمي‌دهيم.هر چند سرنوشت چوب‌هاي ضبط شده نامشخص است، مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تصريح کرد: به جرأت مي‌توانم بگويم قطع گونه‌هاي جنگلي در استان نداريم و گونه‌هاي جنگلي استان به دليل اينکه ارتفاع و قطر اندکي دارند، چندان مورد توجه قاچاقچيان نيستند.به گفته هدايت حتي در صورتي که گونه جنگلي استاني ديگر قطع و حمل شده باشد، در داخل محدوده استان متوقف و بار آن ضبط مي‌شود.
اين اظهارات در حالي است که خلأ قانوني موجب شده تا روستاييان يکي از لطمات جبران ناپذير به محيط زيست استان را تحميل کنند.
*گونه بومي در خلأ قانوني نابود مي‌شود
مطابق اظهارات عضو هيئت علمي دانشگاه محقق اردبيلي، صنوبر يکي از گونه‌هاي بومي استان اردبيل است که قطع درختان آن مي‌تواند اين گونه را به نابودي بکشاند.کيومرث سفيدي تصريح کرد: قيمت چوب، نازل‌ترين ارزش يک درخت محسوب مي‌شود و تأثير درختان در سالم سازي هوا، حفظ خاک و حفظ آب‌هاي زيرزميني هيچ قيمت ريالي ندارد.وي با بيان اين‌که محدوديت قطع درختان در شمال کشور موجب شده تا قطع درخت و تأمين چوب در اردبيل افزايش يابد، افزود: اين در حالي است که صنوبر نيز مانند ساير گونه‌ها با بي‌احتياطي و قطع مکرر نابود مي‌شود و اين در حالي است که اين گونه، بومي استان است.
اکولوژيست و عضو هيئت علمي دانشگاه محقق اردبيلي تصريح کرد: در آينده نزديک اثرات سو قطع درختان در روستاها بر روي محيط زيست قابل مشاهده خواهد بود و انتظار مي‌رود نهادهاي اجرايي ضوابط مناسبي براي ممانعت از تداوم اين وضع تعريف کنند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر،روزانه کمر تعداد قابل توجهي از درختان بي‌زبان در روستاهاي اردبيل مي‌شکند تا درآمدي براي يک روستايي و ماده اوليه‌اي براي يک کارخانه دار فراهم شود اما فعالان محيط زيست نگران عواقب بي‌بازگشت آن براي نسل‌هاي آينده هستند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها