عصر آذربایجان

گزارش خبر

توسعه اراضي کشاورزي در حوضه آبريز درياچه اروميه هم خواني ندارد

استاندار آذربايجان غربي:

1401/10/05

گروه خبر: استاندار آذربايجان غربي، با تاکيد بر اينکه احياي درياچه اروميه با توسعه اراضي کشاورزي در حوضه آبريز درياچه هم خواني ندارد، بيان کرد: طي هشت سال گذشته بيش از 120 هزار هکتار به اراضي کشاورزي آذربايجان‌غربي افزوده و منجر به مصرف آبي به ميزان 2.5 ميليارد متر مکعب شده است.

گروه خبر: استاندار آذربايجان غربي، با تاکيد بر اينکه احياي درياچه اروميه با توسعه اراضي کشاورزي در حوضه آبريز درياچه هم خواني ندارد، بيان کرد: طي هشت سال گذشته بيش از 120 هزار هکتار به اراضي کشاورزي آذربايجان‌غربي افزوده و منجر به مصرف آبي به ميزان 2.5 ميليارد متر مکعب شده است.
به گزارش عصرآذربايجان،محمدصادق معتمديان،  در نشست مشترک با هيات تحقيق و تفحص از ستاد احياي درياچه اروميه در محل استانداري آذربايجان غربي، با بيان‌ اينکه مديريت منابع آبي و اصلاح الگوي کشت بايد مورد توجه جدي قرار گيرد، اظهار کرد: در بحث اصلاح الگوي کشت دولت به دنبال کشت محصولات کم آب بر با ارزش افزوده بالاست که در همين راستا بايد به کشاورز اين اطمينان داده شود که اصلاح در الگوي کشت به ضرر معيشت او نخواهد بود.
وي اضافه کرد: نيازمند تعريف مشاغل‌ جايگزين‌ کشاورزي در منطقه هستيم که حوزه معدن مي‌تواند آلترناتيو خوبي براي آن باشد.استاندار آذربايجان‌غربي افزود: متاسفانه کشت گلخانه‌اي نيز مورد غفلت واقع شده که با توجه به نقش آن در بهينه کردن توليد محصولات کشاورزي و کاهش مصرف آب بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.معتمديان با بيان‌ اينکه تمرکز دولت بر روي اتمام طرح‌هاي نيمه تمام انتقال آب به درياچه اروميه است، گفت: اجراي طرح‌هاي مهم انتقال آب به درياچه نظير تونل خط انتقال کاني سيب و تصفيه خانه فاضلاب اروميه شتاب قابل توجهي گرفته و تا پايان سال جاري به بهره برداري خواهد رسيد.وي اضافه کرد: پس از اتمام طرح‌هاي سخت افزاري، دولت ورود جدي به طرح‌هاي نرم‌افزاري همچون اصلاح الگوي کشت خواهد داشت.وي‌ با اشاره به اختصاص 100درصدي اعتبار مصوب در سفر رييس جمهور در رابطه با احياي درياچه اروميه، اظهار کرد: پنج هزار ميليارد ريال اخيرا براي اتمام طرح‌هاي نيمه تمام احياي درياچه اروميه اختصاص يافته که نشان از توجه دولت و شخص رييس جمهور به اين مشکل زيست محيطي است.
دبير کارگروه ملي نجات درياچه اروميه با تاکيد بر ضرورت همراه سازي افکار عمومي در احياي درياچه، بيان کرد: مردمي سازي سياست‌هاي احياي درياچه نقش بسزايي در اجراي برنامه‌هاي احيا خواهد داشت.
فاز اول تونل انتقال آب درياچه اروميه دهه فجر افتتاح مي‌شود
رييس هيئت تحقيق و تفحص از ستاد احياي درياچه اروميه، با بيان اينکه تا دهه فجر، فاز اول تونل انتقال آب کاني سيب به درياچه با ظرفيت 300 ميليون مترمکعب افتتاح مي‌شود، گفت: اين يک قدم رو به جلو در احيا است ولي بايد قدم‌هاي بعدي تا احياي کامل محکم برداشته شود. روح‌الله متفکر آزاد، دراين نشست گفت: دولت با وجود درگيري با مشکلات مالي، در تزريق اعتبار براي احياي درياچه اروميه سنگ تمام گذاشته است.
وي اظهار کرد: با وجود مشکلات مالي، دولت 100 درصد از اعتبارات مصوب سفر استاني در رابطه با احياي درياچه اروميه را اختصاص داده است و عزم جدي براي رسيدگي‌ به اين مشکل زيست محيطي دارد.وي‌ با بيان اينکه خط انتقال آب از سد کاني سيب به عنوان مهمترين طرح انتقال آب به درياچه اروميه تا پايان سال به بهره برداري خواهد رسيد، اضافه کرد: اتمام اين طرح به معناي احياي درياچه نيست بلکه يک حرکت مثبت در مسير احيا خواهد بود.وي با تاکيد بر اينکه مجلس ناظر بر چگونگي احياي درياچه اروميه است، گفت: هدف ما مچ‌گيري نيست بلکه بهره مندي از ظرفيت نظارتي مجلس در احياي درياچه است.
متفکر آزاد، با اشاره به اينکه مسائل زيست محيطي تا زماني که حاد نشود مورد توجه نيست، اظهار کرد: توجه در زماني غير از آن نشان از تلاش براي توسعه يافتگي است و بايد در طرح‌هاي توسعه، الزامات مسائل زيست محيطي لحاظ شود.وي با تاکيد بر اينکه بايد احياي درياچه اروميه به نماد اراده ملي در توجه به مسائل زيست محيطي تبديل شود، افزود: نمايندگان يکي از ابزارهاي نظارتي را در زمينه درياچه فعال کردند که اين امر به معناي مچ گيري نيست، بلکه بايد گزارش جامعي به مردم و نمايندگان داد و از اين ابزار پيشرفته نظارتي در حوزه محيط زيست استفاده مي‌کنيم و تلاشي براي کمک به تسريع احيا و بهبود شرايط درياچه خواهد بود.
رييس هيئت تحقيق و تفحص از ستاد احياي درياچه اروميه، با بيان اينکه احياي درياچه، هماهنگي مردم و حاکميت را مي‌طلبد و اين همکاري‌ها زيرساخت توسعه و پيشرفت در هر حوزه است چراکه دولت به تنهايي نمي‌تواند در اين بخش موفق شود.وي با اشاره به اينکه ايران رتبه 16 توليد علم در دنياست و بايد از اين بستر علمي براي بهبود وضعيت درياچه استفاده کرد، خاطرنشان کرد: احداث 36 کيلومتر تونل در عمق 150 متري زمين، يک شاهکار مهندسي و علمي است که قابل تحسين است.متفکر آزاد تصريح کرد: دولت مشکلات مالي و اقتصادي دارد ولي در حوزه درياچه اروميه به دليل اهميت، صددرصد اعتبارات را تخصيص داده و اين جاي قدرداني دارد.نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوراي اسلامي، با گلايه‌ از عقب افتادگي احياي درياچه و حتي قصورها در حوضه آبريز درياچه در بخش کشاورزي، ادامه داد: هرچقدر در حوزه سازه‌اي کارهاي خوبي شده، در حوزه جهاد کشاورزي به موضوع افزايش بهره‌وري در کشاورزي توجهي نشده چراکه 8 برابر کاني سيب با افزايش کشاورزي در اطراف درياچه، آب مصرف مي‌شود و اين يک عقب روي مشخص است.
 

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها