عصر آذربایجان

گزارش خبر

آمار و ارقام رئيسي بويي از واقعيت هاي جامعه نبرده است

آمار و ارقام رئيسي بويي از واقعيت هاي جامعه نبرده است

1402/04/04

گروه سياسي: رييس جمهور از مردم عذر خواهي کند.

حسام‌الدين اسلاملو

گروه سياسي: رييس جمهور از مردم عذر خواهي کند.
 بگويد که وقتي اين شعارها را مي‌داديم، نمي‌دانستيم واقعيت‌ها چيست؟ آشنا نبوديم و حالا آمديم و با واقعيت‌ها آشنا شديم.
نهمين گفت‌وگوي زنده تلويزيوني رييس‌جمهور سه‌شنبه‌شب 29 خردادماه روي آنتن صداوسيما رفت. رييس قوه مجريه درحالي به کاهش تورم شش ماه پس از روي کار آمدن دولت اشاره مي‌کند که هيچ اشاره‌اي به تورم 60 درصدي چند ماه گذشته نکرد. پخش گفت‌وگوي تازه ابراهيم رييسي همراه با چه نکته‌هاي مهمي بود و چه نقدهايي به آمار و ارقام ارائه شده توسط رييس دولت سيزدهم وارد است؟ به همين دليل به سراغ مرتضي مبلغ معاون وزير کشور در دولت محمد خاتمي رفتيم.
مبلغ گفت: »متاسفانه ما با يک شرايط خيلي عجيب و غريبي در باب واکنش مديران کشور نسبت به مسائل مواجه هستيم. همه چيز معکوس شده. به جاي اين که آقايان بيايند و اگر اشتباهات، و خلف وعده داشتند يا به وعده‌هايي که دادند، نتوانستند عمل بکنند، دلايل‌شان را بگويند، و از مردم عذر خواهي کنند، مباحث ديگري مطرح مي‌کنند. صداقت حکم مي کند بگويند وقتي اين شعارها را مي‌داديم، واقعيت‌ها را نمي‌دانستيم، آشنا نبوديم و حالا آمديم و با واقعيت‌ها آشنا شديم. بگويند قبلش نمي‌دانستيم که مسائل پيچيده‌تر از ساده‌سازي ما بوده است. نه که بيايند فرافکني بکنند و حرف‌هاي عجيب و غريب بزنند. اين چه نحوه سخن گفتن است؟«
معاون سياسي وزير کشور در دوران اصلاحات معتقد است به همين دليل، مشکلات همچنان رو به تزايد است: »حل نمي‌شود هيچي، روز به روز بدتر هم مي‌شود. بالاخره اگر برگرديم به شعارهاي تبليغاتي ستاد انتخاباتي اين دولت و ببينيم چه چيزهايي مطرح مي‌کرد، به چند نکته پي مي‌بريم؛ آن موقع آقاي رييسي به طور ويژه مانور مي‌دادند روي اين که دولت روحاني اهلش نيست. ما مي‌توانيم اين کارها را بکنيم. مي‌گفتند ما اگر بياييم به طور ويژه کار مي‌کنيم. يکي از همين شعارهاي ويژه‌شان مساله مسکن بود. به کرات مي‌گفتند که براي حل مشکلات بخش مسکن برنامه دارند و کار مي‌کنند. حالا به جاي اينکه باز پاي دولت قبل را وسط بکشند و مقصر بدانند، بيايند آمار کارهاي انجام شده و نشده‌ي خودشان را ارائه بدهند. بيايند بگويند چقدر مسکن ساخته‌اند؟ به جاي تکرار همان شعارها، آمار بدهند. دو سال از عمر اين دولت گذشت، بگويند به جاي دو ميليون مسکن، دويست هزارتا واحد ساختيم. چرا انجام نداديد؟! گفتيد ما مي‌توانيم و انجام مي‌دهيم. چرا نتوانستيد؟«
موضوع ديگري که از نظر مبلغ، دولت ابراهيم رييسي پيش از تصاحب قدرت روي آن مانور داده بود، موضوع تورم بوده است: »در اواخر دولت قبل، دلار و ارز افزايش قيمت پيدا کرد، چقدر تخطئه کردند آن دولت مستقر را؟ الان چه دارند بگويند؟ تورم چقدر افسار گسيخته شده؟ نقدينگي که روي آن مانور داده مي‌شد چه شد؟ نه تنها حل نشد که که وضع بدتر هم شده.«
از نظر مبلغ آمار و ارقام رييسي بويي از واقعيت‌هاي جاري وساري در جامعه نبرده است: « حرف‌هاي ايشان گويي دنياي متفاوتي با دنياي مردم دارد. به جاي پاسخگويي در قالب آمارهاي تبليغاتي موضوع را پوشش داده و رد مي‌شوند. به جاي آن بهتر بود کارها و دستاوردها ي واقعي را بيان کنند. بگويند چرا در همه سال‌هاي بعد از انقلاب به طور مکرر بعد از هر چندين سال ثبات اقتصادي، يک جهش در ارز و دلار اتفاق افتاده. آخرين دوره ثبات هم از سال 90 تا 97 بود که ثبات داشتيم اما در سال 98 نرخ ارز جهش داشت. طبق اين قاعده مي‌بايست چندين سال باز طول بکشد و بعد از يک مدت ثبات، دوباره با افزايش نرخ ارز روبرو شويم. اما اين دوره ثبات را در دولت فعلي شاهد نبوديم.«
ثمر دولت قبل را به نام خود زدند
مبلغ همچنين با اشاره به اين موضوع که اين دولت همواره دولت قبل را تخطئه مي‌کند، موضوع ديگر قابل نقد در سخنان اخير رييس جمهور را در اين دانست که با دستاوردهاي دولت دوازدهم، براي دولت سيزدهم دستاوردسازي مي‌کند: »با همه‌ي مشکلاتي که آن دولت هم داشت و قابل نقد بود اما بعضي از کارها را دولت قبل انجام داده بود و فقط چيدن ميوه‌اش مصادف شده با روي کار آمدن اين دولت. چرا به اسم خودشان تمام مي‌کنند؟«
او موضوع تامين واکسن را مثال مي‌زند: »در مساله واکسن، چقدر منت سر مردم گذاشتند درحالي که واقعيت‌ها نشان مي‌دهد که در دولت قبل اما با وجود فشارهايي از طرف کساني مثل همين وزير محترم بهداشت، در رابطه با خريد واکسن اقدام کرد. واکسن در دولت قبل آماده شده بود و اين خلاف انصاف و حاکي از نداشتن اعتماد به نفس است که نگويي دولت قبل اين کار را کرده و ما هم ادامه داديم و بخواهي همه را به اسم خود تمام کني!«
مبلغ عضويت ايران در اجلاس شانگهاي را نيز به عنوان مثال دوم خود مي‌آورد: »عضويت ايران در شانگهاي را دولت قبل کارهايش را انجام داد و فقط عضويت کامل انجام نگرفته بود. اين را هم از دستاوردهاي اين دولت اعلام کردند!«
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از خبرآنلاين،معاون وزير کشور دولت اصلاحات ضمن تاکيد بر تفاوت رييس جمهوري که از دل انتخاب رقابتي و انتخاب مردم بالا آمده با رييس دولتي که از دل مهندس انتخابات بيرون زده، خاطره‌ي جالبي براي تفاوت خاتمي و رييسي در دستاوردسازي براي دولت جديد تعريف مي‌کند: «سال 76 که آقاي خاتمي رييس جمهور شدند. خط اول مترو تهران قرار بود افتتاح شود. اما چون از زمان دولت آقاي هاشمي ساليان سال کار شده بود، آقاي خاتمي گفتند چون زحمات اصلي اين کار در دولت قبل کشيده شده، حتما آقاي هاشمي افتتاح کنند. اگرچه با آن حماسه پرشوري که رخ داده بود اگر آقاي خاتمي افتتاح مي‌کردند، کسي اعتراضي هم نمي‌کرد و مترو به اسم دولت ايشان تمام مي‌شد.«

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها