عصر آذربایجان

گزارش خبر

اشرافي گري مسئولين فقرا را از دين خارج مي کند

اشرافي گري مسئولين فقرا را از دين خارج مي کند

1395/11/24

در دوران ستم شاهي يک شعري در خصوص فاجعه مدرسه فيضيه قم سروده بودم که به خاطر همين شعر که در هريس ميان مردم آن را خوانده بودم تحت تعقيب قرار گرفته و نهايتا دستگير و مقداري شکنجه شدم و از بنده تعهد گرفتند که از اين شعرها نبايد بخواني! روحانيون در هدايت جامعه و به ثمر رسيدن انقلاب نقش اساسي و محور داشتند و در اين ميان تبريز به دليل حضور فضلا و روحانيون خوش نام يکي از کانون هاي ضد طاغوتي بود.

گروه گزارش: در دوران ستم شاهي يک شعري در خصوص فاجعه مدرسه فيضيه قم سروده بودم که به خاطر همين شعر که در هريس ميان مردم آن را خوانده بودم تحت تعقيب قرار گرفته و نهايتا دستگير و مقداري شکنجه شدم و از بنده تعهد گرفتند که از اين شعرها نبايد بخواني! روحانيون در هدايت جامعه و به ثمر رسيدن انقلاب نقش اساسي و محور داشتند و در اين ميان تبريز به دليل حضور فضلا و روحانيون خوش نام يکي از کانون هاي ضد طاغوتي بود. به سراغ حجت الاسلام والمسلمين محمد علي احمديان مسئول دفتر نمايندگي ولي فقيه در جمعيت هلال احمر استان رفتيم تا از زبان وي با حال و هواي روزهاي انقلاب در تبريز آگاه شويم. احمديان يکي از پسرانش در راه انقلاب شهيد شده و از جمله روحانيون که در محله سيلاب تبريز با همکاري حاج مقصود پور رادي حرکت هاي ضد نظام طاغوتي را سازماندهي مي کرده اند. با وجود سن بالا و مشغله هاي کاري با گرمي و روي خوش ما را پذيرفت. گفتگو با حجت الاسلام احمديان را در ادامه مي خوانيد:
*رهبري امام آتش هاي دل هاي مردم را براي سوازندن رژيم هدايت کرد
ضمن عرض سلام و تشکر از وقتي که در اختيار ما قرار داديد، به عنوان اولين سوال بفرماييد که چرا جامعه ايران که خصوصا پس از رخداد_هاي سال 42  احساس مي شد به خواب زمستاني رفته است به يک باره از سال 56 توانست با انقلابي بزرگ رژيم شاهنشاهي را به سقوط بکشاند؟
نارضايتي از حکومت در بين مردم ايران در زمان شاهنشاهي همانند آتش زير خاکستر همواره وجود داشت اما با وجود آنکه چند بار در طول تاريخ معاصر اقدامات و قيام هايي انجام داده بودند اما به دليل نبود رهبري منسجم نتوانسته بودند اين آتش هاي دورن دل هاي خود را به درستي به ظهور برسانند اما در دوران انقلاب امام با رهبري خود اين جوش و خروش مردم را هدايت کرد فلذا اين حرکت هاي اعتراضي مردم منجر به اين شد که توانستند روي پاهاي خود بدون وابستگي قيام کننند و طاغوت و طاغوتيان را محو و نابود کنند.
*نمونه مردم انقلابي ايران در طول تاريخ پيدا نمي شود
اگر امروز بخواهيد به عنوان يک فعال دوران مبارزات انقلابي، انقلاب مردم را با آنچه امروز به دست آورده مقايسه کنيد احساس مي_کنيد انقلاب در کدام حوزه ها نتوانسته به آرمان_هايش نزديک شود؟
انقلاب مردم ايران نمونه بي نظير در سال 57 بود که نظير آن در بين فرشتگان و انسان ها پيدا نمي شود اگر نمونه همين مردم در دوران پس از رحلت رسول اکرم وجود داشتند علي(ع) 25 سال خانه نشين نمي شد و يا امام حسن (ع) به آن صورت صلح نمي کرد، معصوم مي فرمايد 10 نفر نتوانستم پيدا کنم تا بر عليه حکومت جور قيام کنم. پس نشان مي دهد که جياگاه انقلاب مردم ايران کجاست.
*مهتر از انقلاب،  انقلابي ماندن است / نامحرمان در کمين انقلاب
 انقلاب عظيمي به پا شد اما مهم تر از رسيدن به انقلاب نگه داشتن انقلاب و دستاوردهاي آن است انقلابي شدن مهم است اما مهم تر از آن انقلابي ماندن است. امير مؤمنان علي (ع) در حديثي مي فرمايند: " ان افضل توسل به المتوسلون الي الله سبحان الله و تعالي الايمان به و رسوله و جهاد في سبيل الله آن چيزي که با آن به خدا و رسولش متمسک مي ورزند و به وسيله آن به خدا نزديک مي شوند ايمان به خدا و رسول خدا و جهاد در راه خداست." جهاد اسلام را سر پا نگه مي_دارد و براي سرپا نگه داشتن اين نهضت اسلامي بايد در دستان کساني نباشد که به قول امام(ره) نامحرم هستند.
*امثال کساني که در تبريز به رهبران نهضت يزيد زمان مي گفتند پست هاي کليدي گرفتند
به نظر شما اين نامحرمان چه کساني هستند؟
نامحرمان کساني هستند که در جريان انقلاب نه تنها نقشي نداشتند بلکه ضرر هم داشتند يک عده بودند که ب تعبير درست به آنها مي گفتيم مرا به خير تو اميدي نيست شر مرسان! آنهايي بودند که برايشان امکان داشت که به انقلاب کمک کنند ولي نکردند بلکه سنگ اندازي هم کردند در همين تبريز خودمان برخي که دسته عزاداري هم جمع کرده بودند در يکي از محلات تبريز جمع مي شدند و مي گفتند " رهبر ديير بلا دي يزيد کربلا دي"  و در حساس ترين روزهاي انقلاب خودشان و اولادشان نشستند و سکوت کردند امثال اينها نا محرم انقلاب هستند که به رهبران جامعه و انقلاب بدبين بودند ولي متاسفانه امروز مي بينيم برخي از آنها امروز پست و مقام هاي کليدي گرفته اند!
*دنيا پرستي برخي روحاينون علت رويگرداني مردم از مساجد
مسجد به عنوان مهمترين پايگاه اجتماعي در پيروزي انقلاب نقش مهمي داشته و در اين ميان اعتماد مردم به روحانيت سبب حضور پرشور مردم در مساجد مي شد به نظر شما چرا با وجود انقلاب سالامي مردم ايران و گذشت 38 سال از اين مهم  بعضاً شاهد هستيم که از استقبال هاي گذشته در مساجد خبري نيست؟
اتفاقا يکي از دردل هاي امروز ما همين موضوع است واقعا قبلا مردم با احترام بيشتري با روحانيت برخورد مي کردند ولي متاسفانه امروز اين مساله کمرنگ شده است علت چيست؟ چون  قبل ترها مردم اقبال بيشتري به مساجد داشتند ريشه اين موضوع به خود روحانيون برميگردد مردم از من و امثال من برخي حرکت ها ديده اند که بدبين شده اند و البته برخي بد گويي ها هم موثر بوده است . خب مردم ديده اند فلان آقايي که تا ديروز 5 قران نداشت امروز ميلياردها و تيلياردها پول دارد بالاخره اين مساله کمي نيست براي مردم سوال ايجاد مي کند.
*اشرافي گري مسئولين  فقرا را از دين خارج مي کند
اسلام مخالف استفاده از نعمات الهي نيست و توصيه مي کند به تلاش براي به دست آوردن روزي حلال. ولي امير مونان در نهج البلاغه اشاره ميکند که خداوند براي ما پيشوايان جامعه مقرر فرموده که همانند فقير ترين اعضاي جامعه زندگي کنيم تا آن مستمند نسبت چيزي که هست بدبين نشود و ناشکري نکند ولي اگر با دبدبه و کبکبه لباس هاي آنچناني و وضع اشرافي داشته باشيم شخص فقير با مشاهده اين وضع از دين خارج مي شود.
*خدا به کمک ما احتياجي ندارد دين خدا را ياري کنيد تا خدا شما را ياري دهد / دين نمي_ماند مگر اينکه جهاد شود
خاطره اي از روزهاي انقلاب در تبريز داريد؟
به گزارش عصرآذربايجان به نقل از تبريزبيدار  واقعا خدا رو شاکرم که دلمان با امام خميني راغب شد بنده دو خواهر دارم که هر دو در جريان انقلاب بودند. که يکي از آنها دو پسرش را در راه انقلاب داد و ديگري يک پسرش و بنده هم يکي از پسرانم شهيد شده است. در روزهاي انقلاب در محله سيلاب جمع مي شديم که زحمت اصلي جمع کردن مردم دور هم بر عهده حاج مقصود پور رادي بود و ايشان خيلي زحمت کشيدند مردم را جمع مي کردند و به سمت مسجد جامع تبريز حرکت مي کرديم و در آنجا حديثي از رسول اکرم(ص) نقل کردم که انصافا مردم از جان مايه گذاشتند که ذکر اين حديث به اهميت جهاد در راه خدا بود که به اين مضمون براي مردم گفته شد که خداوند تعالي عزت و برکت زندگي مومنان را در جهاد راه خدا قرا داده است  اگر خدا ببيند که در راه دين او قيام کرده ايد به ياري شما مي آيد  خدا به کمک ما که احتياجي ندارد دين نمي ماند مگر اينکه جهاد شود که اين حديث شور و حرارت عجيبي در ميان مردم شکل گرفت و به سمت صفي بازار و ابتدا بازار حرکت کرديم من ديدم نوجواناني 16 ساله تير خورد به سمتش رفتم و او را بغل کردم از بس لاغر بود که بدنش همچون سنگ بود. مردم با عوامل رژيم درگير بودند و به سمت مسجد آقاي قاضي پناه برديم.

منبع :

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

اشرافي گري مسئولين فقرا را از دين خارج مي کند

اشرافي گري مسئولين فقرا را از دين خارج مي کند
خروج

در دوران ستم شاهي يک شعري در خصوص فاجعه مدرسه فيضيه قم سروده بودم که به خاطر همين شعر که در هريس ميان مردم آن را خوانده بودم تحت تعقيب قرار گرفته و نهايتا دستگير و مقداري شکنجه شدم و از بنده تعهد گرفتند که از اين شعرها نبايد بخواني! روحانيون در هدايت جامعه و به ثمر رسيدن انقلاب نقش اساسي و محور داشتند و در اين ميان تبريز به دليل حضور فضلا و روحانيون خوش نام يکي از کانون هاي ضد طاغوتي بود.

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها